Jacek
Pełka
Street Flair, Keira
Is You
Temat: autorskie szkolenia barmańskie
OFERTA KURSÓW BARMAŃSKICHULTIMATEBAR ORGANIZATION
CENA 350 ZŁ ZA OSOBĘ/ DO WYBORU 1 PROGRAM
GRUPY OSÓB OD 3 DO ...
MIEJSCE: DOWOLNY LOKAL GASTRONOMICZNY (BAR), DO 5 OSÓB W KATOWICACH(UL.POWSTAŃCÓW 12/6, POMIESZCZENIE-SALA DOJAZD ZE SPRZĘTEM
CZAS TRWANIA : NORMALNY 6 DNI PO 3 GODZ. DZIENNIE (FLAIR), INTENSYWNY- 2 DNI PO 8 GODZ. (KLASYK),
KURSY ZAKOŃCZONE EGZAMINEM TEORETYCZNYM I PRAKTYCZNYM
FORMA PŁATNOŚCI: GOTÓWKA LUB PRZELEW NA RACHUNEK
SŁUCHACZ OTRZYMUJE DYPLOM ULTIMATEBAR ORGANIZATION
SŁUCHACZ JEST WPISANY DO BAZY DANYCH, MA PRAWO DO STARTÓW W KONKURSACH BARMAŃSKICH ORGANIZOWANYCH PRZEZ ULTIMATEBAR ORGANIZATION
ULTIMATEBAR ORGANIZATION ZAPEWNIA SPRZĘT BARMAŃSKI, STANOWISKA PRACY, PRZENOŚNE BARY, SZKŁO, ALKOHOL, LIKIERY, SYROPY, SOFTY, OWOCE
PROGRAMY (TEORIA + PRAKTYKA Z DEGUSTACJĄ)
1 STOPIEŃ:
‘ULTIMATE SERVE PERFECT’/PODSTAWOWE WIADOMOŚCI (KURS DLA KAŻDEGO)
‘ULTIMATE FLAIR INTRODUCTION’/WPROWADZENIE DO FLAIR, PODSTAWOWE TRICKI (KURS DLA KAŻDEGO)
2 STOPIEŃ:
‘ULTIMATE WORKING FLAIR AND EXHIBITION FLAIR’ (KURS DLA KAŻDEGO)
‘ULTIMATE WORLDS FAMOUS COCKTAILS IN CLASSIC TENDING’/PREPAROWANIE ŚWIATOWYCH STANDARTÓW W KLASYKU (PROGRAM DLA OSÓB PEŁNOLETNICH, ZA ZGODĄ RODZICÓW)
‘ULTIMATE BRANDS PANEL’ WIEDZA O TOWAROZNASTWIE (PROGRAM DLA OSÓB PEŁNOLETNICH, ZA ZGODĄ RODZICÓW)
KURSY SĄ SKIEROWANE DLA MŁODYCH ADEPTÓW SZTUKI BARMAŃSKIEJ
CELE KURSÓW:
SPECJALISTYCZNE PRZYGOTOWANIE SŁUCHACZA DO NOWOCZESNEJ OBSŁUGI KONSUMENTA W ZAKRESIE BARMAŃSTWA
PROMOWANIE (COCKTAILS) NAPOJÓW MIESZANYCH, O MNIEJSZEJ ZAWARTOŚCI ALKOHOLU ORAZ NAPOJÓW MIESZANYCH BEZALKOHOLOWYCH (NON-ALCOHOLIC DRINKS)
PODWYŻSZENIE JAKOŚCI SERWISU POLSKIEGO BARMANA NA POZIOMIE ŚWIATOWYM
PROMOWANIE WŚRÓD MŁODZIERZY WYSOKIEJ KULTURY SPOŻYWANIA NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH
ZAPOZNANIE Z TECHNIKAMI MIKSOWANIA KOKTAILI
WIEDZA Z ZAKRESU TOWAROZNASTWA
PODWYŻSZENIE SPRAWNOŚCI RUCHOWEJ POPRZEZ TRENINGI FLAIR (EXTREAM BARTENDING)
ZNAJOMOŚĆ ŚWIATOWYCH DRINKÓW, NAJPOPULARNIEJSZYCH STANDARTÓW BARMAŃSKICH
PROMOWANIE CORAZ BARDZIEJ POPULARNEGO W POLSCE ZAWODU BARMANA
WDRAŻANIE NOWOCZESNEGO PODEJMOWANIA GOŚCIA ZA BAREM/SHOW
PORUSZANE ZAGADNIENIA NA POSZCZEGÓLNYCH KURSACH:
‘ULTIMATE SERVE PERFECT’
• TYPY SZKŁA
• SPRZĘT BARMAŃSKI
• TECHNIKI MIKSERSKIE/ĆWICZENIA
• MANIPULACJA SPRZĘTEM BARMAŃSKIM
• PRAWIDŁOWE CZYTANIE RECEPTUR
• SHORTS, LONGS, SHOOTERS
• PASIASTE DRINKI
• DRINKI BEZALKOHOLOWE
‘ULTIMATE FLAIR INTRODUCTION’
PODSTAWOWE TRICKI NA KUBEK I BUTELKĘ/ĆWICZENIA
SPRZĘT BARMAŃSKI
FLAIR BAR
UKŁAD POD MUZYKĘ
FREE POURING
SPEED FLAIR
WORKING FLAIR
EXHIBITION FLAIR
‘ULTIMATE WORLDS FAMOUS COCKTAILS IN CLASSIC TENDING’
STANDARTY ŚWIATOWE
WARIACJE KLASYCZNYCH COCKTAILI
FROZENY
MOCKTAILE
INNE DRINKI*
BEZALKOHOLOWE
MILKSHAKES
‘ULTIMATE BRANDS PANEL’
WIEDZA O TOWAROZNASTWIE
FIRMY ALKOHOLOWE NA POLSKIM RYNKU
ROZRÓŻNIANIE EKSKLUZYWNYCH ALKOHOLI
WÓDKI GATUNKOWE I NATURALNE
OCENA ORGANOLEPTYCZNA