konto usunięte
Grzegorz S. Szef Kuchni
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
Witam. Proszę odezwij się do mnie na prv i napisz, czego juz próbowaliście w promocji lokalu. Postaram się pomóc.Pozdrawiam
Grzesiek
Luca A. :)
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
Oksana V.:
Witam zmieniam karte menu w Living Room, oczywiście zmieni się kilka pozycji w daniach i w drinkach. Aby zwiększyć frekwencje w miesiącach zimowych, robimy promocje od niedzieli do czwartku wysoko% alk. są 2 w cenie 1 i to jest dobre na wieczory(szczególnie, że mamy otwarte do 2 w nocy), ale cały czas nie mam pomysłu na zwiększenie liczby gości w ciągu dnia, zestawy lunch nie działają. Proszę o podpowiedzi co mage zrobić?
np.kawa/herbata gratis do lunchu.
Arkadiusz B. Biznes komputerowy
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
Oksana V.:Proponuję zainteresować restauracją okoliczne firmy, pracowników i
Proszę o podpowiedzi co mage zrobić?
biznesmenów, poprzez rozdanie bonów na jeden darmowy posiłek / przekąskę / napój, aby przyszli spróbować.
Jeżeli jedzenie jest OK to na pewno zostaną, a jak już przyjdą i zjedzą trzeba wyrobić im karty stałego klienta z bonusem np. 10% rabat lub któryś tam posiłek gratis, sok czy coś w tym stylu.
Życzę powodzenia!Arkadiusz B. edytował(a) ten post dnia 27.09.09 o godzinie 21:01
Anna
S.
POSZUKUJĘ NOWYCH
WYZWAŃ
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
Oksano, bardzo dobrze powiedział Arek. Przyciągnąć ludzi z okolicznych firm i przywiązać ich do siebie - sukces murowany.Pracując na Chmielnej mieliśmy ogromny kłopot ze znalezieniem dobrej jadłodajni za przyzwoite pieniążki. Po tym jak zaczęliśmy chodzić do jednej z knajpek...ceny wzrosły i zniknęły wszelkie promocje. Oczywiście efekt był...ilekroć nie przechodziliśmy...było pusto.
Chyba nikt nie wziął pod uwagę, że pracownik pobliskiej firmy jeżeli zje dobrze i za rozsądną stawkę będzie gościem codziennym ( albo bardzo częstym) a jeżeli będzie jeszcze okoliczność to przyciągnie tam swoich kontrahentów/znajomych bo wygodnie/smacznie/nie drogo :-)
Weź pod uwagę WSZYSTKIE firmy, nawet te bardzo małe znajdujące się niedaleko - zabrzmi to może dziwnie dość ale w małej firmie jest mniej ludzi, którzy będą szukać kolejnych miejsc na zjedzenie dobrego lunchu :-) Jak już się przywiąże kubkami smakowymi do Ciebie...to zostanie.
Arkadiusz B. Biznes komputerowy
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
Anna S.:Dokładnie, ceny możesz mieć z sufitu ale dla stałych klientów muszą być odpowiednie rabaty, aby stały klient czuł się wyjątkowym gościem. Tym lepiej będzie mu smakowało ;-)
Weź pod uwagę WSZYSTKIE firmy, nawet te bardzo małe znajdujące się niedaleko - zabrzmi to może dziwnie dość ale w małej firmie jest mniej ludzi, którzy będą szukać kolejnych miejsc na zjedzenie dobrego lunchu :-) Jak już się przywiąże kubkami smakowymi do Ciebie...to zostanie.
Luca A. :)
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
...zrobi Ci się jadłodajnia, i nie będzie miejsca dla "nie-abonamentowych" klientów...:)))
zartuję.:))
Arkadiusz B. Biznes komputerowy
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
Luca D.:Tak zrobimy, że lista społeczna będzie i zapisy na obiad na miesiąc do przodu będą ;-)
...zrobi Ci się jadłodajnia, i nie będzie miejsca dla "nie-abonamentowych" klientów...
:)))
zartuję.:))
Kazimierz Marcel Krajewski Menadżer
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
witajSpróbuj po amerykańsku - do każdego bajgla(pączka, ciastka )kawa gratis. Poza tym pomyśl o daniu na wynos jak pierożki,krokiety czy nawet sushi.Po pracy często brakuje czasu i inwencji aby pichcić w domu.
pozdr
Krzysztof W. :)
Temat: Co jeszcze mogę zrobić?
Polecam menu śniadaniowe , żeby zapełnić poranne obłożenie, a w okolicach 12-18 jakąś ciekawą zachętę dla spotkań/lunchów biznesowych.Następna dyskusja: