Michał Kurek

Michał Kurek Audytor Wiodący

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek

Szanowni Państwo,

Zapraszam do zapoznania się z szkoleniami otwartymi firmy TÜV SÜD Polska na Listopad-Grudzień 2011

Dokładne terminy oraz lokalizacje szkoleń znajdą Państwo w
KALENDARZU SZKOLEŃ 2011

Szkolenia realizowane są w Warszawie, Poznaniu oraz Chorzowie.

W szczególności polecam szkolenia:

System zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000:2005 (ISO 22000 + PAS 220)
Pełnomocnik ds. bezpieczeństwa żywności
Auditor wewnętrzny GMP/GHP oraz HACCP wg. FSSC 22000 (ISO 22000 + PAS 220)
Auditor przemysłu spożywczego ISO 9001, FSSC 22000, IFS 5, BRC 5
Wymagania standardu IFS wersja 5
Wymagania standardu BRC 5
BRC IoP 4- wymagania dla producentów opakowań Auditowanie dostawców przemysłu spożywczego

To tylko część naszych propozycji. Wszystkie realizowane szkolenia znajdą Państwo na STRONIE INTERNETOWEJ

Nasze szkolenia - Twoja wartość
-małe grupy szkoleniowe;
-doświadczeni trenerzy, auditorzy i praktycy;
-duża liczna ćwiczeń pozwalających doskonalić umiejętności;
-korzystne warunki cenowe i rabaty;
-szkolenia zamknięte dopasowane indywidualnie do wymagań klienta;
-kompleksowa oferta szkoleniowa.

Każde szkolenie może być realizowane w też w formie zamkniętego, z uwzględnieniem Państwa wymagań i specyfiki branży.

Zapraszam do udziału w szkoleniach.

Pozdrawiam
Michał Kurek
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Szanowni Państwo!

Zapraszamy do zapoznania się z terminarzem szkoleń otwartych TÜV Akademia Polska planowanych w I półroczu 2012 roku.

Pobierz terminarz na I półrocze 2012 roku

Informujemy, że udostępniliśmy również terminarz i cennik szkoleń i egzaminów z zakresu badań nieniszczących na 2012 rok.

Pobierz terminarz szkoleń i egzaminów na 2012 rok
Pobierz cennik szkoleń i egzaminów na 2012 rok

W razie pytań, zapraszamy do kontaktu.

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.comAnna B. edytował(a) ten post dnia 15.12.11 o godzinie 15:08
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Szanowni Państwo!

Zapraszamy do zapoznania się z terminarzem szkoleń otwartych TÜV Akademia Polska planowanych w I półroczu 2012 roku.

Pobierz terminarz na I półrocze 2012 roku

Informujemy, że udostępniliśmy również terminarz i cennik szkoleń i egzaminów z zakresu badań nieniszczących na 2012 rok.

Pobierz terminarz szkoleń i egzaminów na 2012 rok
Pobierz cennik szkoleń i egzaminów na 2012 rok

W razie pytań, zapraszamy do kontaktu.

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.comAnna B. edytował(a) ten post dnia 15.12.11 o godzinie 15:08
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

TÜV Akademia Polska należąca do międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland zaprasza na szkolenia dla branży spożywczej:

Auditor wewnętrzny Standardu BRC IOP
Termin i miejsce: 26-27 stycznia br., Wrocław

System HACCP wg normy ISO 22000 - podstawy
Termin i miejsce: 16-17 lutego br., Kraków

Audit u dostawcy w przemyśle spożywczym jako narzędzie skutecznego nadzoru nad zagrożeniami
Termin i miejsce: 3 lutego br., Poznań

Standard BRC Food
Termin i miejsce: 14 lutego br., Kraków

Standard IFS Food
Termin i miejsce: 13 lutego br., Kraków

Standard BRC IOP
Termin i miejsce: 15 lutego br., Kraków

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com
Maria Tarnowska

Maria Tarnowska Kierownik ds.
szkoleń

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszam na szkolenie!

Ostatnie WOLNE MIEJSCA!

Szkolenie : Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000/HACCP - Poznań - 2012-01-14

Profil uczestników:

Szkolenie kierowane jest do auditorów wewnętrznych oraz kandydatów na auditorów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Termin szkolenia: 14-15 stycznia 2012 r.
Miejsce: Poznań

Czas trwania: 16 godzin (2 dni)

Cena: 600 zł netto plus 23 % VAT (738 zł brutto)
Specjalna cena dla Studentów: 350 zł brutto!


