Jacek
M.
Likwiduję swój
profil na
Goldenline.
Temat: Prośba o pomoc w badaniu opinii. Kilka prostych pytań.
Mam do Was prośbę. Pewne stowarzyszenie non profit, mające w swych celach rozwój regionalnej produkcji spożywczej poprosiło o opinię w sprawie naturalnej żywności wytwarzanej tradycyjnymi metodami.Wiele osób spośród Was z pewnością zetknęło się z produktami spożywczymi wytwarzanymi bezpośrednio w gospodarstwie producenta. Pamięta unikalny smak chleba, masła, jajek, robionych tradycyjnymi metodami beż żadnych konserwantów czy polepszaczy.
Dlatego mam do Was proste pytanie: ILE BYLIBYŚCIE W STANIE ZAPŁACIĆ za wymienione poniżej produkty dostarczone bezpośrednio do Waszego domu, lub dostępne w sklepie położonym w odległości nie większej niż 3 km od Waszego mieszkania.
1) Ręcznie wyrabiany chleb żytni na zakwasie, pieczony w piecu opalanym drewnem – 0,5 kg sugerowana cena ?........
2) Masło wytworzone w 100% ze śmietany bez dodatku tłuszczy roślinnych – sprzedawane w formie tradycyjnej „osełki” na liściach chrzanowych – 0,2 kg cena ?......
3) wiejska kiełbasa wieprzowa bez konserwantów, solanki, w naturalnym flaku wędzona dymem w małej wędzarni. – 1 kg cena ?........
4) Szynka wieprzowa wędzona naturalnym dymem z jałowca – 1kg cena?.............
5) Jaja rozm. XXL od kur z wolnego wybiegu. – 6 sztuk cena ?...............
6) Śmietana pełnotłusta sprzedawana w ceramicznym dzbanku 0,5 litra cena ?.................
7) Miód całkowicie naturalny bez dodatku cukru od pszczół nie dokarmianych sztucznie 0,5 litra cena ?................
8) Ser (twaróg) z mleka krowiego 1 kg cena?................
9) Ser owczy „oscypek” – 100% mleka owczego wędzony w naturalnym dymie (mały) 1 szt. cena ?.................
Wasze odpowiedzi pomogą stowarzyszeniu opracować analizę opłacalności takiej produkcji i ewentualne przygotowanie programu promocji regionalnej produkcji spożywczej.
Liczę na Waszą pomoc