Anna Iwaszkiewicz

Anna Iwaszkiewicz prawnik, Weil,
Gotshal, Manges
Paweł Rymarz Spółka
Komand...

Temat: Ski, Food & Wine 2013– narciarsko-kulinarny tydzień w...

Ski, Food & Wine 2013– narciarsko-kulinarny tydzień w Trentino! 23 lutego -2 marca 2013 r.

Move it Gourmet! Zaprasza Was w Dolomity do włoskiego regionu Trentino na tydzień pełny narciarskiej frajdy i smaku!

Zatrzymamy się w uroczym górskim miasteczku Fai della Paganella w Hotelu Paganella - Gourmet & Relax 3***superior, położonym na wysokości 958 m n.p.m. i tylko 1 km od tras narciarskich na stokach masywu Paganella. Na nartach pojeździmy też w słynnej Madonna di Campiglio!

Czekają na nas pokoje z łazienkami urządzone w alpejskim stylu, strefa wellness (prysznic szkocki, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże), a nade wszystko oryginalna lokalna kuchnia. Kuchnia Hotelu Paganella - Gourmet & Relax opiera się na świeżych staranie wyselekcjonowanych składnikach pochodzących z własnego organicznego ogrodu gospodarzy, okolicznych gospodarstw oraz najwyższej jakości produktów z Regionu Trentino, które z uczuciem i pasją Mamma Gemma zamienia w dania tradycyjnej kuchni. U Mammy Gemmy zjemy śniadania i cztery kolacje.

Na pozostałe trzy kolacje w czasie naszego pobytu pojedziemy do górskiej chaty, regionalnego gospodarstwa agroturystycznego oraz lokalnej restauracji gotującej z produktów rekomendowanych przez miejscowy Slow Food poleconej nam przez lidera Slow Food Trentino Alto Adige, z którym spotkaliśmy się w październiku w Turynie podczas Salone del Gusto (Targi Smaku). Na Salone del Gusto nawiązaliśmy też bezpośrednie kontakty ze slowfodowymi producentami grappy, vin santo, sera casolet i wędlin ciuiga del Banale i luganega trentina. Po nartach chętnych zabierzemy na wycieczkę do miejscowych destylarni, serowarni, masarni i winiarni, gdzie poznacie tych producentów i spróbujecie ich produktów.

Lunche będziemy jeść na stokach narciarskich, w typowych drewnianych górskich chatach. Pokażemy Wam miejsca szczególnie polecane przez miejscowych.

Kuchnia Regionu Trentino znana jest z canederli - knedli z boczkiem i strangolapreti - knedli ze szpinakiem. Je się tu chętnie minestra d'orzo (zupę jęczmienną), polentę, w tym czarną polentę z gryczanej mąki. Świetny jest speck i inne wędliny, sery, w tym asiago, grana trentino, nostrano, casolet, poina, puzzone di Moena i vezzena. Typowym winem regionu jest teroldego rotaliano, pije się też marzemino trentino, lagrein, pinot nero, merlot i cabernet, a z białych chardonnay trentino, pinot bianco, pinot grigio, nosiola, muller thurgau, riesling i traminer. Trentino jest też regionem najwyższej jakości grappy i win musujących (spumanti)!

Chętni będą mogli skorzystać ze szkolenia narciarskiego w bardzo atrakcyjnej cenie, prowadzonego przez doświadczonego instruktora Stowarzyszenia Instruktorów i Trenerów Narciarstwa Polskiego Związku Narciarskiego ( 2 godziny dziennie przez 6 dni w trzech grupach zaawansowania: początkujący, średniozaawansowani, zaawansowani).

Mamy dla Was 10 pokoi dwuosobowych typu Calendula z możliwością jednej dostawki i 4 junior suite - większe dwuosobowe pokoje Pino Mugo z możliwością dwóch dostawek (35 m.kw.). Pokoje są wyposażone w podwójne łożka king size (możliwe też dwa oddzielne łóżka), a pokoje Pino Mugo dodatkowo w rozkładane dwuosobowe sofy.

W pokojach są suszarki do włosów, telewizor, telefon, sejf. Wszystkie pokoje Pino Mugo posiadają balkon. Do dyspozycji lobby z kominkiem, bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu, bar, restauracja, piwniczka z winami, taras słoneczny, ogród, sala telewizyjna, biblioteka, winda, narciarnia, parking (bezpłatny) i bawialnia dla dzieci (płatna). Bezpłatny skibus zatrzymuje się przed hotelem.

Cena:
Pokoje Calendula
Dorośli i młodzież powyżej 16 lat 625 EUR
Dzieci do 8 lat 30 EUR*
Dzieci 9- 16 lat 440 EUR*

Pokoje Pino Mungo
Dorośli i młodzież powyżej 16 lat 670 EUR
Dzieci do 8 lat 30 EUR*
Dzieci 9- 16 lat 475 EUR*

dorosły na dostawce 540 EUR
*Ceny dla dzieci obowiązują w pokoju z dwojgiem dorosłych.

Cena zawiera:
• 7 x nocleg w Hotelu Paganella - Gourmet & Relax 3***superior
• skipass 6 dniowy (5 dni na trasach Paganella i jeden dzień w Val di Sole i w Madonna di Campiglio)
• 7 x śniadanie
• 4 x obiadokolacja w hotelu
• ubezpieczenie KL i NNW narciarskie

Cena nie zawiera:
• dojazdu
• napojów do kolacji
• kosztów trzech kolacji, na które zabierzemy Was do górskiej chaty, gospodarstwa agroturystycznego i lokalnej restauracji (fakultatywnie, możecie zostać na kolacji w hotelu płatnej oddzielnie) i transportu na te wyjazdowe kolacje, który zostanie przez nas zorganizowany
• dojazdu na stoki Madonna di Campiglio
• kosztów fakultatywnych wycieczek do serowarni, destylarni, winiarni i masarni
• kosztów fakultatywnego szkolenia narciarskiego - koszt szkolenia: 80 EUR od osoby za 12 godzin szkolenia (6 x 2 godz.)

OFERTA WAŻNA DO 26 LISTOPADA 2012 R.!!

Wplata 50% ceny przy rezerwacji (wplata z złotych polskich po cenie sprzedaży EUR w mbanku z dnia wpłaty), a reszta do 22 stycznia 2013 r. na nr rachunku bankowego 15 1140 2004 0000 3802 7130 3560.

Przed dokonaniem wpłaty prosimy o kontakt na ania@moveit.pl w celu potwierdzenia miejsca w odpowiednim dla Was pokoju.

Odległość z Warszawy 1327 km (w tym 912 km autostradą)
Najbliższe lotnisko: Werona 127 km ( w tym 97 km autostradą)
z lotniska w Innsbrucku 176 km (w tym 153 km autostradą)
transfer z i na lotnisko (dodatkowo płatny) jest organizowany przez hotel
Z autostrady Brennero zjeżdza się w San Michele all'Adige, jedzie drogą SS43 w kierunku Mezzolombardo (4 km) i na końcu miejscowości skręca w lewo w drogę SP64 prowadzącą do Fai della Paganella (10km). W centrum Fai, przed kościolem jest Hotel Paganella.
25 minut jazdy od Trydentu. 10 minut jazdy do jeziora Molveno.

trasy narciarskie:
http://www.paganella.net/index.php?language=P

https://www.facebook.com/events/408721695861289/
http://www.moveit-gourmet.com/pl/narty/ski-food-wine-t...