Maciej Rydz

Maciej Rydz Zu-shi Man

Temat: Stowarzyszenie smakiswiata.com

Stowarzyszenie smakiswiata.com powstało dzięki grupie osób, które od czterech lat pragną zamienić jedzenie i gotowanie w sztukę sprawiającą przyjemność. Naszym celem jest propagowanie kultury rożnych narodów poprzez sztukę kulinarną. Realizujemy to organizując różnego typu spotkania, szkolenia i pokazy, na których każdy może odkryć w sobie zamiłowanie do eksperymentów kulinarnych. Chcemy zainspirować Państwa kuchnią innych krajów. Dlatego na naszej stronie będziemy zamieszczać videoprzepisy różnych dań, sposobów ich podawania i jedzenia.
Kolejnym celem Stowarzyszenia będzie stworzenie grupy krytyków kulinarnych działającej na terenie kraju jak i za granicą, których zadaniem będzie udział w podniesieniu poziomu lokali gastronomicznych. Razem z Państwem będziemy propagowali tylko dobre miejsca, jeśli jakiś lokal nie znajdzie się na naszej liście będzie to oznaczało, że go nie polecamy lub nasi krytycy jeszcze go nie odwiedzili.
Następnym krokiem będzie stworzenie bazy danych osób, których pasją jest gotowanie. Będą oni mogli rejestrować się na naszej stronie tworząc profil, na którym będą mogli zamieszczać swoje videoprzepisy, informacje o sobie i swoim doświadczeniu, a także o miejscach, w których pracują i do których zapraszają. Konto będzie pełniło rolę kulinarnego CV kucharza z opisem jego osiągnięć. Dążymy do tego aby kucharze przestali być anonimowi bo to przecież oni tworzą smaki, do których będziecie chcieli Państwo wracać.
Pragniemy również zachęcić młodzież do pracy w kuchni. W tym celu zamierzamy prowadzić pokazy, także w szkołach, oraz pomagać chętnym w poszukiwaniu pracy w zawodzie kucharza. Postaramy się również namówić restauratorów do wprowadzenia w swoich restauracjach praktyk kucharskich zakończonych egzaminem mistrzowskim organizowanym przez nasze stowarzyszenie, który będzie praktycznym potwierdzeniem znajomości kuchni danego kraju.
W chwili obecnej zajmujemy się tajnikami kuchni japońskiej. Mieliśmy okazję zorganizować już kilka spotkań pod tytułem Dni kultury japońskiej. Odwiedziliśmy Warszawę, Kraków i Zabrze gdzie zorganizowaliśmy pokazy oraz warsztaty na których wiele osób miało okazję własnoręcznie przyrządzić sushi.
Na naszej stronie będziecie mogli Państwo śledzić na bieżąco nasze poczynania, znajdziecie tam videorelację z warsztatów, pokazów, szkoleń, cateringów oraz innych wydarzeń organizowanych przez nas lub naszych Partnerów.
Serdecznie zapraszamy.
Małgorzata Jachowicz

Małgorzata Jachowicz radca prawny,
Kancelaria
Inwestycyjna

Temat: Stowarzyszenie smakiswiata.com

doskonały pomysł na prezentacje video, bardzo przydatne i ciekawe instruktażowo.

proszę o informacje, kiedy i gdzie będą organizowane spotkania kulinarne, warsztaty kulinarne w Warszawie, bo chętnie bym się wybrała?

pozdrawiam,
gosia
Maciej Rydz:
Stowarzyszenie smakiswiata.com powstało dzięki grupie osób, które od czterech lat pragną zamienić jedzenie i gotowanie w sztukę sprawiającą przyjemność. Naszym celem jest propagowanie kultury rożnych narodów poprzez sztukę kulinarną. Realizujemy to organizując różnego typu spotkania, szkolenia i pokazy, na których każdy może odkryć w sobie zamiłowanie do eksperymentów kulinarnych. Chcemy zainspirować Państwa kuchnią innych krajów. Dlatego na naszej stronie będziemy zamieszczać videoprzepisy różnych dań, sposobów ich podawania i jedzenia.
Kolejnym celem Stowarzyszenia będzie stworzenie grupy krytyków kulinarnych działającej na terenie kraju jak i za granicą, których zadaniem będzie udział w podniesieniu poziomu lokali gastronomicznych. Razem z Państwem będziemy propagowali tylko dobre miejsca, jeśli jakiś lokal nie znajdzie się na naszej liście będzie to oznaczało, że go nie polecamy lub nasi krytycy jeszcze go nie odwiedzili.
Następnym krokiem będzie stworzenie bazy danych osób, których pasją jest gotowanie. Będą oni mogli rejestrować się na naszej stronie tworząc profil, na którym będą mogli zamieszczać swoje videoprzepisy, informacje o sobie i swoim doświadczeniu, a także o miejscach, w których pracują i do których zapraszają. Konto będzie pełniło rolę kulinarnego CV kucharza z opisem jego osiągnięć. Dążymy do tego aby kucharze przestali być anonimowi bo to przecież oni tworzą smaki, do których będziecie chcieli Państwo wracać.
Pragniemy również zachęcić młodzież do pracy w kuchni. W tym celu zamierzamy prowadzić pokazy, także w szkołach, oraz pomagać chętnym w poszukiwaniu pracy w zawodzie kucharza. Postaramy się również namówić restauratorów do wprowadzenia w swoich restauracjach praktyk kucharskich zakończonych egzaminem mistrzowskim organizowanym przez nasze stowarzyszenie, który będzie praktycznym potwierdzeniem znajomości kuchni danego kraju.
W chwili obecnej zajmujemy się tajnikami kuchni japońskiej. Mieliśmy okazję zorganizować już kilka spotkań pod tytułem Dni kultury japońskiej. Odwiedziliśmy Warszawę, Kraków i Zabrze gdzie zorganizowaliśmy pokazy oraz warsztaty na których wiele osób miało okazję własnoręcznie przyrządzić sushi.
Na naszej stronie będziecie mogli Państwo śledzić na bieżąco nasze poczynania, znajdziecie tam videorelację z warsztatów, pokazów, szkoleń, cateringów oraz innych wydarzeń organizowanych przez nas lub naszych Partnerów.
Serdecznie zapraszamy.
Maciej Rydz

Maciej Rydz Zu-shi Man

Temat: Stowarzyszenie smakiswiata.com

Dziekuje. Napewno poinformujemy o naszej wizycie w Warszawie.

Pozdrawiam



Wyślij zaproszenie do