Krzysztof
Siemieniuk
80% zużycia przypada
na 20% powierzchni
dywanu
Temat: Niedobre polskie piwo, czyli "High Gravity Brewing"
Trochę prowokacyjny i na wyrost temat, ale mam nadzieję, że znajdę odpowiedź.Testując kolejne piwa zastane przeze mnie w sklepach, niestety dochodzę do wniosku, że przestają mi smakować topowe polskie marki. Wydaje mi się, że większość smakuje tak samo: Tyskie/Lech/Tatra/Harnaś/Łomża/Okocim/Carlsberg i może nawet Heineken. Są dość jasne i kwaśne. Od jednego ze znajomych z utrzymania ruchu dowiedziałem się o "High Gravity Brewing", czyli metodzie wysoko stężonej brzeczki, którą winię za "cienkość" naszych piw (nie mówię tu o zawartości alkoholu) i kaca. Czy ktoś posiada wiedzę na temat fermantacji przemysłowej?
P.S.
1. Wiem, że wiele osób jest bardzo przywiązanych do "swoich" piw, ale proszę nie traktować tego emocjonalnie.
2. Tytuł miał przyciągnąć uwagę :)