Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

TÜV Akademia Polska zaprasza Państwa na najbliższe szkolenia branżowe:

Seminarium dla branży spożywczej: Najnowsze wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności
Termin i miejsce: 22 stycznia 2013 r., Zabrze

System HACCP wg normy ISO 22000 - podstawy
Termin i miejsce: 28-29 stycznia 2013 r., Kraków

Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
Termin i miejsce: 14-15 lutego 2013 r., Warszawa

NOWOŚĆ! Auditor wiodący systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
Termin i miejsce: 25-26 lutego 2013 r., Kraków

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszamy na studia podyplomowe Menedżer i pełnomocnik w branży spożywczej, które we współpracy z Wyższą Szkołą Zarządzania i Bankowości w Krakowie uruchamiamy w semestrze letnim.

Celem studiów jest uzyskanie przez słuchaczy formalnych kwalifikacji pełnomocnika i auditora wewnętrznego, potwierdzających wysoki poziom merytorycznego ich przygotowania w zakresie problematyki związanej z zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem żywności w branży spożywczej. Absolwenci otrzymują 4 międzynarodowe certyfikaty TÜV Akademia Polska: auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością ISO 9001:2008, auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000:2005, a także pełnomocnika i menedżera systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz auditora wewnętrznego standardów BRC i IFS.

Program studiów obejmuje 150 godzin zajęć. Rekrutacja trwa do końca stycznia 2013 r. Szczegóły na stronie.

Zapraszamy!

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą szkoleń na rok 2013

• Audytor wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością wg ISO 9001
• Pełnomocnik ds. Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001
• Auditor wewnętrzny Systemu Bezpieczeństwa Żywności wg ISO 22000
• Auditor wewnętrzny Global Standard for Food Safety - BRC 6
• Six Sigma Yellow Belt – wstęp do metodologii DMAIC
• Project Manager. Zarządzanie projektami wg standardu Project Management Institute

Programy szkoleń audytorskich są zatwierdzone przez jednostkę certyfikującą United Registrar of Systems
Uczestnicy otrzymują podwójne certyfikaty kompetencji LIJ i URS

HARMONOGRAM SZKOLEŃ
http://www.lij.com.pl/szkolenia-otwarte-oferta-szkolen...

Istnieje możliwość zorganizowania szkoleń zamkniętych dla grupy

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU
krzysztof.bielanski@lij.com.pl
+48 880 18 14 26

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek


Zapraszamy na cykl szkoleń
"AUDYTOR WEWNĘTRZNY GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY - BRC v6"



Obrazek
WROCŁAW/ 15-16.04


Obrazek
KOSZALIN/ 18-19.04


Obrazek
SZCZECIN/ 20-21.04


Obrazek
BYDGOSZCZ/ 22-23.04


Obrazek
POZNAŃ/ 11-12.05


Obrazek

http://lij1.home.pl/kreator/data/documents/Audytor=20w...

Uczestnicy otrzymują certyfikaty kompetencji LIJ

AKTUALNE SZKOLENIA
http://www.lij.com.pl/szkolenia-otwarte-oferta-szkolen...

Istnieje możliwość zorganizowania szkoleń zamkniętych dla grupy

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU
info@LIJ.com.pl[/b]

+48 95 766 5 733
+48 880 18 14 26

www.LIJ.com.pl
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

TÜV Akademia Polska zaprasza Państwa na warsztaty dla branży mięsnej, które odbędą się 25 kwietnia 2013 r. w Zabrzu, pt.:

"Znakowanie środków spożywczych na podstawie przepisów prawa"

Zakres tematyczny warsztatów

1. Obowiązujące przepisy prawa dotyczące znakowania żywności
2. Obowiązki dotyczące znakowania żywności i okresy przejściowe wynikające z Rozporządzenia WE 1169/2011
3. Omówienie obowiązujących przepisów prawa żywnościowego w zakresie:
- Stosowania i deklarowania na opakowaniach przetworów mięsnych informacji o zawartości MOM w produktach
- Wymagań fizykochemicznych i mikrobiologicznych dla MOM
4. Zasady nazewnictwa produktów spożywczych w związku z treścią Art. 47 USTAWY z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
5. Praktyczne uwagi dotyczące omawianej tematyki
6. Pytania i dyskusja

Szczegółowe informacje

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Szanowni Państwo!

Informujemy, że udostępniliśmy terminarz szkoleń na II półrocze 2013 roku, z którym można się zapoznać na naszej stronie internetowej www.akademia.tuv.pl w obszarze terminarze szkoleń.