W cenę wliczono:

* profesjonalne materiały szkoleniowe,
* dostęp do norm Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej ISO,
* gwarancję jakości,
* poczęstunek kawowy,
* po zdaniu testu kończącego szkolenie uzyskanie prestiżowych certyfikatów firmy INCERT oraz akredytowanej jednostki certyfikującej,
* wysoko cenione na rynku kwalifikacje Auditora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000/HACCP,
* rabat na następne szkolenia firmy INCERT w wysokości 10%.

Aby zgłosić swoje uczestnictwo w szkoleniu należy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie http://incert.pl (http://incert.pl/p_formularz_zgloszenie.html).
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Kontakt:
Incert
ul. Kolumba 88/89, lok. 119
70-035 Szczecin
http://incert.pl

Maria Tarnowska
Kierownik ds. szkoleń
e-mail: maria.tarnowska@incert.pl
Tel./fax: 091 469 45 53
Michał Kurek

Michał Kurek Audytor Wiodący

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek

Szanowni Państwo,

Zapraszam do zapoznania się z szkoleniami otwartymi firmy TÜV SÜD Polska na Styczeń-Lipiec 2012

Dokładne terminy oraz lokalizacje szkoleń znajdą Państwo w
KALENDARZU SZKOLEŃ 2012

Szkolenia realizowane są w Warszawie, Poznaniu, Chorzowie, Krakowie, Gdańsku oraz Wrocławiu.

W szczególności polecam szkolenia:

System zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000:2005 (ISO 22000 + PAS 220)
Pełnomocnik ds. bezpieczeństwa żywności
Auditor wewnętrzny GMP/GHP oraz HACCP wg. FSSC 22000 (ISO 22000 + PAS 220)
Auditor przemysłu spożywczego ISO 9001, FSSC 22000, IFS 6, BRC 6
Wymagania standardu IFS wersja 6
Wymagania standardu BRC 6
BRC IoP 4- wymagania dla producentów opakowań Auditowanie dostawców przemysłu spożywczego

To tylko część naszych propozycji. Wszystkie realizowane szkolenia znajdą Państwo na STRONIE INTERNETOWEJ

Nasze szkolenia - Twoja wartość
-małe grupy szkoleniowe;
-doświadczeni trenerzy, auditorzy i praktycy;
-duża liczna ćwiczeń pozwalających doskonalić umiejętności;
-korzystne warunki cenowe i rabaty;
-szkolenia zamknięte dopasowane indywidualnie do wymagań klienta;
-kompleksowa oferta szkoleniowa.

Każde szkolenie może być realizowane w też w formie zamkniętego, z uwzględnieniem Państwa wymagań i specyfiki branży.

Zapraszam do udziału w szkoleniach.

Pozdrawiam
Michał KurekMichał Kurek edytował(a) ten post dnia 18.01.12 o godzinie 12:28

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek

SGS Polska zaprasza na szkolenia organizowane przez Akademię SGS!

Harmonogram szkoleń w 1-szym półroczu 2012

NOWOŚCI

System zarządzania energią wg ISO 50001
2 lutego 2012, Warszawa

GMP Cosmetic ISO 22716
23 marca 2012, Gdynia

BRC Consumer Product wydanie 3
15 marca 2012, Warszawa

Społeczna odpowiedzialność biznesu (szkolenie dla dostawców)
2 marca 2012, Warszawa

BRC Food wydanie 6
5 marca 2012, Warszawa

IFS Food wydanie 6
12 kwietnia 2012, Warszawa

PAS 220
16 lutego 2012, Warszawa

Auditor wewnętrzny w programie FSSC 22000
9-11 maja 2012, Warszawa

Akademia SGS
Małgorzata Widz-Rowińska
058 661 07 90
malgorzata.widz@sgs.com

ZAPRASZAMYMichał C. edytował(a) ten post dnia 17.01.12 o godzinie 14:30

Kamila G.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora
Maria Tarnowska

Maria Tarnowska Kierownik ds.
szkoleń

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszam na szkolenia!

Ostatnie WOLNE MIEJSCA!

