Anna B.

Anna B. Technolog Żywności

Temat: Frużeliny - owoce w żelu

Witam,
Mamy sezon owocowy i moje pytanie jest takie jak zrobić frużeliny tak aby nie powstawała skorupa po ugotowaniu i podczas wypieku. Co zrobić aby była szklista? Czy ważna jest temp. ? a może jakiś trzeba dodać magiczny składnik? czy pozostawić do wystygnięcia a może od razu zamykać? jeżeli chcemy zrobić w wiadereczku lub słoiku jak postępować?
z góry dziękuję za odpowiedź
Kasjuszmag Magalewicz

Kasjuszmag Magalewicz
https://www.jowisz.i
nfo.pl

Temat: Frużeliny - owoce w żelu

Cukier inwertowany, uzyskiwany w wyniku hydrolizy sacharozy, znajduje szerokie zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również w produkcji napojów. Jego zdolność do zapobiegania krystalizacji oraz intensyfikacja słodkiego smaku sprawiają, że jest preferowanym składnikiem wielu receptur.



Wyślij zaproszenie do