Justyna
Misiewicz
Koordynator ds.
szkoleń
Temat: Poszukiwany trener - bezpieczeństwo żywności
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI – POSZUKUJEMY TRENERA
Poszukujemy trenera do przeprowadzenia szkolenia z zakresu bezpieczeństwa żywności w Wołominie w terminie 10-11 grudnia (16 godz.).
Zarys programu szkolenia:
Rozwój standardów wymaganych przez sieci handlowe
Wymagania UE dotyczące bezpieczeństwa żywności
Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w Polsce i UE
System HACCP jako system zarządzania
System HACCP jako podstawa wdrożenia innych standardów – wymagania sieci handlowych BRC Food i IFS Food
Geneza norm serii ISO 22000 – odniesienie do Codex Allimentarius
Program warunków wstępnych i Operacyjny program warunków wstępnych – wymagania GMP, GHP
Pojęcie i omówienie systemu HACCP (7 zasad systemu HACCP wg normy ISO 22000)
Wymagana dokumentacja w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności – procedury, instrukcje, zapisy itd.
"Nowe wymagania", m.in. komunikacja zewnętrzna, przegląd zarządzania, walidacja, weryfikacja, korekty, działania korygujące itp.
Wdrażanie i certyfikacja norm ISO 22000
Najczęstsze problemy przy tworzeniu i nadzorowaniu systemów zarządzania
Zapraszam do kontaktu:
Justyna Misiewicz
+48 502-190-263
justyna.misiewicz@akn.pl