I SZKOLENIE : Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000/HACCP


Profil uczestników:

Szkolenie kierowane jest do auditorów wewnętrznych oraz kandydatów na auditorów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Termin:4-5 LUTY 2012 r.-
Miejsce: SZCZECIN

Termin:11-12 LUTY 2012 r.-
Miejsce: BYDGOSZCZ

Cena: 600 zł netto plus 23 % VAT (738 zł brutto)
Specjalna cena dla Studentów: 350 zł brutto!


Program szkolenia:

1.Wprowadzenie w tematykę zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP wg Codex Alimentarius.
2.Najważniejsze aspekty dotyczące jakości produkowanej żywności.
3.Wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP) przy produkcji i dystrybucji żywności.
4.Regulacje prawa żywnościowego Polski i UE
5.Struktura i koncepcja normy ISO 22000:2005 oraz Codex Alimentarius.
6.Wymogi dokumentacji systemowej (procedury, zapisy).
7.Istota i cel przeprowadzania auditów. Omówienie normy ISO 19011.
8.Organizowanie i przebieg auditu wewnętrznego.
9.Sylwetka auditora (postawa osobista, zasady etyczne).
10.Procedury dotyczące auditów wewnętrznych.
11.Opracowanie planu auditu.
12.Opracowanie listy pytań kontrolnych.
13.Podstawy logiki - stwierdzanie faktów i formułowanie wniosków.
14.Stwierdzenie niezgodności - prawidłowe formułowanie niezgodności, dowodu, przyporządkowanie niezgodności do punktu normy.
15.Spotkanie zamykające i raport z auditu – umiejętność przeprowadzenie spotkania.
16.Działania korygujące - opracowanie zakresu i weryfikacja działań korygujących.

Aby zgłosić swoje uczestnictwo w szkoleniu należy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie http://incert.pl (http://incert.pl/p_formularz_zgloszenie.html).
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

DLA OSÓB Z GOLDEN LINE 5 % ZNIŻKI !

Kontakt:
Incert
ul. Kolumba 88/89, lok. 119
70-035 Szczecin
http://incert.pl

Maria Tarnowska
Kierownik ds. szkoleń
e-mail: maria.tarnowska@incert.pl
Tel./fax: 091 469 45 53
Maria Tarnowska edytował(a) ten post dnia 25.01.12 o godzinie 15:20
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

TÜV Akademia Polska należąca do międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland zaprasza na najbliższe szkolenia dla branży spożywczej:

System HACCP wg normy ISO 22000 - podstawy
Termin i miejsce: 16-17 lutego 2012 r., Kraków

Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
Termin i miejsce: 29 lutego-1 marca 2012 r., Kraków

Auditor wewnętrzny zintegrowanych systemów zarządzania ISO 9001 i ISO 22000
Termin i miejsce: 8-9 marca 2012 r., Wrocław

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com
Michał Kubista

Michał Kubista QBISTA Konsulting.
Procesy - jakość -
ryzyko -
bezpieczeń...

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek



Obrazek

ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z MOŻLIWOŚCI UDZIAŁU W SZKOLENIU AKTUALIZACYJNYM IFS wersja 6.
05-06 marca 2012 Mikołów

Jako JEDYNI W POLSCE na obecną chwilę organizujemy tego typu szkolenie.

Szkolenie niezbędne dla auditorów IFS przed przystąpieniem do egzaminu aktualizacyjnego HDE, poprowadzi:
Hedwig Pintscher – zatwierdzony trener IFS.
Język szkolenia – angielski z tłumaczeniem na język polski.

SZKOLENIE KIERUJEMY DO:
- auditorów IFS;
- auditorów wewnętrznych IFS;
- osób odpowiedzialnych za wdrożenie i utrzymanie IFS w organizacjach.

RAMOWY ZAKRES SZKOLENIA:
Główne zmiany w wersji 6 standardu IFS
- nowe zasady kalkulacji trwania auditu;
- uproszczony proces auditu;
- zmiany w wymaganiach punktów dla ocen „D” w protokole auditu;
- więcej wymagań jakościowych;
- rozszerzone wymagania dla „pakowania”;
- nowe kryteria dla „sprzedaży produktów”;
- „checklista” i „guidelines”;
- zintegrowany program zapewnienia jakości IFS;
- rozszerzone kryteria zatwierdzania auditorów;

UWAGA: Dla uczestników zostanie udostępniona na czas szkolenia wersja 6 standardu IFS.

