Temat: Menu weselne
Podaję Wam przykładowy tekst do KART MENU, które POLECAM, informuja gości o tym co i kiedy będą jeść :-)
MENU
Przystawka:
Wędzony łosoś podany z salsą po,idorową i creme fraiche
Zupa:
Krem z zielonych warzyw z płatkami migadałowymi i groszkiem ptysiowym
Danie główne:
Roladka schabowa z boczkiem w kremowym sosie z puree i karmelizowaną marchewką
PO ZACHODZIE SŁOŃCA…
Strogonoff
TUŻ PO PÓŁNOCY
Filet z kurczaka na grzance z karmelizowaną cebulą zapieczony Pod mozzarellą podawany z sałatką z dressingiem cesarskim
A O ŚWICIE…
Barszcz czerwony z kulebiakiem
GORĄCO POLECAMY BUFETY:
BUFET Z ZAKĄSKAMI
BUFET SŁODKI I OWOCOWY
BUFET KAWOWY
BAR Z DRINKAMI ALKOHOLOWYMI I BEZALKOHOLOWYMI
Życzymy smacznego!!!
Co do ilości jedzenia, to jeżeli jest to tradycyjne polskie wesele gdzie dania są serwowane do stołów przez kelnerów to zwykle jest to OBIAD oraz 3 dania gorące ( około 23.00, 1.00 i 3.00 ) - zwykle tak to wygląda.
Polecam takie rozwiązanie aby jedno z tych dań było podane np. w formie grilla na zewnątrz ( jesli oczywiście są takie warunki przy lokalu - jakaś wiata, duzy taras etc. ). Można również poprosić szefa kuchni aby jedno z dań zrobił na żywo przy gościach + degustacja oczywiście.