Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

ciekawe czu Rosoł beda tez gotowac :D

konto usunięte

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

i przepiórkę wypatroszą..

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

a powaznie, kazda dobra wloska Mamma, robi makaron sama,a juz tagliatelle na 100%.

konto usunięte

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

nic zaskakującego..
Moja babcia coprawda włoską mammą nie jest i nie była, ani też tagliatelle nie wyrabia za to porządne grube nitki wychodzą jej idealnieKatarzyna J. edytował(a) ten post dnia 27.03.08 o godzinie 23:20

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

U nas tak, bo semoline ciezko kupic.

konto usunięte

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Tomek S.:
a powaznie, kazda dobra wloska Mamma, robi makaron sama,a juz tagliatelle na 100%.


:)

samae zóltka i maka ;) troszke wody .. a reszta to juz tajemnica domu :))

konto usunięte

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

i jeszcze jedna kwestia/..nie rozumiem zachwytu nad pesto..

konto usunięte

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

a ja rozumiem ... bop pesto ze słoika to ch..... tarrarara..
ale jest kazde idywidualne jak curry ..

kazdas włoszka robi swoje i lubie oliwe , bazylie i orzeszki pinii a co kto reszte do rzuci to ju zjego tajemnica..

ja lubie zielone.. :)

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

ja rozumiem.
i ze sloika sa dobre. ale znowu nie wszyscy wiedza jak to jesc,:)

konto usunięte

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

bynajmniej nie mowilam o sloikowym..po prsotu te skladniki razem mi nie grają, może z wiekiem to się zmieni tak jak miłość do pumpernikla :-P
Bogdan A.

Bogdan A. architekt - "
Wybierając dom
katalogowy
przystosowuje s...

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Tomek S.:
hmmm
a co to jest Tagiatele? i z czego bedziecie robic Tiramisù?
aha i te frutti di mare, to z mrozonek beda? :D

przepraszam za zlosliwosc ale do wloskiej kuchni podchodze z czcią jej należna.Tomek S. edytował(a) ten post dnia 27.03.08 o godzinie 22:54
Tomus czepiasz się :)

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

czepiam sie bo sie troche znam :)
i nie lubie jak ludziom robia wode z mozgu.
Bogdan A.

Bogdan A. architekt - "
Wybierając dom
katalogowy
przystosowuje s...

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Tomek S.:
Ania, mysle ze mowisz o Tagliatelle :)

A Tiramisù, to nie tylko mascarpone, ale biszkopty, espresso itd.:)

*
tagiatele to brzmi jak nazwa ruskiego proszku do prania.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

konto usunięte

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Bogdan A.:
Tomek S.:
Ania, mysle ze mowisz o Tagliatelle :)

A Tiramisù, to nie tylko mascarpone, ale biszkopty, espresso itd.:)

*
tagiatele to brzmi jak nazwa ruskiego proszku do prania.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))


a ty i tak wiesz tyle co zjesz ;P
Bogdan A.

Bogdan A. architekt - "
Wybierając dom
katalogowy
przystosowuje s...

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Tomek S.:
aha, do tiramisu proponuje Amaretto
TIA , TO JEST NIEZBąDNIK
Bogdan A.

Bogdan A. architekt - "
Wybierając dom
katalogowy
przystosowuje s...

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Bogdan A.:
Tomek S.:
aha, do tiramisu proponuje Amaretto
TIA , TO JEST NIEZBąDNIK
sorki za capsloki ,projekt opisuję :)

konto usunięte

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Bogdan A.:
Tomek S.:
aha, do tiramisu proponuje Amaretto
TIA , TO JEST NIEZBąDNIK
Ten mix jest za slodki niczym turkish delights i baklava
Bogdan A.

Bogdan A. architekt - "
Wybierając dom
katalogowy
przystosowuje s...

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Ann W.:
Bogdan A.:
Tomek S.:
Ania, mysle ze mowisz o Tagliatelle :)

A Tiramisù, to nie tylko mascarpone, ale biszkopty, espresso itd.:)

*
tagiatele to brzmi jak nazwa ruskiego proszku do prania.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))


a ty i tak wiesz tyle co zjesz ;P


ooooooo miła Pani

wkroczyłaś na grząski teren :)

kuchnia to moje super extra hiper hobby
Bogdan A.

Bogdan A. architekt - "
Wybierając dom
katalogowy
przystosowuje s...

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Katarzyna J.:
Bogdan A.:
Tomek S.:
aha, do tiramisu proponuje Amaretto
TIA , TO JEST NIEZBąDNIK
Ten mix jest za slodki niczym turkish delights i baklava
tyraj misiu to akurat domena moje żony :) i przy takiej wersji ( z Amareto ) pozostanę :)Bogdan A. edytował(a) ten post dnia 28.03.08 o godzinie 00:06
Ania Jarmińska

Ania Jarmińska coach, psycholog,
instruktor fitness

Temat: warsztaty kulinarne- kuchnia włoska

Tomek S.:
hmmm
a co to jest Tagiatele? i z czego bedziecie robic Tiramisù?
aha i te frutti di mare, to z mrozonek beda? :D

przepraszam za zlosliwosc ale do wloskiej kuchni podchodze z czcią jej należna.Tomek S. edytował(a) ten post dnia 27.03.08 o godzinie 22:54

Myślę, że to zwykłe gapiostwo Tomku, a nie "robienie ludziom wody z mózgu", ale mogę się mylić:)

Następna dyskusja:

Męska kuchnia




Wyślij zaproszenie do