konto usunięte

Temat: Kto o tym decyduje

Witam wszystkich,
mam taki pomysł żeby kupić przyczepę gastronomiczną i sprzedawać z niej Kebaby, hamburgery, hot dogi, itd.
Miejscem zlokalizowania przyczepy miała by być Warszawa.
Kto decyduje o tym, że mogę ją tam postawić, ile to kosztuje, i czy są potrzebne jakieś pozwolenia, etc. ?
W Stolicy roi się od tego typu miejsc, ale ja nie mam żadnego pomysłu jak to ugryźć.

Z góry dziękuje za pomoc

konto usunięte

Temat: Kto o tym decyduje

Roi sie od tego typu miejsc? Ja znam może ze trzy, cztery. To już nie te czasy, kiedy sprzedawali jedzenie z przyczep. Kogo musisz pytac o zgode? Sanepid - jesli chodzi o warunki panujące w przyczepie oraz właściwy urząd gminy/dzielnicy jeśli chodzi o zajęcie kawałka chodnika. Osobiście bardzo wątpię w to, że sanepid pozwoli Ci sprzedawać np. kebaby (w przyczepie nie ma odpowiednich warunków sanitarnych, chociaz znam jedno miejsce gdzie sprzedaja kebab z przyczepy) ale na bank dostaniesz zgode na sprzedaz jedzenia z półproduktów (zapiekanki, itp).

konto usunięte

Temat: Kto o tym decyduje

Tak, tylko że półprodukty mogą być również do przygotowania Kebabu. Sałatki zakupione, bułki zakupione i tylko mięcho robione na miejscu. A właśnie i o to mi chodziło, urząd gminy lub dzielnicy, już jest jakaś podpowiedź. Pierwszy lepszy przykład takiej przyczepy to zaraz przy wejściu do Metra Świętokrzyska

konto usunięte

Temat: Kto o tym decyduje

Przyczepa o ktorej mowisz to troche inna sprawa, teren wokol wejscia do Metra jest terenem PRYWATNYM :)



Wyślij zaproszenie do