CZAS TRWANIA SZKOLENIA:
2 dni – 2x8 godzin; godz.9-17

Cena udziału w szkoleniu (1900,- netto) zawiera:
- materiały szkoleniowe;
- obiad podczas szkolenia;
- drobny poczęstunek, kawa, herbata, napoje w przerwach podczas szkolenia
- wystawienie i certyfikat z ukończenia szkolenia;
- na życzenie i koszt klienta dokonujemy rezerwacji zakwaterowania.

ZGŁOSZENIA NA SZKOLENIE:

Kandydatów prosimy o zgłoszenia używając formularza
http://www.qualityaustria.com.pl/data/Formularz%20zg%C...
poprzez e-mail lub fax.

Ilość miejsc ograniczona.
O przyjęciu na szkolenie decyduje kolejność zgłoszeń.
Termin przyjmowania zgłoszeń – do 17 lutego 2012.
Organizator zastrzega możliwość odwołania szkolenia.

ORGANIZATOR
Quality Austria – Polska Sp. z o.o.
ul. Żwirki i Wigury 14
43-190 Mikołów
KRS 0000402100.
NIP: 635-182-89-86
REGON: 242745876
tel.: (+48 32) 2266007
fax: (+48 32) 2162641
office@qualityaustria.com.pl
http://qualityaustria.com.plMichał Kubista edytował(a) ten post dnia 10.02.12 o godzinie 09:48

Kamila G.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000 / HACCP

Oferta szkoleniowa dla studentów:
Podwyższanie kwalifikacji poprzez szkolenia na dzisiejszym rynku pracy ma ogromne znaczenie. Aby zaistnieć i zdobyć dobrą pracę nie wystarczy już wykształcenie wyższe i znajomość języków. Wychodząc naprzeciw potrzebom młodych ludzi, nie posiadających jeszcze doświadczenia oraz przede wszystkim nie będącym w stanie pokryć wysokich kosztów uczestnictwa w szkoleniach oferowanych przez większość instytucji szkoleniowych, a chcących poszerzyć swoje kwalifikacje przygotowaliśmy specjalną ofertę dla studentów.

Profil uczestników: Szkolenie kierowane jest do auditorów wewnętrznych oraz kandydatów na auditorów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Termin szkolenia: 24-25 marca 2012 r.

Miejsce: Kraków

Czas trwania: 16 godzin (2 dni)

Prowadzący: Doświadczony trener/konsultant i jednocześnie czynny auditor międzynarodowej jednostki certyfikującej.

Forma szkolenia: wykłady/ćwiczenia

Cena: 600 zł netto plus 23 % VAT (738 zł brutto)
Specjalna cena dla Studentów: 350 zł brutto!
(studiów dziennych, zaocznych, podyplomowych, doktoranckich ZNIŻKI GRUPOWE: 5% zgłoszenie 2-3 osób, 10% zgłoszenie 4-5 osób, ceny negocjowane w wypadku zgłoszenia powyżej 5 osób)


W cenę wliczono:
profesjonalne materiały szkoleniowe,
dostęp do norm Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej ISO,
gwarancję jakości,
poczęstunek kawowy,
po zdaniu testu kończącego szkolenie uzyskanie prestiżowych certyfikatów firmy INCERT oraz akredytowanej jednostki certyfikującej,
wysoko cenione na rynku kwalifikacje Auditora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000/HACCP,
rabat na następne szkolenia firmy INCERT w wysokości 10%.
Dodatkowo wszyscy nasi Klienci w ramach oferty specjalnej mają możliwość skorzystania ze szkolenia "Auditor Wiodący Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001 (Akredytacja IRCA A17070)" w cenie 1.600,00 zł netto.
http://incert.pl/p_news_51_.html

