Temat: Prowadzenie szkoleń HACCP dla gastronomi

Witam,

Proszę o informację jakie są wymagane uprawnienia żeby prowadzić szkolenia HACCP w kuchniach zbiorowego żywienia. Interesuje mnie również gdzie można takowe uprawnienia zdobyć.
Radosław Szczerski

Radosław Szczerski Inspektor Ochrony
Danych, Compliance
Officer, Audytor i
T...

Temat: Prowadzenie szkoleń HACCP dla gastronomi

prawnie nie ma takich wymagań (ograniczeń),
a co trzeba mieć w sobie żeby szkolić ? ... to już chyba inny temat ;)

te kwestie są poruszane w różnych dokumentach w temacie GHP (patrz Codex A.), ale nie do końca określają jakie wymagania dokładnie muszą być spełnione - organizacja/zakład sama ustanawia kto może szkolić pracowników.

normy serii ISO 22000 oraz branzowe wymagania GMP też nie określają szczegółowych wymagań - pozostaje hasło "kompetencje" które ustala najwyższe kierownictwo.

Szkolenia muszą być skuteczne i tego trzeba się trzymać :)

Jeżeli zna się Pan na temacie to może Pan sam prowadzić szkolenia z zakresu Systemu HACCP oraz GMP, a w tym GHP.

Następna dyskusja:

System HACCP dla urządzeń




Wyślij zaproszenie do