Temat: PROFESJONALNY ZESPÓŁ POPROWADZI LUB PRZEJMIE RESTAURACJĘ
Stanisław G.:
Tak z ciekawości jak słyszę najlepsi szefowie kuchni to nasuwa mi się pytanie w jakich najlepszych restauracjach pracowali bo 3/4 kucharzy w Małopolsce uważa się za najlepszych i podje żurek knorra w hotelu 4* wmawiając że klient się nie zna z własnej autopsji. Ja z hobby jestem krytykiem kulinarnym i człowiekiem który także gotuje (trzeba poznać aby oceniać)
Zgadzam się w 100 a nawet w 200 procentach... niestety tzw. "kucharzy z torebki" jest mnóstwo, restauracji z tzw. górnej półki jeszcze więcej, a jak chce się zjeść coś dobrego, to pojawia się problem (albo przed jedzeniem ze znalezieniem czegoś naprawdę dobrej jakości, albo po jedzeniu z szybkim znalezieniem toalety). Kolejnym, niestety dużym problemem, jest chęć otwierania restauracji przez ludzi, którzy są "z zupełnie innej bajki"... a wtedy upilnowanie jakości jest wręcz niemożliwe... I stąd nasza inicjatywa... Jeśli zaś chodzi o kucharzy pracujących dla nas, to są to ludzie ogromnie doświadczeni i wielokrotnie nagradzani (między innymi na konkursie "Małopolski smak"), a co najważniejsze, ich praca wywołuje zadowolenie i uśmiechy wśród zadowolonych klientów, co jest dla nich i dla mnie ogromną satysfakcją... tym bardziej zgadzam się ze stwierdzeniem, że trzeba poznać i samemu ocenić...
Pozdrawiam serdecznie krytyka hobbystę ;)