Program szkolenia:
1.Wprowadzenie w tematykę zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP wg Codex Alimentarius.
2.Najważniejsze aspekty dotyczące jakości produkowanej żywności.
3.Wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP) przy produkcji i dystrybucji żywności.
4.Regulacje prawa żywnościowego Polski i UE
5.Struktura i koncepcja normy ISO 22000:2005 oraz Codex Alimentarius.
6.Wymogi dokumentacji systemowej (procedury, zapisy).
7.Istota i cel przeprowadzania auditów. Omówienie normy ISO 19011.
8.Organizowanie i przebieg auditu wewnętrznego.
9.Sylwetka auditora (postawa osobista, zasady etyczne).
10.Procedury dotyczące auditów wewnętrznych.
11.Opracowanie planu auditu.
12.Opracowanie listy pytań kontrolnych.
13.Podstawy logiki - stwierdzanie faktów i formułowanie wniosków.
14.Stwierdzenie niezgodności - prawidłowe formułowanie niezgodności, dowodu, przyporządkowanie niezgodności do punktu normy.
15.Spotkanie zamykające i raport z auditu – umiejętność przeprowadzenie spotkania.
16.Działania korygujące - opracowanie zakresu i weryfikacja działań korygujących.

Kontakt:
Maria Tarnowska - Kierownik ds. szkoleń
maria.tarnowska@incert.pl
Tel. Biuro: 91 4694 553
Gadu Gadu: 3406454
http://incert.pl/p_szkolenie_45_.htmlAlicja T. edytował(a) ten post dnia 28.02.12 o godzinie 13:19
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

TÜV Akademia Polska należąca do międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland zaprasza na szkolenie dla branży spożywczej:


Pełnomocnik systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
Termin i miejsce: 22-23 marca 2012 r., Warszawa

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

TÜV Akademia Polska należąca do międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland zaprasza na szkolenia:

System HACCP wg normy ISO 22000 - podstawy
Termin i miejsce: 24-25 kwietnia 2012 r., Poznań

Audit u dostawcy w przemyśle spożywczym jako narzędzie skutecznego nadzoru nad zagrożeniami
Termin i miejsce: 20 kwietnia 2012 r., Kraków

Pełnomocnik zintegrowanych systemów zarządzania w branży spożywczej ISO 22000, BRC, IFS
Termin i miejsce: 17-20 kwietnia 2012 r., ok. Łodzi

Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
Termin i miejsce: 9-10 maja 2012 r., Poznań

Standard BRC Food
Termin i miejsce: 8 maja 2012 r., Warszawa

Standard IFS Food
Termin i miejsce: 7 maja 2012 r., Warszawa

Standard BRC IOP
Termin i miejsce: 9 maja 2012 r., Warszawa

Auditor wewnętrzny Standardu BRC IOP
Termin i miejsce: 14-15 maja 2012 r., Warszawa

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Szanowni Państwo!

Informujemy, że udostępniliśmy terminarz szkoleń otwartych, które planowane są w II półroczu 2012 roku.

Pobierz terminarz na II półrocze 2012 roku

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...


Obrazek


Kontakt:
Maria Tarnowska - Kierownik ds. szkoleń
maria.tarnowska@incert.pl
Tel. Biuro: 91 4694 553
Gadu Gadu: 3406454

Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000 / HACCP

Profil uczestników: Szkolenie kierowane jest do auditorów wewnętrznych oraz kandydatów na auditorów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Termin szkolenia: 07-08 lipca 2012 r.
Miejsce: Kraków


Czas trwania: 16 godzin (2 dni)

Prowadzący: Doświadczony trener/konsultant i jednocześnie czynny auditor międzynarodowej jednostki certyfikującej.

Forma szkolenia: wykłady/ćwiczenia

Cena: 600 zł netto plus 23 % VAT (738 zł brutto)
Specjalna cena dla Studentów: 350 zł brutto!
(studiów dziennych, zaocznych, podyplomowych, doktoranckich ZNIŻKI GRUPOWE: 5% zgłoszenie 2-3 osób, 10% zgłoszenie 4-5 osób, ceny negocjowane w wypadku zgłoszenia powyżej 5 osób)


W cenę wliczono:
profesjonalne materiały szkoleniowe,
dostęp do norm Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej ISO,
gwarancję jakości,
poczęstunek kawowy,
po zdaniu testu kończącego szkolenie uzyskanie prestiżowych certyfikatów firmy INCERT oraz akredytowanej jednostki certyfikującej,
wysoko cenione na rynku kwalifikacje Auditora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000/HACCP,
rabat na następne szkolenia firmy INCERT w wysokości 10%.

