Janusz P.

Janusz P. [Rzadko na GL]
Prawnik (z
uprawnieniami
pedagogicznymi), ...

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Przy okazji:

Czy Bankozaur(us) jest roślinożerny, czy też mięsożerny? A może to wszystkożerca?
;-)

konto usunięte

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Piotr J. Осhwаł:
Co jest kolejną przesłanką za tezą, że wegetarianizm i jego pochodne są sprzeczne z naturą :-)))

nie bede odpowiadał na takie komentarze, bo nie chcę się ponizac do Pańskiego poziomuPiotr Pabis edytował(a) ten post dnia 13.11.08 o godzinie 17:41

konto usunięte

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Piotr Pabis:
Piotr J. Осhwаł:
Co jest kolejną przesłanką za tezą, że wegetarianizm i jego pochodne są sprzeczne z naturą :-)))

nie bede odpowiadał na takie komentarze, bo nie chcę się ponizac do Pańskiego poziomuPiotr Pabis edytował(a) ten post dnia 13.11.08 o godzinie 17:41

Ktoś tu widzę ma słabe poczucie humoru. Więcej luzu.
Janusz P.

Janusz P. [Rzadko na GL]
Prawnik (z
uprawnieniami
pedagogicznymi), ...

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Piotr Pabis:
Piotr J. Осhwаł:
Co jest kolejną przesłanką za tezą, że wegetarianizm i jego pochodne są sprzeczne z naturą :-)))

nie bede odpowiadał na takie komentarze, bo nie chcę się ponizac do Pańskiego poziomuPiotr Pabis edytował(a) ten post dnia 13.11.08 o godzinie 17:41
A może boi się Pan wyskoczyć ponad swój poziom, by (spróbować) dosięgnąć poziomu pana Piotra?

Powyżej jest przykład interpretacji.
Atakując kogoś personalnie, naraża się Pan na niewygodne dla siebie interpretacje.

konto usunięte

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

humor, humorem, ale i tak sprawiedliwość musi stac po "naszej" stronie
Damian P.:
Piotr Pabis:
Piotr J. Осhwаł:
Co jest kolejną przesłanką za tezą, że wegetarianizm i jego pochodne są sprzeczne z naturą :-)))

nie bede odpowiadał na takie komentarze, bo nie chcę się ponizac do Pańskiego poziomuPiotr Pabis edytował(a) ten post dnia 13.11.08 o godzinie 17:41

Ktoś tu widzę ma słabe poczucie humoru. Więcej luzu.
Ladislav Zaparka

Ladislav Zaparka właściciel,
Przedsiębiorstwo L-Z

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Ta smazenka na chlebie sie nazywa , vajecny rizek, niezle jak jest dobrze doprawione.
Oprocz cesnekove polevky sa dobre i rosolki z watrobianymi knedelkami - drubezi s jatrovymi knedlicky i nudlemi, oraz zupa gulaszowa, fazolowa, soczewicowa.
Czeska kuchnia ma wspaniale sosy, chrzanowy sos podawany do miesa wedzonego i knedla, koprowy, pomidorowy itd.
Vepro,knedlo,zelo -wieprzowe mieso pieczone z duszona kapusta i knedlem, kaczka/gies pieczona, zwitki wolowe, gulasze - za 2 tygodniowy urlop sie tego niepoprobuje.
W Pradze niedaleko Ambasady PL w kierunku na plac Malostranski jest hospoda 3 trojki,mozna dobrze zjesc za rozsadna cene,jak na te okolice.
Magdalena Z.

Magdalena Z. przewodnik miejski
Praha, pilot
wycieczek

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

..a na deser.. "jablko v zupanu" ;-)

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Właśnie wróciłam z fantastycznego pobytu w Malej Upie w Krkonoszach u Lenki i Emila w Modrym Pavilonie (zakwaterowanie gorąco polecam).
A tam ugoszczono nas wspaniałą, typicką, czeską kuchnią.

Zaskoczyła mnie szarlotka z orzechami oraz polevka czosnkowa z takimi wątróbkowymi kulkami, które nie smakują wogóle jak wątróbka, i które stały się moją pierwszą zjedzoną wątróbką:) Wtajemniczonych przyrządzenia kuleczek i zupki, bardzo proszę o przepis!
Luděk V.

Luděk V. tłumacz
polsko-czeski

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Prawdopodobnie chodzi o "játrové knedlíčky". W sumie proste, patrz rozne przepisy: http://www.google.com/search?q=j%C3%A1trov%C3%A9+knedl...

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Luděk Vašta:
Prawdopodobnie chodzi o "játrové knedlíčky". W sumie proste, patrz rozne przepisy: http://www.google.com/search?q=j%C3%A1trov%C3%A9+knedl...

Otóż to! To játrové knedlíčky! Dziękuję za podpowiedź:)
Polecam wszystkim, szczególnie tym, którzy uważają, że wątróbka jest niezjadliwa:)
Ladislav Zaparka

Ladislav Zaparka właściciel,
Przedsiębiorstwo L-Z

Temat: Kulinarne zaskoczenie :)

Cesnekova polevka - przyprawa bardzo prosta, utarty czosnek s sola dame na talerz (wedlug smaku ilosc czosnku) zalejeme goraca woda z ugotowanych kartofli,jak ja zlewame, dame troszeczke smalcu i mozeme dodac podsmazana bulke na kosteczki, zolty ser, ziemniak ugotowany,jajko wbic itd.
Wariantow jest sporo



Wyślij zaproszenie do