Rafał Pasenik

Rafał Pasenik Właściciel/Trener
ds. gastronomii, H&R
System

Temat: Szkolenia dla restauracji i hoteli dofinansowane ze...

Realizujemy dofinansowany ze środków Unii Europejskiej projekt szkoleniowy, którego organizatorem jest firma Vento Consulting.


Obrazek


Beneficjenci: mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa – pracownicy (umowa o pracę) i właściciele pracujący i mieszkający na terenie województwa dolnośląskiego,łódzkiego i zachodnipomorskiego (uwaga! w
województwie zachodnipomorskim beneficjentami są tylko małe i
średnie przedsiębiorstwa)

Małe przedsiębiorstwo - to przedsiębiorstwo, które:
- zatrudnia więcej niż 10 i mniej niż 50 pracowników oraz
- jego roczny obrót nie przekracza 10 milionów euro lub całkowity
bilans roczny nie przekracza 10 milionów euro

Średnie przedsiębiorstwo - to przedsiębiorstwo, które:
- zatrudnia więcej niż 50 i mniej niż 250 pracowników oraz
- jego roczny obrót nie przekracza 50 milionów euro lub całkowity
bilans roczny nie przekracza 43 milionów euro


Cena:

318,12 zł/osoba (mikro i małe przedsiębiorstwa)

477,18 zł/osoba (średnie przedsiębiorstwa)

Cena dotyczy grupy 10-osobowej.


Czas trwania projektu:

województwo dolnośląskie: do końca sierpnia 2011

województwo łódzkie: do końca kwietnia 2011

województwo zachodniopomorskie: do końca kwietnia 2011


Temat szkolenia 1 (Sprzedaż i Marketing): „Profesjonalna obsługa klienta w restauracji krok po kroku z elementami sprzedaży”

Cel: podwyższenie kwalifikacji pracowników w zakresie profesjonalnej obsługi Klienta i umiejętności sugestywnej sprzedaży

Grupa docelowa: pracownicy restauracji i hoteli – kelnerzy

Czas trwania: 3 dni/24 h szkoleniowe

Jest to szkolenia zamknięte - dedykowane dla hoteli/restauracji,
które mają do przeszkolenia min. 8 osób.


Program:

Czystość i estetyka
Wprowadzenie dziennych obowiązków
Przygotowanie sali restauracyjnej
System notowania
Numeracja stolików i Gości
Obsługa krok po kroku
Rozmowy telefoniczne, obsługa rezerwacji przez telefon
Psychologia sprzedaży
Aperitif
Podstawowa wiedza o winach
Różne rodzaje Gości ich indywidualna obsługa
Różnice kulturowe
O czym rozmawiać/nie rozmawiać z Gościem
Savoir-vivre w obsłudze
Rodzaje serwisów
Różne rodzaje przyjęć
Protokół dyplomatyczny
Digestive
Show elementem obsługi Gości
Przyjmowanie reklamacji i sposoby rozwiązywania problemów
Jak zarabiać więcej tip'ów?


Temat szkolenia 2 (Zarządzanie zespołem): „Manager
gastronomii - komunikacja, rekrutacja, motywacja”


Cel: doskonalenie kompetencji managerskich w zakresie
budowania zespołu i zarządzania personelem

Grupa docelowa: właściciele i managerowie restauracji

Czas trwania: 3 dni/24 h szkoleniowe

Szkolenie otwarte - termin uzgadniany po zebraniu grupy.

Program:

Sposoby komunikowania się
Komunikacja niewerbalna
Komunikacja werbalna
Rekrutacja
Rozmowa kwalifikacyjna
Zasady wprowadzania nowych pracowników
Coaching nowego pracownika
Monitoring nowego pracownika
Analiza progresu
Wywieranie wpływu na daną osobę
Informacja jako cel rozmowy
Problemy, krytyka, informacja zwrotna: cel, zasada, sposoby
Rozwiązywanie konfliktów
Sposoby kierowania konfliktem konstruktywnym
Trudny/wymagający pracownik
Trudny/wymagający Gość
Trudny/wymagający właściciel (manager)
Budowanie relacji z Gośćmi – sposoby prawidłowego komunikowania się
Budowanie komunikacji pomiędzy salą a kuchnią

Osoba kontaktowa: Katarzyna Pilarek, k.pilarek@hr-system.pl; 501 553 944

***

Organizator:

Obrazek


Szkolenia prowadzi:

Obrazek