Jacek Pełka

Jacek Pełka Street Flair, Keira
Is You

Temat: autorskie szkolenia barmańskie

OFERTA KURSÓW BARMAŃSKICH
ULTIMATEBAR ORGANIZATION

CENA 350 ZŁ ZA OSOBĘ/ DO WYBORU 1 PROGRAM

GRUPY OSÓB OD 3 DO ...

MIEJSCE: DOWOLNY LOKAL GASTRONOMICZNY (BAR), DO 5 OSÓB W KATOWICACH(UL.POWSTAŃCÓW 12/6, POMIESZCZENIE-SALA DOJAZD ZE SPRZĘTEM

CZAS TRWANIA : NORMALNY 6 DNI PO 3 GODZ. DZIENNIE (FLAIR), INTENSYWNY- 2 DNI PO 8 GODZ. (KLASYK),

KURSY ZAKOŃCZONE EGZAMINEM TEORETYCZNYM I PRAKTYCZNYM

FORMA PŁATNOŚCI: GOTÓWKA LUB PRZELEW NA RACHUNEK

SŁUCHACZ OTRZYMUJE DYPLOM ULTIMATEBAR ORGANIZATION

SŁUCHACZ JEST WPISANY DO BAZY DANYCH, MA PRAWO DO STARTÓW W KONKURSACH BARMAŃSKICH ORGANIZOWANYCH PRZEZ ULTIMATEBAR ORGANIZATION

ULTIMATEBAR ORGANIZATION ZAPEWNIA SPRZĘT BARMAŃSKI, STANOWISKA PRACY, PRZENOŚNE BARY, SZKŁO, ALKOHOL, LIKIERY, SYROPY, SOFTY, OWOCE

PROGRAMY (TEORIA + PRAKTYKA Z DEGUSTACJĄ)

1 STOPIEŃ:
 ‘ULTIMATE SERVE PERFECT’/PODSTAWOWE WIADOMOŚCI (KURS DLA KAŻDEGO)
 ‘ULTIMATE FLAIR INTRODUCTION’/WPROWADZENIE DO FLAIR, PODSTAWOWE TRICKI (KURS DLA KAŻDEGO)

2 STOPIEŃ:
 ‘ULTIMATE WORKING FLAIR AND EXHIBITION FLAIR’ (KURS DLA KAŻDEGO)
 ‘ULTIMATE WORLDS FAMOUS COCKTAILS IN CLASSIC TENDING’/PREPAROWANIE ŚWIATOWYCH STANDARTÓW W KLASYKU (PROGRAM DLA OSÓB PEŁNOLETNICH, ZA ZGODĄ RODZICÓW)
 ‘ULTIMATE BRANDS PANEL’ WIEDZA O TOWAROZNASTWIE (PROGRAM DLA OSÓB PEŁNOLETNICH, ZA ZGODĄ RODZICÓW)

KURSY SĄ SKIEROWANE DLA MŁODYCH ADEPTÓW SZTUKI BARMAŃSKIEJ

CELE KURSÓW:
 SPECJALISTYCZNE PRZYGOTOWANIE SŁUCHACZA DO NOWOCZESNEJ OBSŁUGI KONSUMENTA W ZAKRESIE BARMAŃSTWA
 PROMOWANIE (COCKTAILS) NAPOJÓW MIESZANYCH, O MNIEJSZEJ ZAWARTOŚCI ALKOHOLU ORAZ NAPOJÓW MIESZANYCH BEZALKOHOLOWYCH (NON-ALCOHOLIC DRINKS)
 PODWYŻSZENIE JAKOŚCI SERWISU POLSKIEGO BARMANA NA POZIOMIE ŚWIATOWYM
 PROMOWANIE WŚRÓD MŁODZIERZY WYSOKIEJ KULTURY SPOŻYWANIA NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH
 ZAPOZNANIE Z TECHNIKAMI MIKSOWANIA KOKTAILI
 WIEDZA Z ZAKRESU TOWAROZNASTWA
 PODWYŻSZENIE SPRAWNOŚCI RUCHOWEJ POPRZEZ TRENINGI FLAIR (EXTREAM BARTENDING)
 ZNAJOMOŚĆ ŚWIATOWYCH DRINKÓW, NAJPOPULARNIEJSZYCH STANDARTÓW BARMAŃSKICH
 PROMOWANIE CORAZ BARDZIEJ POPULARNEGO W POLSCE ZAWODU BARMANA
 WDRAŻANIE NOWOCZESNEGO PODEJMOWANIA GOŚCIA ZA BAREM/SHOW



