Temat: Pomysł kulinarny

Znajomy mi podsunął pomysł. Możecie dać wiare lub nie, ale w Polsce nie ma gotowych bulionów w kartonach - tudzież słoikach !

Ale wiecie - takich uczciwie gotowanych, które moga stanowć baze do zub lubc dodatkiem do innych dań.

Jedyny minus to naklady finansowe, ale sukces gwarantowaby :)

konto usunięte

Temat: Pomysł kulinarny

Pewnie normy Unijne :)
Teraz wszystko musi być w 80% zawartości E-xxx

Ale jak dobrze pamiętam to były takie bazy,
czerwony barszcz często widywałem, obok Żurku którego jest pełno w sklepach.

Z drugiej strony wydaje mi się że wyparły je wszelakie kostki rosołowe, vegety i inne proszki.Mariusz Mikołajek edytował(a) ten post dnia 27.08.09 o godzinie 09:41
Michał W.

Michał W. Consultant Engineer
Remote Support at
Application Support

Temat: Pomysł kulinarny

Mariusz Mikołajek:
Pewnie normy Unijne :)
Teraz wszystko musi być w 80% zawartości E-xxx

Ale jak dobrze pamiętam to były takie bazy,
czerwony barszcz często widywałem, obok Żurku którego jest pełno w sklepach.

Z drugiej strony wydaje mi się że wyparły je wszelakie kostki rosołowe, vegety i inne proszki.Mariusz Mikołajek edytował(a) ten post dnia 27.08.09 o godzinie 09:41

Tak sam pamiętam jak w kartonach sprzedawali czerwony barszcz. Chyba to nie za bardzo się sprzedawało bo szybko umarło.

Temat: Pomysł kulinarny

Michał W.:
Mariusz Mikołajek:
Pewnie normy Unijne :)
Teraz wszystko musi być w 80% zawartości E-xxx

Ale jak dobrze pamiętam to były takie bazy,
czerwony barszcz często widywałem, obok Żurku którego jest pełno w sklepach.

Z drugiej strony wydaje mi się że wyparły je wszelakie kostki rosołowe, vegety i inne proszki.Mariusz Mikołajek edytował(a) ten post dnia 27.08.09 o godzinie 09:41

Tak sam pamiętam jak w kartonach sprzedawali czerwony barszcz. Chyba to nie za bardzo się sprzedawało bo szybko umarło.
dalej sprzedaja, ale ja mówie o bazie a nie gotowym smaku :)

Temat: Pomysł kulinarny

ponoć Knorr coś takiego wypuszcza na rynek ...jeśli dobrze zrozumiałam to ma to mieć formę płynną ale muszę to sprawdzić.

Co do pomysłu to ciekawe ale ja osobiście bałabym się coś takiego kupić. Jakoś nie wierzę cudzym wywarom nie wiadomo z czego i gzie w jaki sposób wytwarzane.
Może jako produkt EKO, BIO przy pewnych uwarunkowaniach samego procesu produkcji takiego bulionu? Kto wie?
Jak pomyślę ile nakładu takie przedsięwzięcie wymaga to nie wiem czy warte było by to zachodu. Może gdyby oferta była skierowana do gastronomii i hotelarstwa żeby wszyscy w "rynku" nie serwowali tej samej zupy w proszku z makro to mogło by być ciekawe :)
Mariusz B.

Mariusz B. w poszukiwaniu ciszy
i spokoju...

Temat: Pomysł kulinarny

Witajcie!
...tutaj bym się nie zgodził z autorem tematu.
jest taki polski producent ale ma mało kasy żeby się rozwinąć....
...jak ktoś ma wolne 12-15 mln pln to niech da znać (no gdyby się miało z 6 mln pln to i może z w końcu z bankiem dałoby się jakoś normalnie porozmawiać...)
faktem jest że większość tego produktu jest na tą chwilę ciągnięta zza granicy....
...a interes jest wysoko opłacalny, oj wysoko...
pozdrawiam wszystkich i posyłam do sklepów spożywczych po zakupy sproszkowanych produktów za którymi nie przepadam.... nie ma jak solidny schabowy z ziemniaczkami... pyyyyyyycha!



Wyślij zaproszenie do