Justyna Jjka

Justyna Jjka Student,
Politechnika
Warszawska

Temat: ASPEKTY PRAWNE ISO 22000:2005

Witam,
Piszę z prośbą mianowicie chodzi o ISO 22000. Proszę o nakierowanie mnie na 'aspekty prawne', nie do końca rozumiem czy chodzi tu o wprowadzenie systemu HACCP przed wprowadzeniem owej normy, czy o same wytyczne do wdrożenia ISO?

Bardzo proszę o szybka odpowiedz kogokolwiek.
Jerzy Brańka

Jerzy Brańka inż.mechanik

Temat: ASPEKTY PRAWNE ISO 22000:2005

ISO 22000:2005 - norma jak norma.
Aspekt prawny - czy obowiązuje ? - tylko wtedy gdy jest obligatoryjnym obowiązkiem wynikającym z dokumentu prawnego.
Normy od pewnego czasu same z siebie nie stanowią obowiązku.
http://www.goldenline.pl/grupy/Przedsiebiorcy_biznesme...Ten post został edytowany przez Autora dnia 24.05.14 o godzinie 01:59

Temat: ASPEKTY PRAWNE ISO 22000:2005

W sprawie aspektów prawnych w normie ISO 22000-chodzi tutaj o spełnienie wymagań prawnych związanych z żywnością produkowaną w zakładzie. Głównie jest to ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia, rozporządzenia UE i inne. Wykaz wymagań prawnych można znaleźć np. na stronie http://www.gis.gov.pl/dep/?lang=pl&dep=5&id=10 oraz na stronie Sejmu RP i eur-lex.europa.eu
Jerzy Brańka

Jerzy Brańka inż.mechanik

Temat: ASPEKTY PRAWNE ISO 22000:2005

Żywność.
http://isostart.pl/mokrosinska.pdf Ten post został edytowany przez Autora dnia 24.05.14 o godzinie 09:24
Justyna Jjka

Justyna Jjka Student,
Politechnika
Warszawska

Temat: ASPEKTY PRAWNE ISO 22000:2005

Bardzo dziękuję za udzielone odpowiedzi!

Następna dyskusja:

Wymagania prawne wg. normy ...




Wyślij zaproszenie do