Temat: Jak poprawić metabolizm?

Kwasy omega-3 zapobiegają otyłości, nawet u ludzi skłonnych do nadwagi w sposób rodzinny.
Doskonała wiadomość dla wszystkich, którzy pragną przyśpieszyć metabolizm, już dziś mają kłopoty z nadwagą, cierpią na wieczną ochotę na coś słodkiego, nieustannie szukają przyczyn tycia.
Kiedy zadamy im pytanie, jakich produktów wystrzegają się najbardziej, oczywiście, że natychmiast wymienią tłuszcze.
Aby w pełni docenić działanie tłuszczów omega-3 nie tylko na serce i układ krążenia lub zmniejszenie dolegliwości stawowych, a także w przyśpieszeniu metabolizmu i stabilizacji poziomu cukru we krwi, przypomnijmy zjawisko oporności na insuline. Zadanie insuliny to regulacja poziomu cukru we krwi. Po posiłku poziom glukozy rośnie i trzustka, zapobiegając jego nadmiarowi wydziela insulinę. Co sie dzieje następnie? Pracujące mięśnie reagują i zamieniają glukozę na energię lub przechowują jej nadmiar w postaci glikogenu. W ten sposób mięśnie są w stanie przekształcić jedynie niewielkie nadmiary glukozy. Cala reszta, niestety, zamieniona zostaje na tłuszcz.
Trzustka przy pomocy insuliny i glikogenu nieustannie reguluje poziom cukru. Często obecnie ten mechanizm zawodzi, co nazywamy “opornością na insulinę”.
Wprawia nas w zdumienie, że nie spożywamy tłuszczu, a obrastamy w niego w sposób zastraszający. Wszystko dlatego, że nasze mięśnie znajdujące się w spoczynku nie potrzebują dużo energii, a dieta bogata w węglowodany (chleb, platki śniadaniowe, makarony) dostarcza szybko glukozy w nadmiarze.
Badania wykazały, że prawie wszyscy z otyłością, cukrzycą i nadciśnieniem mają sklonność do oporności na insulinę.
Co zrobić, żeby sytuację poprawić?
Spozywać kwasy omega-3, codziennie, organizm ich nie wytwarza, muszą być dostarczone z zewnątrz. Jeść tłuste ryby, awokado, oliwe z oliwek.
Wprowadzić supplement BioEFA, zawierający omega-3 nie tylko z ryb, ale i pochodzenia roślinnego.
Czy są jakieś dowody na polepszenie metabolizmu stosując omega-3?
Naukowców zdumiały wyniki badania, w którym zwierzęta karmiono pokarmem zawierającym tłuszcze nasycone i oleje rafinowane. Dodanie do pożywienia kwasów omega-3 spowodowało ustąpienie insulinooporności i metabolizm zwierząt powrócił na normalne tory. W innym badaniu na zwierzętach skłonnych do otyłości i cukrzycy zwyżka wagi powodowana byla dodaniem do diety tłuszczów nasyconych, ale najchudsze pozostawały zwierzęta, którym podawano omega-3. Co najdziwniejsze, spadek wagi pojawił się po wprowadzeniu omega-3, nawet bez zmniejszenia kalorii w diecie i bez dodatkowej porcji ruchu.
Dla serca, stawów, pięknej skóry i w celu przyśpieszenia metabolizmu, koniecznie w diecie omega-3 , codziennie, a jako wsparcie suplement BioEFA.
Nie unikaj wszystkich tłuszczów, koniecznie spożywaj dla zdrowia odpowiednią ilość tych właściwych.
Źródło: http://www.transferfactor.info.pl/bioefa-4life