Anna
Iwaszkiewicz
prawnik, Weil,
Gotshal, Manges
Paweł Rymarz Spółka
Komand...
Temat: kulinarno – narciarski weekend w Beskidzie Wyspowym od 4...
Move it ! Gourmet zaprasza w góry na kulinarno – narciarski weekend w Beskidzie Wyspowym od 4 do 6 stycznia 2013 r.Zgodnie z naszą ideą będzie aktywnie i ze smakiem!
Zatrzymamy się w agroturystycznym gospodarstwie „Koziarnia” koło Szczyrzyca. Szczyrzyc słynie z klasztoru Cystersów założonego w 1234 r., w którym mieścił się najstarszy browar w Polsce - z roku 1623.
Będziemy biesiadować przy pieczonej w piecu chlebowym jagnięcinie i winie z przydomowej winnicy Smykań. Spróbujemy dojrzewających serów (z mleka krów polskiej rasy czerwonej, hodowanych w klasztorze w Szczyrzycu) i wędlin własnego wyrobu. Gospodarze opowiedzą o swoich produktach i poprowadzą dla nas degustację wina. Ich CUVEE BARRIQUE 2011 zdobyło właśnie Srebrny Medal ENOEXPO win polskich! Nasze weekendowe menu będzie oparte o produkty Koziarni oraz te pochodzące z regionu Beskidu Wyspowego, gdzie wiele gospodarstw posiada certyfikat gospodarstwa ekologicznego. Będzie domowy chleb i ciasta, domowe konfitury i inne przetwory.
Pod okiem instruktora pojeździmy na nartach na stokach Śnieżnicy w Kasinie Wielkiej oddalonej od Koziarni o 10 km. Śnieżnica została wyróżniona w plebiscycie na Najlepszą Stację Narciarską Małopolski 2011/2012 jako najbardziej dbająca o bezpieczeństwo na stoku stacja w Małopolsce. Skorzystamy z krzesełkowej czteroosobowej kolejki linowej o długości 1100 metrów. Mamy do wyboru dośnieżane i oświetlone trasy: czerwoną o długości 1250 m oraz niebieską o długości 1450 m. Dla początkujących jest trasa zielona z wyciągiem talerzykowym. Na miejscu znajdziecie wypożyczalnię sprzętu narciarskiego i serwis narciarski. http://www.snieznica.pl/zima/index.php
Cena 450 zł
dzieci i młodzież od 10 do 18 lat 370 zł
dzieci od 2 do 10 lat 220 zł
dzieci do 2 lat gratis
Cena zawiera:
• dwa noclegi w pokoju dwuosobowym lub trzyosobowym z łazienką
• posiłki kuchni regionu oparte na produktach z Koziarni i z sąsiednich gospodarstw:
o sobotnia biesiada z pieczoną jagnięciną, serami i wędlinami z Koziarni oraz degustacją 7 win z winnicy gospodarzy i regionu Beskidu Wyspowego
o kolacja w piątek
o dwa obiady po nartach (w sobotę obiad lżejszy przed biesiadą ;-))
o dwa śniadania (w sobotę i niedzielę)
• szkolenie narciarskie na stokach Śnieżnicy prowadzone przez doświadczonego instruktora Stowarzyszenia Instruktorów i Trenerów Narciarstwa Polskiego Związku Narciarskiego (trzy grupy zaawansowania: początkujący, średniozaawansowani, zaawansowani) w sobotę i w niedzielę
• ubezpieczenie NW
• możliwość zaparkowania samochodu na ogrodzonej posesji
Cena nie zawiera:
• transportu w Beskid Wyspowy (miejscowość Pogorzany koło Szczyrzca - z Warszawy 354 km, z Krakowa 51 km), pomożemy w koordynacji wolnych miejsc w samochodach uczestników
• transportu na Śnieżnicę (10 km od Koziarni) i karnetu na wyciągi na Śnieżnicy
• napoi alkoholowych poza winami w czasie degustacji w sobotę
Beskid Wyspowy jest bardzo popularnym regionem wśród paralotniarzy, a na Śnieżnicy znajduje się paralotniowe startowisko. Dla chętnych za dodatkową opłatą zorganizujemy lot paralotnią w tandemie!
Zapewniamy możliwość skorzystania z indywidualnych lekcji narciarskich i snowboardowych, w tym dla dzieci od lat 3 (narty) i 10 (snowbaord), za dodatkową opłatą w wysokości 80 zł za godzinę (prosimy o zgłoszenie chęci odbycia takiej lekcji do 31 grudnia 2012 r.).
Piątek 4 stycznia
• wieczorem przyjazd do Koziarni
• zakwaterowanie
• kolacja
Sobota 5 stycznia
• śniadanie
• narty na Śnieżnicy wraz z godzinnym szkoleniem prowadzonym przez instruktora dla każdej z trzech grup zaawansowania
• lekki obiad
• odpoczynek, możliwość skorzystania z sauny ogrodowej przy wodospadzie (10 zł od osoby), możliwość zwiedzenia klasztoru Cystersów w Szczyrzycu i wizyty w tamtejszym browarze
• biesiada z jagnięciną z pieca, serami i wędlinami własnego wyrobu oraz degustacją 7 win z winnicy naszych gospodarzy i innych win z regionu
Niedziela 6 stycznia
• śniadanie
• narty na Śnieżnicy wraz z godzinnym szkoleniem prowadzonym przez instruktora dla każdej z trzech grup zaawansowania
• obiad
• możliwość skorzystania z sauny ogrodowej przy wodospadzie (10 zł od osoby), możliwość zwiedzenia klasztoru Cystersów w Szczyrzycu i wizyty w tamtejszym browarze
• wyjazd
Mamy dla Was 7 pokoi, które mogą pomieścić od 2 do 4 osób (do dyspozycji łóżka podwójne i pojedyncze). Liczba miejsc ograniczona.
Wplata 50% ceny przy rezerwacji, a reszta do 15 grudnia 2012 r. na nr rachunku bankowego 15 1140 2004 0000 3802 7130 3560.
Przed dokonaniem wpłaty prosimy o kontakt na ania@moveit.pl w celu potwierdzenia miejsca w odpowiednim dla Was pokoju.
trasa z Warszawy:
http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Pogorzany&loc2=Wars...
https://www.facebook.com/events/378030682276171/
http://moveit-gourmet.com/pl/narty/ski-food-wine-beski...