konto usunięte

Temat: SZKOLENIA


Obrazek

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI zaprasza na przygodę z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności czyli:

PEŁNOMOCNIK I AUDITOR WEWNĘTRZNY SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG FSSC 22000 (w tym PN-EN ISO 22000:2006+ISO/TS 22002-1:2009)
Terminy* | lokalizacje:
14-15.12 | Poznań
14-15.12 | Łódź
17-18.12 | Bydgoszcz
19-20.12 | Katowice (zapraszamy studentów)
*Terminy mogą ulec zmianie – aktualne kalendarze na http://LIJ.com.pl


Obrazek
KORZYŚCI DLA FIRMY
- Prosty i przyjazny w odbiorze przekaz treści związanych ze standardem FSSC 22000
- Praktyczne aspekty pozwalające wprost wdrożyć omówione rozwiązania w przedsiębiorstwie - cenimy wygodę i praktyczne rozwiązania
- W trakcie szkolenia można pozyskać ofertę z wyceną certyfikacji systemu: FSSC 22000 | ISO 22000 | HACCP | BRC | IFS


Uczestnicy otrzymują atrakcyjne i cenione na rynku pracy certyfikaty poświadczające kwalifikacje zarządcze – tak niezbędne w pracy w przemyśle rolno-spożywczym | opakowaniowym | farmacji

RAMOWY PROGRAM SZKOLENIA
1. Blok tematyczny – schemat certyfikacji FSSC 22000
- Zagadnienia związane z systemem HACCP, GHP, GMP
- Programy wstępne PRP wg ISO/TS 22002-1
- Omówienie i interpretacja wymagań normy ISO 22000

2. Blok tematyczny - Audit wg wymagań normy ISO 19011
- Zasady i techniki auditowania wg ISO 19011
- Projektowanie auditu – określenie celów auditów | planowanie auditów
- Zasady analizy i kwalifikacji wyników auditu – niezgodności | spostrzeżeń
- Prowadzenie auditów
- Działania poauditowe – ustalanie niezgodności | raport auditu | działania korygujące | zapobiegawcze

Szczegóły na stronie tematycznej szkolenia
Program | cennik
Zgłoszenia


Obrazek

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI
e-mail: info@LIJ.com.pl
tel.: +48 880 18 14 26

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA

AUDYTOR WEWNĘTRZNY GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY BRC v7 (w tym HACCP)

Terminy* | Lokalizacje
16.02 Wrocław
23.02 Łódź
6.03 Bydgoszcz
13.03 Poznań
29.03 Warszawa
*Uwaga: Terminy mogą ulec zmianie. Zawsze aktualne terminy są dostępne na stronie LIJ.com.pl

KORZYŚCI DLA FIRMY
- Prosty i przyjazny w odbiorze przekaz treści związanych z nowym standardem BRC v7
- Praktyczne aspekty pozwalające wprost wdrożyć omówione rozwiązania w przedsiębiorstwie - cenimy wygodę i praktyczne rozwiązania
- Uczestnicy będą potrafią sprawnie zarządzać systemem bezpieczeństwa żywności, dzięki czemu stanowią zaporę bezpieczeństwa przed ewentualnymi problemami z jakością produktów
- Dzięki pozyskanej wiedzy zapewniają sprawne przejście przez audyty certyfikacyjne, oraz klientów
- W trakcie szkolenia można pozyskać ofertę z wyceną certyfikacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności – WSPÓLNIE WYPEŁNIMY APLIKACJĘ

CO DLA CIEBIE?
- Pracujesz w branży rolno-spożywczej? -
- Chcesz awansować w strukturach firmy? -
- Chcesz być Managerem Jakości/ Pełnomocnikiem? -
= Możesz awansować dzięki podwyższeniu kwalifikacji i zdobyciu wiedzy audytorskiej!

Uczestnicy otrzymują atrakcyjne i cenione na rynku pracy Certyfikaty audytorskie poświadczające kwalifikacje niezbędne w pracy w przemyśle rolno-spożywczym, opakowaniowym, oraz farmacji

Obrazek

RAMOWY PROGRAM SZKOLENIA

1. Omówienie i interpretacja wymagań normy zarządzania bezpieczeństwem żywności BRC
- wprowadzenie do standardu BRC 7
- omówienie wymagań BRC 7
- zaangażowanie kadr kierowniczych najwyższego szczebla
- plan bezpieczeństwa żywności - HACCP
- system zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności
- normy dotyczące zakładu
- kontrola produktu/ kontrola procesu
- personel
- certyfikacja standardu BRC 7

2. Blok tematyczny - Audyt BRC 7 wg ISO 19011
- Zasady i techniki audytowania wg ISO 19011:2012
- Projektowanie audytu – wymagania i potrzeby klientów, określenie celów audytów, planowanie audytów
- Zasady analizy i kwalifikacji wyników audytu - niezgodności, spostrzeżeń, obszarów doskonalenia
- Prowadzenie audytów, działania poaudytowe – prowadzenie spotkań, ustalanie niezgodności, raport audytu, działania korygujące, zapobiegawcze

Następna dyskusja:

SZKOLENIA TUV SUD AKADEMIA ...




Wyślij zaproszenie do