PORUSZANE ZAGADNIENIA NA POSZCZEGÓLNYCH KURSACH:

‘ULTIMATE SERVE PERFECT’
• TYPY SZKŁA
• SPRZĘT BARMAŃSKI
• TECHNIKI MIKSERSKIE/ĆWICZENIA
• MANIPULACJA SPRZĘTEM BARMAŃSKIM
• PRAWIDŁOWE CZYTANIE RECEPTUR
• SHORTS, LONGS, SHOOTERS
• PASIASTE DRINKI
• DRINKI BEZALKOHOLOWE


‘ULTIMATE FLAIR INTRODUCTION’
 PODSTAWOWE TRICKI NA KUBEK I BUTELKĘ/ĆWICZENIA
 SPRZĘT BARMAŃSKI
 FLAIR BAR
 UKŁAD POD MUZYKĘ
 FREE POURING
 SPEED FLAIR
 WORKING FLAIR
 EXHIBITION FLAIR


‘ULTIMATE WORLDS FAMOUS COCKTAILS IN CLASSIC TENDING’
 STANDARTY ŚWIATOWE
 WARIACJE KLASYCZNYCH COCKTAILI
 FROZENY
 MOCKTAILE
 INNE DRINKI*
 BEZALKOHOLOWE
 MILKSHAKES



‘ULTIMATE BRANDS PANEL’
 WIEDZA O TOWAROZNASTWIE
 FIRMY ALKOHOLOWE NA POLSKIM RYNKU
 ROZRÓŻNIANIE EKSKLUZYWNYCH ALKOHOLI
 WÓDKI GATUNKOWE I NATURALNE
 OCENA ORGANOLEPTYCZNA
Jacek Kotula

Jacek Kotula Trener,
Współzałożyciel -
Galicyjska Szkoła
Smaku

Temat: autorskie szkolenia barmańskie

Ja chciałby przedstawić alternatywną opcję szkoleń barmańskich i nie tylko.
Zapraszam na kursy : barmańskie, kelnerskie, sommelierskie, baristyczne, managerskie do Galicyjskiej Szkoły Smaku w Krakowie http://szkolasmaku.pl.
Jacek Kotula

Jacek Kotula Trener,
Współzałożyciel -
Galicyjska Szkoła
Smaku

Temat: autorskie szkolenia barmańskie

GALICYJSKA SZKOŁA SMAKU W KRAKOWIE http://szkolasmaku.pl

Kurs Barmański

ZAKRES MATERIAŁU NA 50 GODZINNE SZKOLENIE BARMAŃSKIE I-GO STOPNIA

Wstęp:

Kurs barmański pozwala na opanowanie podstawowych zagadnień z zakresu towaroznawstwa, typologii oraz miksologii napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Omawiane i degustowane są najważniejsze z dostępnych na rynku alkoholi z zakresu: koniak, whisky, rum, gin, tequila, wódki czyste, gatunkowe, likiery, bittersy. Program kursu obejmuje również wiadomości z zakresu typologii i towaroznawstwa win (białe, czerwone, aromatyzowane, wzmacniane, musujące) oraz podstawowe techniki kelnerskie.

Na zajęcia praktyczne składają się podstawowe czynności organizacyjne w barze, podstawy obsługi klienta, technologia przygotowywania napojów mieszanych oraz degustacja własnoręcznie sporządzonych kilkudziesięciu receptur drinków czy też napojów przygotowywanych na bazie kawy espresso.

Kurs prowadzi barman mixer mgr inż. Jacek Kotula oraz sommelier Michał Jancik.

--------------------------------------------------------------------------------

DZIEŃ 1

Podstawy wiadomości o kawie oraz zasady obsługi ekspresu ciśnieniowego
Zajęcia praktyczne z obsługi ekspresu ciśnieniowego
Proces produkcji alkoholu i podział wódek
Metody uzyskiwania i podział likierów
Wyjaśnienie pojęć "aperitif", "digestif" - przykłady, degustacja
Zasady komponowania napojów mieszanych
Zajęcia praktyczne połączone z degustacją drinków własnoręcznie sporządzonych przez kursantów (w oparciu o nowo poznane alkohole).

--------------------------------------------------------------------------------

DZIEŃ 2

Powtórka materiału z dnia poprzedniego oraz zajęcia praktyczne z obsługi ekspresu ciśnieniowego
Proces produkcji, podział oraz temperatury serwowania szampanów i win musujących
Zasady serwisu i degustacja wina musującego
Proces produkcji, podział, temperatury podawania i degustacja koniaku, brandy i grappy
Zajęcia praktyczne połączone z degustacją drinków własnoręcznie sporządzonych przez kursantów (w oparciu o nowo poznane alkohole).

