konto usunięte

Temat: Rodzaje ryb i inne produkty

Witam,
mam pytanie jakich ryb używacie do robienie sushi, chodzi mi o gatunek. Póki co jadłem tylko z łososiem wędzonym na zimno i surimi.

Jakich ryb Wy używacie oraz jakich innych składników?
Grzegorz Adamczyk

Grzegorz Adamczyk EMEAR Recruiter

Temat: Rodzaje ryb i inne produkty

moje przygody z sushi zaczynały się od łososia, i tuńczyka, potem przeszły na halibuta, pstrąga, maślaną węgorz ( unagi, anago , oba pyszne ), krewetki, malutkie ośmiornice, i jak się uda zrobić to omlet tamagoyaki. z dodatków avocado, ogórek wężowy, serek kremowy, szczypiorek, i ew ikra.

pozdrawiam

konto usunięte

Temat: Rodzaje ryb i inne produkty

Przeczytałem w innym wątku, że niektórzy używają rozmrożonych ryb. Czy Panga np się nadaje? Jeśli tak jakie jeszcze? Jeśli nie to co?

Pozdrawiam
Monika P.

Monika P. Grzeczne dziewczynki
idą do nieba,
niegrzeczne idą
gdzie ...

Temat: Rodzaje ryb i inne produkty

Rozmrożonych owszem, ale tylko klasy sushi - do kupienia w sklepach typu kuchnie świata. A co do pangi, to nie słyszałam, żeby ktoś w ogóle używał jej do sushi...
Magdalena K.

Magdalena K.
www.nocnyprzewodnik.
pl

Temat: Rodzaje ryb i inne produkty

ja słyszałam, że śledzia dodają :-))

konto usunięte

Temat: Rodzaje ryb i inne produkty

Monika P.:
[...]ale tylko klasy sushi[...]

Możesz rozwinąć myśl, tj. jakież to należą do tej klasy?
Monika P.

Monika P. Grzeczne dziewczynki
idą do nieba,
niegrzeczne idą
gdzie ...

Temat: Rodzaje ryb i inne produkty

Paweł Kopeć:
Monika P.:
[...]ale tylko klasy sushi[...]

Możesz rozwinąć myśl, tj. jakież to należą do tej klasy?

Ryba klasy sushi - nadająca się do przygotowania tegoż. Lepsze części ryby, bardzo świeża, a jeśli mrożona to nie wielokrotnie. A kwestii gatunków, to chyba najlepiej przyjrzeć się menu susharni, jeśli coś jest dostępne na rynku, ale nie jest serwowane - to pewnie walory smakowe nie są powalające.



Wyślij zaproszenie do