Wioleta Zielska

Wioleta Zielska szkolenia kulinarne

Temat: Event - zaskocz swoich współpracowników i klientów...

Moda na gotowanie zatacza coraz szersze kręgi. Przygotowywanie posiłków stało się powszechnym sposobem na wspólne spędzanie czasu. Jedzenie zaś osiągnęło już rangę sztuki popularnej, dostępnej nie tylko dla mistrzów kuchni, ale zwykłych ludzi, którzy przy użyciu prostych technik mogą wyczarować niezwykłe, egzotyczne posiłki. Od jakiegoś czasu na szkolenia kulinarne zwrócił uwagę świat biznesu, który w taki ciekawy i nietuzinkowy sposób zaczął organizować spotkania integracyjne i bussinesowe dla pracowników oraz klientów.
Jedzenie jest jednym z najbardziej pierwotnych sposobów okazywania szacunku i budowania więzi w grupie. Od początku istnienia naszej cywilizacji dzielenie się jedzeniem było sposobem na okazanie przyjaźni, pokojowych intencji i metodą na nawiązywanie dobrych relacji.

Ta tradycja przez wszystkie wieki była podtrzymywana i rozwijana, na początku były to biesiady przy ognisku, następnie uczty w książęcym grodzie, bale na cesarskim dworze, aż do dzisiejszych rautów i bussines lunch’y. Ucztowanie i degustacja towarzyszyły zawsze najważniejszym wydarzeniom politycznym i biznesowym, a czym doskonalsza kuchnia im towarzyszyła tym lepszy wynik osiągano.

Szkolenia kulinarne są doskonałym sposobem na integrację klientów, którzy znudzeni już wspinaczkami, paintball’em, jeżdżeniem na quad’ach, z wielką radością odkrywają tajniki sztuki kulinarnej. Tego typu imprezy są doskonałym sposobem na wyciagnięcie pracowników z biura, a gotowanie umożliwia im odkrycie u siebie i swoich współpracowników nowych umiejętności. Wspólne gotowanie ma cały szereg różnorodnych zalet, jest zajęciem szalenie towarzyskim, manualnym i zabawnym. W przeciwieństwie do świata biznesu, gdzie projekty trwają zwykle dość długo, na kursie kulinarnym efekty pracy zespołu widać już po godzinie. Gotowanie tworzy także zupełnie inny klimat od zwykłej codzienności, pozwala uczestnikom przenieść się w otoczenie dalekie od świata bussinesu. Najważniejsze jednak jest to, iż jedzenie jest najbardziej uniwersalnym językiem i nic nie zbliży ludzi bardziej niż wspólne przygotowywanie posiłku…

Przekonaj się sam! Kontakt: wzielska@instytut-sztuki-kulinarnej.pl