--------------------------------------------------------------------------------

DZIEŃ 3

Wina: produkcja win (białych, różowych, czerwonych), najważniejsze odmiany winorośli, elementy doboru win do potraw, temperatury podawania win, podstawowy asortyment win w barze, omówienie i degustacja win Sherry i Porto, serwis i degustacja wina.
Elementy obsługi kelnerskiej: organizacja pracy w restauracji, zasady estetyki, nakrywanie stołu, przenoszenie napojów na tacy, technika noszenia talerzy.

--------------------------------------------------------------------------------

DZIEŃ 4

Powtórka materiału z dni poprzednich oraz zajęcia praktyczne przy ekspresie ciśnieniowym.
Proces produkcji, podział oraz temperatury podawania rumów - degustacja.
Proces produkcji, podział i degustacja ginów.
Proces produkcji, podział i degustacja tequili.
Zajęcia praktyczne połączone z degustacją drinków własnoręcznie sporządzonych przez kursantów (w oparciu o nowo poznane alkohole).

--------------------------------------------------------------------------------

DZIEŃ 5

Powtórka materiału z dni poprzednich oraz zajęcia praktyczne przy ekspresie ciśnieniowym
Proces produkcji, podział oraz temperatury podawania whisky szkockiej - degustacja
Proces produkcji, podział whiskey amerykańskiej i irlandzkiej - degustacja
Podstawowe wiadomości z zakresu produkcji oraz typologii piwa
Zajęcia praktyczne połączone z degustacją drinków własnoręcznie sporządzonych przez kursantów (w oparciu o nowo poznane alkohole).

--------------------------------------------------------------------------------

Egzamin końcowy i rozdanie certyfikatów w terminie ustalanym indywidualnie - bez dodatkowych opłat.

--------------------------------------------------------------------------------
Jacek Kotula

Jacek Kotula Trener,
Współzałożyciel -
Galicyjska Szkoła
Smaku

Temat: autorskie szkolenia barmańskie

Szkolenie – kurs barmański, tematyka bardzo ciekawa nie tylko dla tych którzy łączą udział w takim szkoleniu z planami pracy w tym zawodzie. Nie jest tajemnicą że w Galicyjskiej Szkole Smaku traktowane są one przeze mnie ze szczególną starannością. W ostatnich miesiącach coraz większą popularnością cieszą się warsztaty baristyczne – art latte. Biorą w nich udział często osoby które kończyły wcześniej kursy barmańskie w różnych konkurencyjnych szkołach i od tych osób docierają do mnie bardzo niepokojące sygnały. Większość firm ma niższą cenę na kursy barmańskie jednak idzie za tym inna jakość. Oto kilka przykładów, wypowiedzi o odbytych szkoleniach w różnych innych szkołach w Krakowie oraz na Śląsku :
Ile samodzielnie wykonała Pani drinków podczas szkolenia ?( 5 dni zajęć ) - jednego, podczas zajęć prowadzący robił drinki a my je próbowaliśmy.
Jak wyglądały zajęcia ? - no wie Pan zawsze na szkoleniu musi być ileś takiej nudnej teorii prawda.
Jakim asortymentem alkoholu dysponowała firma w której robił Pan kurs barmański ? - no wystawione było może z kilkadziesiąt różnych produktów ale do ćwiczeń mogliśmy używać tylko kilkunastu.

W nawiązaniu do tych bardzo niepokojących informacji pragnę podkreślić, że moim zdaniem sprawą bardzo ważną jest zdobycie maksymalnie dużej ilości informacji o szkole, firmie w której chcemy podnosić swoje kwalifikacje. Dzwońmy i pytajmy o wszystko oraz szukajmy informacji na forach internetowych.
Jacek Kotula

