Joanna G.

Joanna G. Event Manager,
Trener szkoleń,
Animator, Pedagog

Temat: Sylwester 2013/2014 na Kaszubach!

SYLWESTER NA KASZUBACH dla SINGLI.

Lubisz wyskoczyć za miasto? Chcesz spędzić Sylwestra inaczej niż dotychczas?

Zapraszam w piękny zakątek Kaszub. Daleko od szosy nad jeziorem w otoczeniu lasów pożegnamy stary, a przywitamy Nowy Rok.

Przez tych kilka dni będzie czas na szaleństwo i zabawę, ale także na spacer, złapanie oddechu, małą zadumę i może snucie planów na dobry początek…

Co w ofercie? Integracja przedsylwestrowa tak aby każdy czuł się swobodnie na imprezie właściwej, spacery, ognisko z grzańcem i kiełbaskami, zabawa sylwestrowa przy najlepszych hitach, kulig noworoczny, zjeżdżanie na workach z sianem. Ponadto w przypadku braku śniegu możliwość skorzystania z atrakcji indoorowych: ping-pong, bilard, rzutki, piłkarzyki. Jest też szansa na jazdę na łyżwach przy odrobinie mrozu (sprzęt własny).

Dla chętnych w czwartek przewidziany wyjazd na stok narciarski i basen do Fojutowa, ewentualnie kilkugodzinna wyprawa na biegówkach.

Ośrodek wypoczynkowy, w którym rzecz się będzie działa, znajduje się nad jeziorem we wsi Wiele. Leży ona na południu Pojezierza Kaszubskiego, ok. 90 km od Trójmiasta. Dookoła las, cisza i spokój. Na pobliskich wzgórzach znajduje się Sanktuarium Męki Pańskiej - zabytkowa Kalwaria Wielewska.

WERSJA PEŁNA CZTERODNIOWA

Program*:

Dzień I (poniedziałek 30 grudnia 2013)

do godz. 17.00 Przyjazd i zakwaterowanie

18.00 Ognisko powitalne z kiełbaskami, bigosem myśliwskim i gorrrącym grzańcem!

20.00 Integracja wieczorna z Karaoke

Dzień II (wtorek 31 grudnia 2013)

9.00 - 10.00 Śniadanie

11.00 Marsz z kijkami Nordic Walking nad jezioro Skąpe – na rozgrzewkę pieczone w ogniu jabłka i pyrki zapijane grzańcem

15.00 Powrót do ośrodka i obiad

16.00 Czas wolny

20.00 Zabawa sylwestrowa „Obciach party”**

Dzień III (środa 1 stycznia 2014)

10.30 - 11.30 Śniadanie

13.00 Kulig noworoczny

15.00 Biesiada przy ognisku:
Żurek w chlebie
Pieczony dzik z kaszą
Bigos myśliwski
Pieczywo
Grzane wino

17.00 Gry i zabawy towarzyskie

19.00 Kolacja

Dzień IV (czwartek 2 stycznia 2014)

9.00 - 10.00 Śniadanie

11.00 Wykwaterowanie i wyjazd do Fojutowa. Zwiedzanie akweduktu. Basen, narty lub biegówki.

Cena:
First minute: 629 PLN - dla pierwszych 20 osób, które zgłoszą się bezpośrednio do Organizatora i zapłacą zaliczkę do 20 listopada 2013
Standard: 649 PLN
Stała cena z Kartą Klubu StrefaSingla: 629 PLN (promocje nie łączą się)

W cenie: 3 noclegi w pokojach wieloosobowych, 3x menu ogniskowe, menu sylwestrowe, szampan 1 but/6 osób, 3 śniadania, obiad, kolacja, kulig, organizacja i opieka animatora, zabawa sylwestrowa przy muzyce mechanicznej, atrakcje dodatkowe (ping-pong, bilard, piłkarzyki, rzutki)

WERSJA DWUDNIOWA

Dzień I (wtorek 31 grudnia 2013)

19.00 Przyjazd i zakwaterowanie

20.00 Zabawa sylwestrowa „Obciach party”**

Dzień II (środa 1 stycznia 2014)

10.30 - 11.30 Śniadanie

13.00 Kulig noworoczny

15.00 Biesiada przy ognisku:
Żurek w chlebie
Pieczony dzik z kaszą
Bigos myśliwski
Pieczywo
Grzane wino

17.00 Pożegnanie i wyjazd

Cena: 379 PLN

Stała cena z Kartą Klubu StrefaSingla 359 PLN

W cenie: 1 nocleg w pokojach wieloosobowych, menu sylwestrowe, szampan 1 but/6 osób, 1 śniadanie, kulig, menu biesiadne, organizacja i opieka animatora, zabawa sylwestrowa przy muzyce mechanicznej, atrakcje dodatkowe (ping-pong, bilard, piłkarzyki, rzutki)

*W przypadku braku śniegu oraz okoliczności niezależnych od Organizatora program może ulec zmianie

**Obciach party to impreza gdzie obowiązuje dress code. Jak sama nazwa wskazuje ma być obciachowo. Kiczowato. Prawdziwe perełki: dress z kreszu, flanelowa koszula, krawat w grochy, złoty łańcuch, spodnie dzwony, kwiatki, prążki, piramidy, kabaretki, sweterki Boys’a

Menu Sylwestrowe

Dania ciepłe:

- zupa szlachecka z porów z klopsikami

- polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z ryżem

- karkówka szefowej kuchni

- pstrąg smażony w winnym sosie

- ziemniaki zapiekane

- bukiet warzyw na ciepło

- sałata w sosie vinegrette

- flaczki wołowe na rosole

- barszcz czerwony z pasztecikiem

Bufet zimny:

- pstrąg wędzony

- sałatka z łososia

- sałatka z brokułu

- galaretki drobiowe

- półmisek mięs, wędlin i serów na zimno

- chleb ze smalcem, ogórki kiszone

- półmisek zakąskowy: pieczarki marynowane, koreczki ze śliwką, koreczki serowe, kabanosy

- śledzie po kaszubsku

Bufet słodki:

- kawa, herbata, ciasto domowe

Zakwaterowanie: pokoje gościnne z łazienkami, większość posiada balkony z widokiem na jezioro, w tym: 2 pokoje 2 osobowe, 2 pokoje 3 osobowe oraz 7 pokoi studio 6 osobowych (2 pokoje 3+3 os)

Dodatkowe opcje:

Możliwość zakupu alkoholi, napoi. (beczka Piwa Tyskie 30 litrów z nalewaka - 240 zł)

We własnym zakresie: dojazd na miejsce- tradycyjnie proponuję teamy samochodowe, wpisując się na imprezę daj znać, czy masz samochód i ile osób możesz zabrać, alkohol, napoje, sprzęt narciarski, łyżwy, strój na bal, bilety wstępu na basen/stok

Informacje i zapisy: Omsia, tel.502 601 656