Aleksandra Ola
Żuławińska
eko-nomistka,
eko-lożka,
marketerka
Temat: Ekorolnictwo i ekotechnologie - zapraszamy po wypoczynek...
Odwiedź wspaniałą polską wieś. Poznaj bogactwo naturalnej bioróżnorodności i piękno tradycyjnej wiejskiej kultury. Zobacz jak działają tradycyjne i ekologiczne, małe gospodarstwa i zasmakuj w doskonałym, wiejskim jedzeniu. Zapraszamy w gościnne progi Zagrody Potoczek http://potoczek.pl, która znajduje się tuż obok EKOCENTRUM ICPPC, gdzie odbywać się będą warsztaty.ODKRYJ ZDROWĄ, POLSKĄ ŻYWNOŚĆ I POZNAJ UROKI WIEJSKIEGO ŻYCIA!
Jeśli jesteś zainteresowany udziałem w warsztatach, prosimy o kontakt z biurem ICPPC: biuro@icppc.pl tel. / fax: +48 33 8797114.
Zapraszamy również na dłuższy pobyt w Zagrodzie Potoczek http://potoczek.pl
Termin: 24 - 30.06.2013
Program
1 dzień pobytu - zakwaterowanie w Zagrodzie Potoczek http://potoczek.pl,
14:00 - 15:00 - obiad w gospodarstwie (przygotowany z tradycyjnej wiejskiej żywności),
15:00 - 20:00 - zwiedzanie gospodarstwa rolnego w okolicy, warsztaty: "Tradycyjne masło i biały ser", kolacja w gospodarstwie (przygotowana z tradycyjnej wiejskiej żywności).
2 dzień - w EKOCENTRUM ICPPC http://eko-cel.pl
08:00 - 09:00 - śniadanie,
09:30 - 20:00 - spacer do EKOCENTRUM ICPPC, zwiedzanie z przewodnikiem EKOCENTRUM ICPPC, wykłady: "Historia i obecne działania ICPPC" i "Kultura wsi" prowadzone przez Jadwigę Łopatę i Juliana Rose - dyrektorów ICPPC, obiad (przygotowany z tradycyjnej, wiejskiej żywności), zwiedzanie tradycyjnej wsi, praktyczne warsztaty "Domy ekologiczne z gliny i słomy", kolacja (przygotowana z tradycyjnej wiejskiej żywności), ognisko.
3 dzień - w tradycyjnym gospodarstwie
08:30 - 10:30 śniadanie i wyjazd do działającego, tradycyjnego, ekologicznego gospodarstwa,
10:30 - 20:30 zwiedzanie gospodarstwa, lunch w gospodarstwie, warsztaty: "Tradycyjne sposoby wykorzystania ziół" i "Pieczenie chleba", kolacja w gospodarstwie.
4 dzień - w tradycyjnym gospodarstwie hodującym konie
08:00 - 10:00 śniadanie i wyjazd do gospodarstwa
10:00 -20:30 zwiedzanie gospodarstwa i praktyczny warsztat: "Wykorzystanie koni roboczych ", obiad w gospodarstwie, warsztat: "Gotowanie i pieczenie tradycyjne", kolacja w gospodarstwie (przygotowana z produktów ekologicznych).
5 dzień - w typowym gospodarstwie górskim
08:00 - 10:00 śniadanie i wyjazd do gospodarstwa
10:30 - 21:00 warsztat: "Przygotowanie tradycyjnych przetworów - soków i dżemów", obiad w gospodarstwie (przygotowany z tradycyjnej wiejskiej żywności), zwiedzanie wioski, kolacja w gospodarstwie.
6 dzień - w EKOCENTRUM ICPPC http://eko-cel.pl
08:00 - 09:00 śniadanie,
09:30 - 20:00 spacer do EKOCENTRUM ICPPC, warsztat: "Tradycyjne wikliniarstwo" - część I, obiad (przygotowany z tradycyjnej wiejskiej żywności), warsztat: "Tradycyjne wikliniarstwo" - część II.
7 dzień
08:30 - 09:30 śniadanie i wyjazd.
Łączna cena przy grupie min. 6 osób wynosi 1100 PLN na osobę. Cena obejmuje: koszty zakwaterowania, trzy posiłki dziennie, wykłady, warsztaty i miejscowe koszty podróży.
Płatności online
REZERWACJA: W celu dokonania rezerwacji prosimy do nas na adres biuro@icppc.pl
Płatności przyjmujemy:
bezpośrednio na konto bankowe ICPPC
Numer konta: 98 8111 1019 2002 2004 4965 0001, Beskidzki Bank Spółdzielczy, Posiadacz konta: FUNDACJA ICPPC, 34-146 Stryszów.
za pomocą usługi PayPal.
UWAGA:
Zapraszamy do dłuższego pobytu w Zagrodzie Potoczek. Można przyjechać wcześniej lub zostać dłużej i zrealizować własne plany turystyczne.
Możliwe jest dodanie do programu: wycieczki do Krakowa (np. aby zwiedzanie starego miasta) lub całodziennej wspinaczki na Babią Górę, Królową Beskidów (1725 m npm).