Jacek Kotula Trener,
Współzałożyciel -
Galicyjska Szkoła
Smaku

Temat: autorskie szkolenia barmańskie

Jak wybrać firmę szkoleniową ? Czy ma znaczenie u kogo skończymy kurs ? Przecież „papier” to „papier”. Jednak te czasy mamy już za sobą że wystarczył „papier”. Obecnie każdy pracodawca sprawdzi czego się nauczyliśmy podczas kursu w którym uczestniczyliśmy. „ Papier” da nam jedynie pierwszeństwo w kolejce po pracę przed tymi którzy go nie posiadają.
Powinniśmy więc mieć świadomość że legitymowanie się certyfikatem ukończenia kursu/szkolenia barmańskiego, kelnerskiego, sommelierskiego, baristycznego czy np. manager restauracji to nie jest bezpośrednia gwarancja pracy w danym zawodzie ale przede wszystkim zobowiązanie że na nas można bardziej polegać, że my jesteśmy przygotowani do pracy i posiadamy bardzo duży potencjał który będziemy starali się przełożyć na zyski naszego pracodawcy. Tak to właśnie w tym celu jesteśmy zatrudniani. Mamy zarabiać pieniądze dla naszych pracodawców. Mamy jednak świadomość że w gastronomii nasze zarobki mają dwie składowe : stawka godzinowa i napiwki. My posiadamy bezpośredni wpływ na wysokość napiwków. Barman czy kelner to przecież handlowiec. Aby być dobrym handlowcem konieczne jest spełnienie dwu warunków : dokładna znajomość oferowanego asortymentu i umiejętność aktywnej sprzedaży. Wybierając zatem firmę szkoleniową dowiedzmy się czy nauczy nas ona również tego. Większość firm przekaże nam suche książkowe wiadomości. Wybierajmy firmy specjalizujące się tylko w konkretnych branżach. Jeżeli widzimy ogłoszenie i firma ma w swojej ofercie 30 a czasem nawet 50 kierunków nauczania to zadajmy sobie pytanie jak oni to robią, skąd na zawołanie po zebraniu grupy biorą tych „najwyższej klasy” szkoleniowców ? Wybierajmy nie tylko firmy ale właśnie konkretnych szkoleniowców. Sprawdzajmy jaki mają dorobek zawodowy, co oni sami osiągnęli.
Moim zdaniem jeżeli dany szkoleniowiec sam potrafił osiągnąć sukces zawodowy to mamy szanse że również nas nauczy jak to zrobić. Udzieli nam wielu cennych i praktycznych wskazówek. Postarajmy się również dowiedzieć czy dany szkoleniowiec jest nadal aktywny zawodowo, czy sam bierze udział w szkoleniach i podnosi swoje kwalifikacje aby być na bieżąco. Jeżeli ktoś uczy nas jak być dobrym barmanem to sam również powinien co jakiś czas stanąć za barem i przekonać się czy sam nadal potrafi być dobrym barmanem ( pomijam szkoleniowców którzy nigdy nie pracowali w tym zawodzie, no bo czego mogą nas nauczyć ? ).
Jedno jest pewne, wskazówek przekazywanych na szkoleniach a wyniesionych z własnych doświadczeń zawodowych szkoleniowców nie da się przecenić. Mądrzy ludzie czerpią z doświadczeń innych i dzięki temu dużo szybciej osiągają swoje cele.
http://szkolasmaku.pl
Daniel Czepczyk

Daniel Czepczyk Twórca Angel Effect
Bar / Angel Effect
Academy / Autor
ks...

Temat: autorskie szkolenia barmańskie

Nie wyobrażasz sobie jak wielkie korzyści zyskasz po zapisaniu się na

Darmowy !!! Kurs Barmanski " Dobry Barman bez kursu barmanskiego ale z wymarzoną praca!"

w nim dowiesz się jak
zyskac niewyobrażalne doświadczenie w oczach potencjalnych pracodawców !

zmienisz swoją osobowość na taką, którą pokocha twój szef

poznasz 20 wymaganych( podstawowych drinkow)

poznasz magiczne i nie magiczne triki barmanskie ! I to wszystko za darmo!!!

Wystarczy, że zapiszesz się na ten darmowy kurs online na kursy-barmanskie.pl

jeszcze kurs jest darmowy jednak po przekroczeniu miejsca na serwerze, będzie on kosztował 19 zł
Dlatego skorzystaj pierwszy za darmo!

Teraz wyobraź sobie, że z jakiegoś niezrozumiałego dla Ciebie powodu robisz rzecz tak nieracjonalną i sprzeczną z Twoim zdrowym rozsądkiem, że nie wchodzisz na tę stronę kursy-barmanskie.pl

Pozdrawiam Daniel Czepczyk

redaktor Twojbar


P.S. Gdy już klikniesz tutaj, to czytając ofertę... zresztą zobacz sam, co sie stanie.Daniel Czepczyk edytował(a) ten post dnia 01.01.11 o godzinie 23:43
Tomasz H.

Tomasz H. Przedsiębiorca

Temat: autorskie szkolenia barmańskie

ja polecam oferte Masters of Bartenders

Następna dyskusja:

Miejsca na szkolenia lub fi...




Wyślij zaproszenie do