Karolina C.

Karolina C. Rekruter IT

Temat: piece konwekcyjne - pytanie

Witam,
Otwieram niedługo bufet, który będzie również obsługiwał imprezy cateringowe. Jednym z wielu elementów wyposażenia będzie piec konwekcyjny. Ponieważ nie mam budżetu na piec z górnej półki zastanawiam się nad piecem konwekcyjnym z naparowaniem z Krometu (model 000.P 3WX) lub zwykłym piecykiem konwekcyjnym Hendi (numer z katalogu 225950). Jeśli ktoś z Państwa miał do czynienia z ww sprzętem, albo mógłby mi doradzić wybór to bardzo proszę o opinie.

Z góry dziekuje :)
Zbigniew Rizon

Zbigniew Rizon właściciel, Rizon.pl

Temat: piece konwekcyjne - pytanie

Witam,
w sprawie zakupu pieca to raczej rozejrzałbym się za piecem ze standardem GN i wytwarzaniem pary.
Piec Hendi 225 950 jest na nietypowe blachy i to tylko konwekcja.
Może lepiej dołożyć i zakupić piec cateringowy 4xGN 2/3
polecam Hendi 227 008 z osobnym zbiornikiem na wodę i przeznaczeniem na catering w plenerze.
Co do ceny to się dogadamy, jak coś to pisz: biuro@rizon.pl
do obejrzenia na stronie:
http://rizon.pl
pozdrawiamZbigniew Rizon edytował(a) ten post dnia 09.11.10 o godzinie 20:45

Temat: piece konwekcyjne - pytanie

Wszystko zależy od obciążenia lokalu jakiego się spodziewasz i zróżnicowania potraw. Jeżeli podasz więcej informacji to coś doradzę.
Pozdrawiam
Karolina C.

Karolina C. Rekruter IT

Temat: piece konwekcyjne - pytanie

Dzięki za porady, decyzja już podjęta :)



Wyślij zaproszenie do