Małgosia
Rychert-Kita
Terapeutka Gestalt,
psycholog in spe,
trener,
polonistka,...
Temat: gotowaniec wg 5-ciu przemian żywiołów
Do gotowania bez chemii trzeba przywyknąć na nowo. Glutaminian sodu bardzo zmienia smak - potraw i nasz własny. A to jest trucizna właściwie... Od roku nie jadam nic co go zawiera - vegety i maggi przede wszystkim. Na początku nic nie miało smaku. Teraz "chemię" wyczuwam w jedzeniu na kilometr... :) Rosół polecam doprawić lubczykiem, majerankiem, oregano, pieprzem, solą, listkiem laurowym, tymiankiem. Koniecznie cebula, albo pory. Osobiście wolę też seler naciowy, niż ten w korzeniu :) Oczywiście wszystko wrzucone we właściwej przemianie :))Rosół ugotowany wg 5 przemian niesamowicie dodaje energii - całą zimę się nim żywiliśmy - bez chorób! A na nim można później gotować inne fantastyczne zupy.