Paweł Jachimczyk

Paweł Jachimczyk zarządzanie firmą /
studia ekonomiczne

Temat: Pikantna zupa z krewetkami

Ta zupa jest super zdrowa i gotowa w mgnieniu oka! Mieszaj i łącz warzywa z mięsem, to, co masz pod ręką.

SKŁADNIKI:

1-2 łyżeczki oliwy z oliwek
Ok. 20 mrożonych krewetek (lub świeżych), obranych
1 mała lub ½ dużej papryki, pokroić w paski
½ szklanki posiekanej marchewki
1 szklanka kiełków fasoli lub groszku
1 ,,korona” brokułu, posiekana
3 szklanki buliony warzywnego
1 łyżeczka mielonego imbiru lub świeżo posiekanego
2 szczypty płatków czerwonej papryki
1 łyżeczka sosu sojowego
Szczypta mielonego czarnego pieprzu


Na oliwie z oliwek, na średnim ogniu, podsmaż warzywa przez ok. 5 minut, aż lekko zmiękną.
Dodaj bulion i krewetki.
Dodaj przyprawy.
Utrzymuj zupę tuż poniżej punktu wrzenia.
Kiedy krewetki są różowe, zupa jest gotowa!

Prosto i szybko- w sam raz na niedzielny obiad lub kolację.