Terminarz szkoleń, II półrocze, 2013 rok

Zapraszamy do korzystania z naszych usług!

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.comTen post został edytowany przez Autora dnia 15.05.13 o godzinie 12:45
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszamy na Forum Wymiany Doświadczeń 2013, w ramach którego w dniach 3-4 października br. w Ossie k/Rawy Mazowieckiej odbędą się równolegle cztery spotkania dla:
- pełnomocników systemu zarządzania jakością
- pełnomocników systemu zarządzania jakością w przemyśle motoryzacyjnym
- pełnomocników systemu zarządzania jakością w branży spożywczej
- branży spawalniczej

Forum Wymiany Doświadczeń dla Pełnomocników Systemu Zarządzania Jakością
Podczas tegorocznego Forum Wymiany Doświadczeń dla Pełnomocników Systemu Zarządzania wraz z auditorami TÜV Rheinland Polska i trenerami TÜV Akademia Polska przygotowano szereg interesujących zagadnień. Omówione zostaną m.in. umiejętności społeczne niezbędne w pracy auditora, skuteczność narzędzi wspomagających zarządzanie jakością, zmiany w normie ISO 19011. Dodatkowo zostaną przedstawione problemy, które pojawiły się w trakcie ostatnich auditów. Więcej...

Forum Wymiany Doświadczeń dla Pełnomocników Systemu Zarządzania Jakością w Przemyśle Motoryzacyjnym
Celem organizowanego pod patronatem merytorycznym Sekcji Motoryzacyjnej TÜV Rheinland Polska Sp. z o.o.spotkania jest stworzenie pełnomocnikom firm branży motoryzacyjnej możliwości wymiany doświadczeń oraz uczestnictwa w dyskusjach panelowych toczących się pomiędzy zaproszonymi uczestnikami. Warsztaty i dyskusje będą dotyczyć m.in. następujących tematów:
- Zarządzaj swoją energią
- Analiza R&R- podstawowe narzędzia MSA
- Zawsze doskonal swój system…czyli omówienie najczęściej występujących uwag z ostatnich auditów
- Problem Solving - Rozwiązywanie problemów
- Warsztaty na temat Problem Solving – Rozwiązywanie problemów
- Zmiany w normie ISO 19011- co warto o tym wiedzieć Więcej...

Forum Wymiany Doświadczeń dla Pełnomocników Systemu Zarzązania Jakością w Branży Spożywczej
Celem tegorocznego spotkania jest poinformowanie klientów związanych z rynkiem spożywczym o nowinkach i zmianach obowiązujących na rynku krajowym i europejskim. Podczas dwudniowego spotkania będą mieli Państwo okazję do wymiany wiedzy oraz doświadczeń, uczestnictwa w dyskusji oraz warsztatach z zakresu działań korygujących i zapobiegawczych. W programie spotkania znajdą się również informacje na temat obrony żywności oraz najnowszych zmian w ustawodawstwie, poparte konkretnymi przykładami dotyczącymi znakowania żywności na podstawie wyników kontroli Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Poruszony zostanie również temat fałszowania żywności i metod wykrywania fałszerstw. Więcej...

Forum Wymiany Doświadczeń dla Branży Spawalniczej
Podstawą spotkania będą wykłady prowadzone przez uznanych specjalistów z branży spawalnictwa, którzy swoją wiedzę i wieloletnie doświadczenie zdobywali w praktyce zawodowej oraz pracy naukowej. Wśród poruszanych tematów znajdą się m.in. wymagania norm serii EN 3834 w procesach certyfikacji wytwórców konstrukcji spawanych w świetle normy EN 1090, kwalifikowanie personelu spawalniczego w świetle wymagań norm europejskich, norma FprEN ISO 9606-1, pomiar szczelności złączy spawanych, zmiany struktury i własności tradycyjnych i nowych stali konstrukcyjnych w warunkach spawania, kwalifikowanie technologii spawania wg wymagań EN i przepisów niemieckich (TRD, AD 2000) ze wskazaniem połączeń krzyżowych wg EN 1090, system certyfikacji personelu NDT wg normy EN ISO 9712:2012, SAT oraz technika Phased Array (PA) i TOFD. Więcej...

Oprócz części merytorycznej w ramach Forum Wymiany Doświadczeń 2013 przewidziano wieczorną rozrywkę, dającą możliwość poznania parterów biznesowych, integracji i wymiany poglądów.

