Temat: Forum b2b

Czy ktoś z Państwa wykorzystuje forum w komunikacji b2b? Ciekawa jestem czy taka forma komunikacji sprawdza się w praktyce.

Ewa
Piotr G.

Piotr G. Programista PHP

Z mojego doświadczenia to mogę powiedzieć, że zależy od grupy docelowej i tego po co ma być to forum... ja próbowałem rozkręcić forum dla inżynierów i w sumie nie wyszło co można było wytłumaczyć tym, że oni nie mają czasu na dyskutowanie o b2b.
Może gdyby zmienić tematykę forum to bardziej, ale to nie pasowałoby do prowadzonego przeze mnie portalu :/

To wlasnie jedno z zagrozen, ze ludzie nie beda mieli czasu czytac i pisac, a fora kojarzone sa z poza zawodowym wwykorzystwaniu internetu:) Z drugiej strony nasza firma prowadzi niemal wylacznie komunikacje elektroniczna. Branza turystyczna tak juz ma, ze coraz bardziej przenosi sie do internetu. Chcielibysmy, zeby nasze forum bylo zrodlem informacji i miejscem spotkan naszych partnerow. Z mojejgo punktu widzenia byloby to o tyle korzystne, ze nie odpowiedzi na pytania nie musialbybyc ciagle powtarzane;))
Arkadiusz Kasprowskich

Arkadiusz Kasprowskich Szwajcaria
Ubezpieczenia

Ewa N.:
To wlasnie jedno z zagrozen, ze ludzie nie beda mieli czasu czytac i pisac, a fora kojarzone sa z poza zawodowym wwykorzystwaniu internetu:) Z drugiej strony nasza firma prowadzi niemal wylacznie komunikacje elektroniczna. Branza turystyczna tak juz ma, ze coraz bardziej przenosi sie do internetu. Chcielibysmy, zeby nasze forum bylo zrodlem informacji i miejscem spotkan naszych partnerow. Z mojejgo punktu widzenia byloby to o tyle korzystne, ze nie odpowiedzi na pytania nie musialbybyc ciagle powtarzane;))

Dzien Dobry Ewa

Jak by tego nie nazwal, ludzie nie beda mieli czasu czytac i pisac - to prawda. Z drugiej strony w kontaktach b2b czy nawet B2B przy kazdym kontakcie i przy kazdym kontrakcie uczestnicza, ludzie. W przyszla niedziele idac grac w golfa z wlascicielem firmy bede mial do czynienia z czlowiekiem, poznalem go na jednym for w internecie - i to tez prawda.

Napisalas ponadto. Cytat:
"Chcielibysmy, zeby nasze forum bylo zrodlem informacji i miejscem spotkan naszych partnerow. Z mojejgo punktu widzenia byloby to o tyle korzystne, ze nie odpowiedzi na pytania nie musialbybyc ciagle powtarzane;))"?

To zalezy w jakim przypadku, gdyz ja osobiscie, wole bardziej "zywe odpowiedzi" - mnie nie szkodzi, gdy one sie powtarzaja.

Podam Tobie dobry przyklad. Forum gdzie dochodzi do kontaktow oraz do kontraktow, zarowno b2B jak i B2B. http://www.forumtlumaczy.pl
Nota bene, bardzo sympatyczne forum ligwistow i intelektualistow, ktorzy tez czasem chca miec troche zabawy ;-)

Milej Lektury!

Serdeczne Pozdrowienia
Arek Kasprowski,
Zurich, 18.06.2007, 13:08, poniedzialek

konto usunięte

Witam,

A właśnie zbudowałam nowe forum... Teraz się zastanawiam jak je spożytkować. Domena http://intercomax.com była wolna...

Jak macie propozycje - proszę o kontakt

Myślałam o biżuterii, modzie... ale jestem otwarta na propozycje

Następna dyskusja:

nowe forum

Wyślij zaproszenie do