Bart
T.
Managing Member,
Executive, MBA, PhD,
Fulbright Scholar
(...
konto usunięte
Temat: CHEERS!
Weizen -made in Bayern. The best is from "Altstadthof" in Nuernberg!konto usunięte
Temat: CHEERS!
Leffe is one of the best from trapist-beer but the best of the best is Smocza Głowa from Stary Kraków Brewery :)taste: http://www.browarstarykrakow.com/
konto usunięte
Temat: CHEERS!
Magdalena Maria F.:Weizen -made in Bayern. The best is from "Altstadthof" in Nuernberg!
Witam, niewiem dlaczego ale mam problemy żołądkowe po Weizenbeer.
A. Wieslaw Abc edytował(a) ten post dnia 05.11.06 o godzinie 06:18
konto usunięte
Temat: CHEERS!
Wieslaw P.:Magdalena Maria F.:Weizen -made in Bayern. The best is from "Altstadthof" in Nuernberg!
Witam, newiem dlaczego ale mam problemy żołądkowe po Weizenbeer.
to pewnie te drozdze ;)
konto usunięte
Temat: CHEERS!
a ja z piw to tylko KARMI piję i jakoś zyję i jescze mi się rymuje :)konto usunięte
Temat: CHEERS!
Magdalena Maria F.:Wieslaw P.:Magdalena Maria F.:Weizen -made in Bayern. The best is from "Altstadthof" in Nuernberg!
Witam, newiem dlaczego ale mam problemy żołądkowe po Weizenbeer.
to pewnie te drozdze ;)
jeszcze pytanko jedno : po co dodaje sie do piwa ryż ? Jak byłem w Konstanz nad j. Bodeńskim, do kazdej szklanki dosypywali ryż ( chyba ).
Szymon
Kalinowski
Programista
aplikacji
Temat: CHEERS!
PIAST!Wrocławki Piast Panowie i Panie!
Głębia smaku, dobrze schłodzony smnakuje idealnie!
Mariusz
Szatkowski
WordPress front-end
web developer |
Internet marketing
sp...
Temat: CHEERS!
tylko CZARNY SPECJAL :Pkonto usunięte
Temat: CHEERS!
Moj typ ostatnie to te psiowe / psie , Dog ....konto usunięte
Temat: CHEERS!
Wieslaw P.:
jeszcze pytanko jedno : po co dodaje sie do piwa ryż ? Jak byłem w Konstanz nad j. Bodeńskim, do kazdej szklanki dosypywali ryż ( chyba ).
Szczerze mówiąc to nie wiem o co chodzi :) Ryż to może w Chinach do piwa dodają, żeby na słodzie zaoszczędzić, jak w browarze Lanjian lub Zhujiang.
konto usunięte
Temat: CHEERS!
Moim zdaniem najlepsze piwo to takie, które smakuje jak piwo i jest warzone jak piwo. Dlatego łatwiej takie zdobyć za naszą wschodnią granicą niż za zachodnią. Polecam!konto usunięte
Temat: CHEERS!
Rafał P.:Moim zdaniem najlepsze piwo to takie, które smakuje jak piwo i jest warzone jak piwo.
Dlatego drażni mnie technologia High Gravity stosowana w browarach koncernowych. Dzięki niej w piwie zabija się jego rzemieślniczy urok. O wiele lepiej smakują piwa warzone przez piwowara a nie przez komputer :)
Lucyna
F.
... albo obserwujesz
albo tworzysz
przyszłość!
Temat: CHEERS!
Piwo jako trunek urozmaica rynek alkoholowy - każdy może znaleźć coś dla siebie, wśród wielości marek piwnych dostępnych na rynku.Dlatego drażni mnie technologia High Gravity stosowana w browarach koncernowych. Dzięki niej w piwie zabija się jego rzemieślniczy urok. O wiele lepiej smakują piwa warzone przez piwowara a nie przez komputer :)
No to Marcinie musisz wybrać piwa warzone przez piwowarów i sprawa rozwiązana.
konto usunięte
Temat: CHEERS!
Lucyna F.:
No to Marcinie musisz wybrać piwa warzone przez piwowarów i sprawa rozwiązana.
Już dawno wybrałem i namawiam do tego innych. Piwo koncernowe nigdy nie dorówna bogactwu piwa rzemieślniczego. Przykład: wyniki plebiscytu na XIV Jesiennych Spotkaniach Browarników - jeżeli tylko w jakiejść kategori pojawiało się piwo z browaru restauracyjnego, to zajmowało pierwszą lub jedną z pierwszych lokat.
Nie mówiąc już o tym, że koncerny najlepszych swoich piw nie sprzedają w Polsce. Przykład Portera Okocimskiego, który w całości sprzedawany jest dla Pana Stawskiego do USA i ani jedna buteleczka nie trafia na polski rynek. Mimo iż Porter z Okocimia w konkursach konsumenckich w USA zajmuje pierwsze miejsca w kategorii 'porter bałtycki'.
konto usunięte
Temat: CHEERS!
Ales trafil.. byle Pani Lucyna Faron - Carlsberg Polska S.A. (Okocim) Specjalista ds. Promocji. - nie wziela tego za oskarzenie :D
Lucyna
F.
... albo obserwujesz
albo tworzysz
przyszłość!
Temat: CHEERS!
Marcinie nie wezmę za żadne oskarżenie:)konto usunięte
Temat: CHEERS!
W naiwności swojej (zapewne) nie rozumiem jednego - czemu w piwie wielkokoncernowym az tyle procentów? Z radością jeżdzę do Czech, gdzie cztery z groszami to max.Co zas się tyczy najlepszego piwa - to z polskiej linii produkcyjnej wybrałbym bez wahania BRACKIE z Cieszyna (tu chwała tzw. "Grupie Żywiec" za pozostawienie browarowi autonomii warzenia).
Zdrówko!
konto usunięte
Temat: CHEERS!
Jarosław j.:W naiwności swojej (zapewne) nie rozumiem jednego - czemu w piwie wielkokoncernowym az tyle procentów?Jest to spowodowane używaniem enzymów podczas produkcji i mieleniem słodu niemal na mąkę by wydajność wynosiła około 90 % Poza tym zachodnim właścicielom polskich browarów utarło się, że Polak pije piwo po to by być pijanym. Można kupić lżejsze 'dwunastki' z browaru Racibórz, Regina, Na Jurze, Gab i wielu innych regionalnych.
konto usunięte