Szczegółowe informacje i zgłoszenia pod numerem telefonu 32 273 21 82 oraz adresem e-mail akademia@pl.tuv.com.

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

.Ten post został edytowany przez Autora dnia 02.12.13 o godzinie 16:00

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek


Zapraszamy na szkolenia: SixSigma Yellow Belt - wstęp do metodologii DMAIC

POZNAŃ – 21/22 września 2013
WROCŁAW – 26/27 września 2013

CEL SZKOLENIA

Przygotowanie kadry do pracy w zespołach projektowo – wdrożeniowych programu Six Sigma w przedsiębiorstwach

KORZYŚCI

 Poznanie podstaw metodologii Six Sigma
 Poznanie podstawowych narzędzi Six Sigma
 Zdolność do uczestniczenia w projektach Six Sigma własnej organizacji i organizacji zewnętrznych
 Spojrzenie na sprawy jakościowe i projektowe pod kątem Six Sigma
 Poznanie elementów statystyki wykładanych w sposób zrozumiały dla wszystkich

RAMOWY PROGRAM SZKOLENIA

 Wprowadzenie do koncepcji Six Sigma
• Osiem kroków usprawnienia
• Obszary koncentracji organizacji
 Narodziny i zarys historii
 Metodologia DMAIC – znaczenie poszczególnych faz i zapoznanie z podstawowymi narzędziami
 Fazy przebiegu projektu Six Sigma - ścieżka DMAIC

 DEFINE - definiowanie problemu
• Budowanie zespołu
• Karta projektu
• Wskazanie klientów procesu, ich potrzeb i wymagań (CTQ)
• Opracowanie ogólnej mapy procesu

 MEASURE - kontrola i ewentualna poprawa układów pomiarowych, co zapewnia dane wejściowe o poprawnej jakości
• Pomiar sigmy procesu
• Tworzenie planu zbierania danych
• Zmienność losowa/ zmienność specjalna
• Zdolność procesu

 ANALIZE - przeprowadzenie analizy danych celem określeni źródła problemu
• Analizowanie danych za pomocą histogramów
• Analiza procesu
• Analiza przyczyny źródłowej (m.in. 5M+E, Pareto, 5W, diagram korelacji, OFAT, Trial and Error)

 IMPROVE - Wybór rozwiązań dokonanie poprawy na podstawie przeprowadzonej analizy
• Generowanie zmiennych
• Dobór kryteriów oraz warunków brzegowych
• Typy oporu
• Wprowadzanie rozwiązań

 CONTROL - kontrola stabilności uzyskanej poprawy na pracującym procesie

HARMONOGRAM SZKOLEŃ

Obrazek
http://www.lij.com.pl/szkolenia-otwarte-oferta-szkoleniowa/harmonogram-szkolen/


Obrazek
info(...)LIJ.com.pl
+48 95 766 57 33
+48 880 18 14 26
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Informujemy, że naszą ofertę rozszerzyliśmy o nowe szkolenie Food Defense – Obrona żywności.

Szczegółowe informacje na temat szkolenia na stronie.

Serdecznie zapraszamy!

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Szanowni Państwo,

Ofertę szkoleń dla branży spożywczej rozszerzyliśmy o szkolenie Auditor wewnętrzny BRC Food i IFS Food.

Szczegółowe informacje na stronie.

Zapraszamy do udziału w szkoleniu.

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszam do zapoznania się z FanPag’em LIJ
https://www.facebook.com/pages/Lubuski-Instytut-Jako%C5...

Celem tego mikroblogu będzie zamieszczanie ważnych, ciekawych ale też i inspirujących informacji z zakresu:
• Zarządzania jakością/ ISO 9001
• Zarządzania bezpieczeństwem żywności (HACCP, FSSC 22000, BRC, IFS, GMP+)
• Zarządzania projektami
• Metodologii SixSigma/ Lean

Dla wygody użytkowników ta tematyka niepodzielnie będzie umieszczana w jednym miejscu

Po co?
…a czemu nie? 
• Czyż zarządzanie jakością nie jest zarzadzaniem projektami?
• Czy zarządzanie projektami to nie Six Sigma?
• Czy metodologii Six Sigma to nie modyfikowanie jakości?
• Czy nie można tej całej wiedzy użyć w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności?

