Temat: Oliwy smakowe

co o nich sądzicie ? Czy warto na truflową wydać tyle kasy czy moze np. troche oszukac i wlać mniejsza truflową do czystej i poczekac az sie przegryzą ?

takie małe oszustwo :)

konto usunięte

Temat: Oliwy smakowe

Zawsze lepiej samemu zrobić. Przynajmniej wiadomo co do olivy poszło ;)
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Oliwy smakowe

Mi truflowa w ogóle nie smakuje. Co innego z ziołami. Ale to można zrobić samemu. Poza tym mam podejrzenie, że truflowa dostępna w Polsce jest aromatyzowana sztucznie i samych trufli tam nie uświadczysz.
Sylwia W.

Sylwia W. Export Manager;
tłumacz, lektor
języka francuskiego
i wło...

Temat: Oliwy smakowe

Trufle?
A taki zapach:
Włoska oliwa, ciemna butelka, świeży rozmaryn i kilka "zębów" czosnku - zrobiłam jakiś czas temu... poezja! Lubię tak "zaczerpnąć" zapachu! Niebo już w nosie!
Sylwia W.

Sylwia W. Export Manager;
tłumacz, lektor
języka francuskiego
i wło...

Temat: Oliwy smakowe

I jeszcze olive oil z cytryną - bezpiecznie i własnoręcznie przywieziona z Tunezji - tylko ONA do TABOULE - arabskie klimaty...

konto usunięte

Temat: Oliwy smakowe

moje ostatnie odkrycie:

na szklanę (250ml) oliwy dajemy łyżeczkę suszonej bazylii, kawałek suszonego czerwonego chili, duży ząb czosnku (w talarkach, lub paskach)

po 2-3 tyg - mniodzio

Następna dyskusja:

Nietypowe zastosowanie oliwy




Wyślij zaproszenie do