Dagmara Z.

Dagmara Z. HR, E-learning,
Andragog

Temat: Bezpłatne szkolenia dla kucharzy i kelnerów

Kancelaria Projekty Europejskie. Mirosława Adamczak

zaprasza przedsiębiorców i ich pracowników z branży gastronomicznej do udziału w projekcie współfinansowanym przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego:

NOWOCZESNY PRACOWNIK GASTRONOMII

Projekt zakłada przeprowadzenie cyklu szkoleń mających na celu doskonalenie umiejętności kucharzy i kelnerów z mikro, małych lub średnich przedsiębiorstw z województwa dolnośląskiego.

Szkolenia prowadzone będą przez doświadczoną, profesjonalną kadrę specjalistów z branży gastronomicznej z Polski i z zagranicy,m.in. Tadeusza Hupę szefa kuchni Hotelu Wrocław oraz trenera ze szwajcarskiej Les Roches International School of Hotel Management.

1. Szkolenie „Trendy w kuchni polskiej” (72h)- start styczeń 2011
• Staropolska kuchnia myśliwska
• Kuchnia regionalna
• Desery
• „Przekąski krótkie i dania” charakterystyczne dla małej gastronomii
• Kreatywna produkcja i sprzedaż („Show kulinarny” kucharza przy stoliku klienta popularna w restauracjach europejskich”)
• Higiena produkcji (HACCP oraz dobre zwyczaje higieny w tzw. małej produkcji)

2. Szkolenie „Mody i trendy w kuchniach świata” (40h)- start lipiec 2011
• Kuchnia fusion
• Kuchnia strukturalna
• Kuchnia francuska
• Uczestnicy po zakończonym szkoleniu otrzymają zaświadczenie o ukończeniu

3. Szkolenie „Kelner – sommelier” (96h) - kwiecień 2011
• Podstawy enologii
• Podstawy produkcji wina
• Nauka o rynku win
• Sztuka sommelierstwa
• Warsztat pracy sommeliera
• Zasady serwowania wina
• Komponowanie karty
• W ramach szkolenia wyjazd do największej w Polsce czynnej winnicy
Egzamin na zakończenie szkolenia przeprowadzony przez specjalistów z Centrum Kształcenia Sommelierów i Kadr Hotelarsko-Gastronomicznych.
Uczestnicy po zakończonym szkoleniu otrzymają zaświadczenie o ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu.

Szczegóły pod nr tel. 71 792 80 29 oraz na stronie http://www.projektyeuropejskie.com.pl/d97/nowoczesny_p...