Jeśli odpowiedziałeś sobie „TAK” - zachęcam do interaktywnej ingerencji – komentowanie, wymianę myśli i kształtowanie nowych rozwiązań

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszam do zapoznania się z kalendarzem szkoleń na sierpień

http://www.lij.com.pl/akademia/kalendarz-szkole%C5%84

*Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością wg PN-EN ISO 9001:2009
*Audytor Wewnętrzny Systemu Bezpieczeństwa Żywności wg FSSC 22000:2013 (HACCP)
*Audytor wewnętrzny Global Standard for Food Safety - BRC v6
*Six Sigma Yellow Belt – wstęp do metodologii DMAIC
*Lean Manufacturing Engineer – naucz się widzieć
*Lean Six Sigma Engineer - kadry szczupłych przedsiębiorstw

Krzysztof Bielański
http://LIJ.com.pl
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszamy do udziału w szkoleniach w ramach TÜV Summer Time 2014. Proponujemy szkolenia na auditorów wewnętrznych z zakresu najpopularniejszych systemów zarządzania, m.in. szkolenie:

- Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000

Cena szkolenia: 850 zł netto/osoba

Szczegółowe informacje na stronie.

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com
Martyna Wenszka

Martyna Wenszka Specjalista ds.
Szkoleń, Incert

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszamy do udziału w szkoleniu:

Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000/HACCP

Termin: 04-05.10.2014r.
Miejsce: Szczecin
Cena:
Studenci - 393,60 zł brutto
Osoby niestudiujące - 738 zł brutto

Zapisz się na szkolenie

Harmonogram szkoleń

Martyna Wenszka
tel/fax: 91 469 45 53
mob. 664 373 772
martyna.wenszka@incert.pl
http://incert.pl


Obrazek
Martyna Wenszka

Martyna Wenszka Specjalista ds.
Szkoleń, Incert

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszamy do udziału w szkoleniu:

Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000/HACCP

Termin: 18-19.10.2014r.
Miejsce: Warszawa
Cena: Studenci - 393,60 zł brutto
Osoby niestudiujące - 738 zł brutto

Zapisz się na szkolenie

Harmonogram szkoleń

Martyna Wenszka
tel/fax: 91 469 45 53
mob. 664 373 772
martyna.wenszka@incert.pl
http://incert.pl


Obrazek
Karolina R.

Karolina R. Specjalista ds.
szkoleń, Incert

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek
Ten post został edytowany przez Autora dnia 16.10.14 o godzinie 14:37
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Informujemy, że od 13 grudnia br. będą obowiązywać zmienione przepisy z zakresu znakowania środków spożywczych. W praktyce oznacza to, że wszystkie firmy będą zobowiązane do pakowania swoich produktów wg nowych wytycznych.

TÜV Akademia Polska organizuje cykl szkoleń w miastach na terenie całego kraju, dzięki którym zdążą Państwo zapoznać się z nowymi regulacjami.

Zapraszamy na szkolenie Znakowanie środków zgodnie z obowiązującymi aktami prawnymi w następujących terminach:

07.11.2014 r., Zabrze
14.11.2014 r., Warszawa
21.11.2014 r., Gdańsk
28.11.2014 r., Wrocław
05.12.2014 r., Zabrze

Szczegółowe informacje pod numerem tel. 32 273 21 82 i adresem e-mail iwona.slaby@pl.tuv.com.

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI zaprasza na listopadową przygodę z zarządzaniem jakością:

Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:
Terminy:
Poznań 17-18.11.2014
Wrocław 17-18.11.2014
Katowice 20-21.11.2014
Szczecin 24-25.11.2014
Łódź 27-28.11.2014


Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg FSSC 22000 (w tym ISO 22000/ HACCP):
Terminy:
Poznań 20-21.11.2014
Katowice 20-21.11.2014
Łódź 27-28.11.2014


Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności BRC v6
Terminy:
Poznań 22-23.11.2014
Wrocław 24-25.11.2014
Katowice 27-28.11.2014
Bydgoszcz 29-30.11.2014


Szczegóły na naszej stronie http://www.LIJ.com.pl
Program/ cennik
Zgłoszenia


Obrazek

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI
info@LIJ.com.pl
+48 880 18 14 26
Martyna Wenszka

Martyna Wenszka Specjalista ds.
Szkoleń, Incert

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

STUDENCI ORAZ DOKTORANCI! Zapraszamy do udziału w szkoleniu w promocyjnej cenie!

Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000/HACCP

Termin: 13-14.12.2014r.
Miejsce: Poznań
Cena: 280 zł

Zapisz się na szkolenie

Harmonogram szkoleń

tel/fax: 91 469 45 53
szkolenia@incert.pl
http://incert.pl


Obrazek

Następna dyskusja:

Szkolenia z controllingu




Wyślij zaproszenie do