Adam Mikołajczyk

Adam Mikołajczyk CEO / Best Place -
Europejski Instytut
Marketingu Miejsc

Temat: POMOCY!! za duże Blg...!

Potrzebuej rady.... dzisiaj mija 7 dzień jak nastawiłem piwko pszeniczne z brew-kita do fermentacji burzliwej... myślę robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami (Blg początkowe 11,5)... no i dzisiaj rano patrzyłem i Blg było ok. 5.... a z tego co wiem powinno być max. 4.... czy coś poszło nie tak? czy jednak można nawet z takim Blg butelkować do wtornej fermentacji?

A.

konto usunięte

Temat: POMOCY!! za duże Blg...!

Trudno. Niekiedy nie schodzi niżej. Proponuję Ci zadawać takie pytania na forum http://www.browar.biz w dziale [URL="http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=161"]Kołyska Piwowarska[/URL] Tam co dzień wypowiada się masę piwowarów domowych i zawsze w mig otrzymasz odpowiedź na Twoje pytania.




Marcin Konik edytował(a) ten post dnia 14.02.07 o godzinie 13:29
Adam Mikołajczyk

Adam Mikołajczyk CEO / Best Place -
Europejski Instytut
Marketingu Miejsc

Temat: POMOCY!! za duże Blg...!

Niech się dzieje wola nieba.... :) zakorkowałem piwko z 5Blg bo po 8 dniach nie chciało zejść niżej! Może jeszcze coś z tego będzie :)

pozdr.

A.
Krzysztof Fałdowski

Krzysztof Fałdowski prezes, Browar
Ciechan

Temat: POMOCY!! za duże Blg...!

Może trochę późno piszę, ale na przyszłość doradzam przedłużyć czas zacierania w zakresie 60-65 stopni np o 15 min lub po fermentacji dodać trohcę drożdży dolnej fermentacji jak do zwykłych piw ze słodu jęczmiennego. Takiego mam pomysła. powodzenia
Adam Mikołajczyk

Adam Mikołajczyk CEO / Best Place -
Europejski Instytut
Marketingu Miejsc

Temat: POMOCY!! za duże Blg...!

Faktycznie troche za późno ;).. ale i tak bardzo dziękuję za radę!

Tak czy inaczej piwko jakoś wyszło i jest zjadliwe, nawet bardzo zjadliwe bo już go prawie nie ma :) Smak... hmm... pewnie zostało jeszcze dużo do poprawienia...!

pozdr.



Wyślij zaproszenie do