Temat: Czy Unilewer i Amino zmierza w dobrym kierunku?
Michał Grzegorz S.:
Panie i Panowie
Odkąd marka marek Unilewer wzięła się za mieszanie przy tym produkcie mam gorące obawy, że już niedługo nie będzie to to samo. Nie chciałbym, żeby smak zlazł na psy, i nie daj boże żeby dało się w nim wyczuć pomidory.
Ten przysmak musi zostać taki jaki jest. To nie jest Ketchup, to jest TORTEX.
Witam Panie Michale,
rozumiem Pana obawy.
Chciałbym zauważyć, że nawet obecna
strona produktu skierowana jest raczej do klientów o wygórowanych wymaganiach (ale lubiących dużo ketchupu).
Pozwolę sobie zacytować:
* Pojemnik 5,5 kg
* Właściwości
Ketchup Tortex łagodny to wspaniały smak pomidorów z lekko słodkawą nutą. Może być stosowany jako sos do pizzy, hot-dogów, hamburgerów czy zapiekanek oraz do innych dań warzywno-mięsnych. Ketchup Tortex to wysoka jakość za niewygórowaną cenę.
Natomiast zdania użytkowników, są
podzielone;
Dobrym sygnałem jest użycie Tortex'u przy realizacji zamówień publicznych
np:
http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia/info/21823
Jedno jest jasne, dalsza minimalizacja kosztów produkcji Tortex'u jest praktycznie niemożliwa. Jak Pan zauważył Tortex jest "ketchupem" którego cena nie zależy od ceny pomidorów, a pomidory owe mogły by wpływać negatywnie na końcowy produkt (poprzez wyczuwalne dla koneserów sezonowe różnice smaku).
Zmiana smaku Tortex'u miała by negatywny wpływ na przemysł dworcowego fast-foodu, który i tak został mocno naruszony przez posiłki typu "kebab", wywołując falę niezadowolenia wśród klientów i tym samym prowadząc do poszukiwania produktu zastępczego.
Na zakończenie, chciałbym dodać, że w wolnym tłumaczeniu nazwa firmy Unilever Foodsolutions Polska S.A. może być rozumiana jako:
(Unilever) Roztworyżywieniowe (Polska S.A) - do których Tortex zdecydowanie się zalicza!
Pozdrawiam serdecznie i smacznego!