Eligiusz
Białka
Menadżer
restauracji, AmRest
Holdings SE
Temat: Restauracja w Sopocie - szukam wspólnika/inwestora z...
Witam, tytułem wstępu -nazywam się Eligiusz Białka i poszukuję wspólnika/inwestora do nowo powstającej restauracji w Sopocie. Restauracja ma 126m^2 wraz z 60m^2 ogródkiem letnim/całorocznym i oferować będzie zdrowe jedzenie "fit". Planowany termin otwarcia lokalu to koniec czerwca (termin nieprzekraczalny).Inwestycja budowana jest w ścisłym centrum Sopotu, w możliwie najlepszej lokalizacji z punktu widzenia branży gastronomicznej. Jest w stanie realizacji, na obecną chwilę są już wszystkie projekty, a prace remontowane zaczynają się w tym tygodniu. Do dnia obecnego zostało zainwestowane około 110tys zł, a dalsze posiadane przeze mnie 60tys jest już rozplanowane na kolejne prace remontowe itp.
Do wykończenia inwestycji i całkowitego przygotowania lokalu do funkcjonowania potrzeba jeszcze około 180-220tys zł.
Szukam spólnika/inwestora, która dysponuje (bądź ma możliwość zdobycia) takiego kapitału do połowy kwietnia (gdzie z moich wyliczeń zabraknie mojego kapitału).
Oferuję umowę spółki na okres 3-5 lat z udziałami 20-45% w zyskach. Wszystko zależy od zaangażowania drugiej osoby w projekt i omawianych indywidualnie szczegółów. Jestem w stanie sam poprowadzić działalność (doświadczenie w prowadzenia tego typu działalności oraz równolegle prowadzona placówka gastronomiczna w Pruszczu Gdańskim), więc rola "wspólnika" sprowadzałaby się tylko do wyłożenia kapitału (ale chętnie przyjmę do współpracy osoby, które czynnie chciałyby zainteresować się projektem i prowadzeniem restauracji, wtedy na pewno można liczyć na większe udziały).
Proponują tak dobre warunki współpracy tylko z uwagi na problem w finansowaniu całej inwestycji samodzielnie oraz z tego powodu, że w zasadzie inwestycja jest już na ostatniej fazie przygotowania do działania i kapitał jest niezbędny, by prace wykończeniowe przebiegły zgodnie z planem.
Tyle tytułem wstępu, przejdźmy do liczb.
Stopa zwrotu inwestycji jest bardzo duża, zakładany przychód z tytułu prowadzenia restauracji to około 1 200 000 zł do końca roku i około 1 800 000zł w kolejnym, pełnym roku. Przewidywany zysk netto to około 50-70% przychodu. Udziały od 20-45% dają roczny zysk na poziomie 140-250tys zł. Przewidywane wartości są około 10-15% niższe od przykładu działania 2 konkurencyjnych lokali w Sopocie, by wyliczenia były bardziej realne (osobiście, przy 80 miejscach zarówno w lokalu jak i ogródku zakładam, że w sezonie spokojnie zrobi się z 400tys miesięcznie obrotu).
Więcej szczegółów przedstawię na ewentualnym spotkaniu, szukam tylko konkretnej oferty i osób zdecydowanych zająć się czynną, bądź bierną współpracą. Osobiście najchętniej widziałbym osobę, która wyłoży kapitał i pozwoli działać mi wg mojego biznesplanu, a sama będzie tylko czerpać zyski za włożony kapitał, pozostawiając mi swobodę działania (ewentualna osoba do czynnej współpracy powinna mieć doświadczenie w branży, gdyż jest to zbyt poważna inwestycja, żeby "uczyć się gastronomii".
Kontakt telefoniczny pod numerem: 509 440 231
Proszę tylko o poważne oferty współpracy.