Program szkolenia:
1.Wprowadzenie w tematykę zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP wg Codex Alimentarius.
2.Najważniejsze aspekty dotyczące jakości produkowanej żywności.
3.Wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP) przy produkcji i dystrybucji żywności.
4.Regulacje prawa żywnościowego Polski i UE
5.Struktura i koncepcja normy ISO 22000:2005 oraz Codex Alimentarius.
6.Wymogi dokumentacji systemowej (procedury, zapisy).
7.Istota i cel przeprowadzania auditów. Omówienie normy ISO 19011.
8.Organizowanie i przebieg auditu wewnętrznego.
9.Sylwetka auditora (postawa osobista, zasady etyczne).
10.Procedury dotyczące auditów wewnętrznych.
11.Opracowanie planu auditu.
12.Opracowanie listy pytań kontrolnych.
13.Podstawy logiki - stwierdzanie faktów i formułowanie wniosków.
14.Stwierdzenie niezgodności - prawidłowe formułowanie niezgodności, dowodu, przyporządkowanie niezgodności do punktu normy.
15.Spotkanie zamykające i raport z auditu – umiejętność przeprowadzenie spotkania.
16.Działania korygujące - opracowanie zakresu i weryfikacja działań korygujących.
http://incert.pl/p_szkolenie_45_.html

konto usunięte

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

Zapraszam na szkolenie "Audytor wewnętrzny wg ISO 22001" - 13-14 października/ Gorzów Wlkp.

http://LIJ.com.pl

Program

Omówienie i interpretacja wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22001
Aspekty prawne związane z bezpieczeństwem zdrowotnym
żywności
Zagadnienia związane z systemem HACCP, GHP, GMP
System HACCP w ISO 22001
Zasady i techniki audytowania wg ISO 19011
Projektowanie audytu – wymagania i potrzeby klientów, określenie celów audytów, planowanie audytów
Zasady analizy i kwalifikacji wyników audytu - niezgodności, spostrzeżeń, obszarów doskonalenia.
Prowadzenie auditów, działania poaudytowe – prowadzenie spotkań, ustalanie niezgodności, raport audytu, działania korygujące, zapobiegawcze
Symulacja audytu
Kompetencje interpersonalne audytorów wewnętrznych – psychologia komunikacji, asertywność, zarządzanie zespołem audytorów
Psychologia audytów wewnętrznych – bariery komunikacyjne, negatywne nastawienie, komunikacja, sztuka dowiadywania się, obserwacji, wyciągania wniosków
Egzamin

Program jest zatwierdzony przez jednostkę certyfikacyjną United Registrar of Systems

Szkolenie jest zakończone egzaminem i wydaniem:

Certyfikatu Kompetencji Audytora wewnętrznego wg ISO 22001 Lubuskiego Instytutu Jakości

Certyfikatu Audytora wewnętrznego ISO 22001 - jednostki certyfikującej United Registrar of Systems URS
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

TÜV Akademia Polska zaprasza Państwa na seminarium dla branży spożywczej, które odbędzie się 19 listopada 2012 r. w Zabrzu, pt.:

"Najnowsze wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności"

Zakres tematyczny seminarium

1. IFS Food – Obrona żywności – nowy rozdział w Standardzie ale czy nowe wymagania?
2. IFS PACsecure – nowy standard dla producentów opakowań. Czego producent żywności może oczekiwać od opakowania?
3. Zmiany w znakowaniu żywności w świetle wymagań Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Europy nr 1169/2011
4. Badania mikrobiologiczne produktów spożywczych na podstawie wymagań Rozporządzenia WE 1441/2007
5. Jak rozumieć walidację wg BRC, IFS i ISO 22000
6. BRC Food – określanie stref ryzyka. Warsztat

Szczegółowe informacje

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.comAnna Banach edytował(a) ten post dnia 25.10.12 o godzinie 14:13
Anna Banach

Anna Banach TÜV Rheinland Polska
Sp. z o.o.

Temat: SZKOLENIA, TARGI, WYDARZENIA...

TÜV Akademia Polska zaprasza wszystkich zainteresowanych na drugą edycję seminarium dla branży spożywczej, pt.:

"Najnowsze wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności"

Seminarium odbędzie się 22 stycznia 2013 r. w Zabrzu.

Szczegółowe informacje

TÜV Akademia Polska Sp. z o.o.
Anna Banach
tel. 32 273 21 82
http://akademia.tuv.pl
anna.banach@pl.tuv.com

Następna dyskusja:

Szkolenia z controllingu




Wyślij zaproszenie do