Anna  Kowalska-Szczepa ńska

Anna
Kowalska-Szczepa
ńska
Dyrektor Naczelny,
Hotel**** POD ORŁEM
Bydgoszcz

Temat: Programy gastronomiczne/Opinie na tema Nowego ProGassa

Serdecznie Wszystkich pozdrawiam i proszę o opinię na temat ProGassa jeżeli na nim pracujecie. My szykujemy się do jego wdrożenia i będziemy bardzo wdzięczni za wskazówki na co powinniśmy zwrócić szczególna uwagę.
Wojciech Piotrowski

Wojciech Piotrowski Dyrektor ds
sprzedaży i
marketingu,
Górskie-Resorty.pl

Temat: Programy gastronomiczne/Opinie na tema Nowego ProGassa

Witaj Anno,
Ja używam trochę przestarzałego pod kątem "designu" Gastro-Szefa z firmy Softech. ProGassa nie znam, ale poczytałem na jego temat i producent piszę, że: "Prowadzi ewidencję ilościowo-wartościową towarów w cenach uśrednionych." Program, który mam wdrożony w hotelu, którym zarządzam nie uśrednia cen, a pamięta je odrębnie z każdej dostawy. Ma to fajne zastosowanie np. w takim przypadku:
Drukuję sobie stany magazynowe magazynu Kuchni. I teraz jeśli na magazynie mam np. polędwicę wołową z 4 różnych dostaw (po minimalnie różnych cenach)to mi daje sygnał, że coś jest nie tak. Bo skoro mam na magazynie jeszcze polędwicę z 4 dostaw wstecz i kupuję kolejną, to oznacza, że: albo gdzieś leży w kącie w lodówce - szef kuchni nie widział i zamówił kolejną dostawę, albo gdzieś po drodze miałem "niekontrolowane zejście ze stanu" :)- czasami np. poprzez źle wprowadzoną recepturę do systemu.
W taki oto prosty sposób mogę bez dokonywania inwentury w kilka minut podejrzeć czy nie dzieją się "dziwne rzeczy" na magazynach.
Anna  Kowalska-Szczepa ńska

Anna
Kowalska-Szczepa
ńska
Dyrektor Naczelny,
Hotel**** POD ORŁEM
Bydgoszcz

Temat: Programy gastronomiczne/Opinie na tema Nowego ProGassa

Dzięki za ciekawe spostrzeżenie.
Tylko ,że cały nasz Hotel pracuje na prgramach HS Partnera i muszę sprzadzić , czy będzie on kompatybilny z pozostałymi częściami. Ale uwaga jest bardzo ważna. My faktycznie pracujemy na cenach uśrednionych co jest badzo uciążliwe.
Alina Greń

Alina Greń Sprzedawca, smyk

Temat: Programy gastronomiczne/Opinie na tema Nowego ProGassa

Ja bym wybrała program stworzony specjalnie na warunki poleskiego rynku, takim programem jest np. system hotelowy od GIP, ale mają tez w ofercie programy dla restauracji http://gip.com.pl/. Wszystkie pozwalają na skuteczne zapanowanie nad biznesem:D

Następna dyskusja:

Doradztwo Gastronomiczne




Wyślij zaproszenie do