Temat: Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem...
Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania BezpieczeństwemŻywności wg normy ISO 22000 / HACCP
Oferta szkoleniowa dla studentów:
Podwyższanie kwalifikacji poprzez szkolenia na dzisiejszym rynku
pracy ma ogromne znaczenie. Aby zaistnieć i zdobyć dobrą pracę
nie wystarczy już wykształcenie wyższe i znajomość języków.
Wychodząc naprzeciw potrzebom młodych ludzi, nie posiadających
jeszcze doświadczenia oraz przede wszystkim nie będącym w stanie
pokryć wysokich kosztów uczestnictwa w szkoleniach oferowanych
przez większość instytucji szkoleniowych, a chcących poszerzyć
swoje kwalifikacje przygotowaliśmy specjalną ofertę dla
studentów.
Profil uczestników: Szkolenie kierowane jest do auditorów
wewnętrznych oraz kandydatów na auditorów wewnętrznych systemu
zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Termin szkolenia: 24-25 marca 2012 r.
Miejsce: Kraków
Czas trwania: 16 godzin (2 dni)
Prowadzący: Doświadczony trener/konsultant i jednocześnie czynny
auditor międzynarodowej jednostki certyfikującej.
Forma szkolenia: wykłady/ćwiczenia
Cena: 600 zł netto plus 23 % VAT (738 zł brutto)
Specjalna cena dla Studentów: 350 zł brutto!
(studiów dziennych, zaocznych, podyplomowych, doktoranckich
ZNIŻKI GRUPOWE: 5% zgłoszenie 2-3 osób, 10% zgłoszenie 4-5
osób, ceny negocjowane w wypadku zgłoszenia powyżej 5 osób)
W cenę wliczono:
profesjonalne materiały szkoleniowe,
dostęp do norm Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej ISO,
gwarancję jakości,
poczęstunek kawowy,
po zdaniu testu kończącego szkolenie uzyskanie prestiżowych
certyfikatów firmy INCERT oraz akredytowanej jednostki
certyfikującej,
wysoko cenione na rynku kwalifikacje Auditora Wewnętrznego Systemu
Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000/HACCP,
rabat na następne szkolenia firmy INCERT w wysokości 10%.
Dodatkowo wszyscy nasi Klienci w ramach oferty specjalnej mają
możliwość skorzystania ze szkolenia "Auditor Wiodący Systemu
Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001 (Akredytacja IRCA A17070)"
w cenie 1.600,00 zł netto.
http://incert.pl/p_news_51_.html
Program szkolenia:
1.Wprowadzenie w tematykę zarządzania bezpieczeństwem żywności
wg normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP wg Codex Alimentarius.
2.Najważniejsze aspekty dotyczące jakości produkowanej
żywności.
3.Wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP)
przy produkcji i dystrybucji żywności.
4.Regulacje prawa żywnościowego Polski i UE
5.Struktura i koncepcja normy ISO 22000:2005 oraz Codex
Alimentarius.
6.Wymogi dokumentacji systemowej (procedury, zapisy).
7.Istota i cel przeprowadzania auditów. Omówienie normy ISO 19011.
8.Organizowanie i przebieg auditu wewnętrznego.
9.Sylwetka auditora (postawa osobista, zasady etyczne).
10.Procedury dotyczące auditów wewnętrznych.
11.Opracowanie planu auditu.
12.Opracowanie listy pytań kontrolnych.
13.Podstawy logiki - stwierdzanie faktów i formułowanie wniosków.
14.Stwierdzenie niezgodności - prawidłowe formułowanie
niezgodności, dowodu, przyporządkowanie niezgodności do punktu
normy.
15.Spotkanie zamykające i raport z auditu – umiejętność
przeprowadzenie spotkania.
16.Działania korygujące - opracowanie zakresu i weryfikacja
działań korygujących.
Kontakt:
Maria Tarnowska - Kierownik ds. szkoleń
maria.tarnowska@incert.pl
Tel. Biuro: 91 4694 553
Gadu Gadu: 3406454
http://incert.pl/p_szkolenie_45_.html