Temat: Kurs Sushi

Jeżeli jesteście zainteresowani szkoleniami sushi w bardziej kameralnej atmosferze (max 12 os.),z przyjemnością zapraszamy Was na nasze szkolenia z cyklu Sushi Academy.
Stworzyliśmy je dla osób ,które kochają sushi i chciałaby zgłębić tajemnice jego smaku, jak również dla osób które lubią eksperymentować w kuchni, poznawać nowe kultury po przez podniebienie.
Chcemy , aby nasz Kucharz nauczył was robić sushi w miłej, ciepłej atmosferze zabawy i relaksu. Jest to wspaniała forma spędzenia wolnego popołudnia jak również świetny pomysł na randkę z ukochanym lub ukochaną.
Nasze spotkania nie są komercyjnym pokazem umiejętności sushi mastera tylko czasem, który spędzamy na szkoleniu swoich umiejętności.
Jeżeli chcecie zobaczyć jak się ostatnio bawiliśmy to zoabczcie:

http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=165370803...

są jeszcze wolne terminy:

04.XI
11.XI
18.XI

500 195 901
511 160 610
http://szkoleniasushi.pl
zapisy@szkoleniasushi.plMaja Markowska edytował(a) ten post dnia 27.10.09 o godzinie 10:40

Temat: Kurs Sushi

ZAPRASZAMY NA KURSY W LISTOPADZIE I GRUDNIU.

Polecamy ZAPROSZENIA NA KURS SUSHI jako ciekawy prezent. Zaproszenie można zrealizować na dowolnym kursie w Warszawie.

Najbliższe kursy odbędą się :

W przygotowaniu KURS SUSHI WE WROCŁAWIU w sobotę 14 listopada o godz. 12:00
Miejsce: Wrocław ul. Kraińskiego 14 / Abrams Tower /

W WARSZAWIE:

* w sobotę 7 listopada o godz 13:00 / brak miejsc /
* we wtorek 17 listopada o godz 18:00
* w niedzielę 22 listopada o godz 11:00


* w sobotę 5 grudnia o godz 13:00
* we wtorek 15 grudnia o godz 18:00
* w sobotę 19 grudnia o godz 13:00

Temat: Kurs Sushi

Moi drodzy jak co środę SUSHI Academy zaprasza Was na popołudnie z sushi.
Uczymy się, pijemy winko, a na koniec mamy ogromną uczte sushi własnej roboty.
Zrób coś innego, spraw niespodziankę komuś na kim Ci zależy orginalnym wieczorem lub kup nietuzinkowy prezent przyjacielowi.

ZAPRASZAM

http://szkoleniasushi.pl
Sonia S.

Sonia S. Student, Uniwersytet
Jagielloński w
Krakowie

Temat: Kurs Sushi

Witam

Kiedy w najbliższym czasie odbywać się będą kursy sushi w Krakowie? Istnieje jakiś dokładny harmonogram?
Interesowałby mnie listopad, grudzień lub styczeń.
Który z nich moglibyście polecić?

Pozdrawiam
Maciej Rydz

Maciej Rydz Zu-shi Man

Temat: Kurs Sushi

Witam

Prawda i tylko prawda!!
http://www.gastronauci.pl/artykuly/515--zrobcie-sobie-...

Pozdrawiam
Marius Wysocky

Marius Wysocky Restaurant Manager /
Real Estate -
Nieruchomości / DJ /

Temat: Kurs Sushi

Witam!
Potrzebuje zorganizować profesjonalne szkolenie z zakresu przygotowania sushi oraz innych potraw kuchni Japońskiej.
oferty kierować na adres:
mariuszwysocki@interia.plMariusz Wysocki edytował(a) ten post dnia 23.11.09 o godzinie 18:14

Temat: Kurs Sushi

Witam, czy wiecie może kiedy odbedzie sie kolejny kurs sushi w Gdańsku?

Temat: Kurs Sushi

Zapraszamy na kursy sushi organizowane przez Szkołę Pasji.

Kurs poprowadzi Mistrz sztuki Japońskiej, który wprowadzi Państwa w tajniki najmodniejszego japońskiego menu i jego historii. Nauczy technik krojenia oraz składników, niezbędnych do przygotowania sushi, jak również przedstawi jego rodzaje: nigiri, hosomaki, uramaki, futomaki, gunkan, temaki.

Nasz kurs sushi to przede wszystkim praktyka. Jego głównym celem jest nauczyć jak własnoręcznie przygotować wspaniałe sushi w naszych polskich realiach. Na koniec sporządzone przez Państwa sushi będziecie mogli skonsumować w wyjątkowym towarzystwie innych pasjonatów.

Prosimy o zabranie ze sobą deski do krojenia, bardzo ostrego noża oraz fartuszka.

Cena kursu 179 zł
Termin kursu: 21 stycznia 2010 r.
Rozpoczęcie kursu planowane jest od 18:00 i potrwa 3-4 godziny
Miejsce kursu -centrum Wrocławia.

Zapraszamy na przygodę z sushi!

http://szkolapasji.pl
tel.513 721 725
Maciej Rydz

Maciej Rydz Zu-shi Man

Temat: Kurs Sushi

Multimedialny kurs sushi:)

http://www.skreccos.pl/kurs/37/Kurs%20sushi

pozdrawiam

smakiswiata
Maciej Rydz

Maciej Rydz Zu-shi Man

Temat: Kurs Sushi

Foto kurs sushi:
Maki z ogórkiem


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek
Maciej Rydz

Maciej Rydz Zu-shi Man

Temat: Kurs Sushi

Fotograficzny kurs sushi:

Przygotowanie Nigiri

Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek

smacznego:)

Temat: Kurs Sushi

zapraszam na ostatni w tym roku dodatkowy KURS SUSHI :

!!!!!!!!!!!!!!!! niedziela 20 grudnia godz 11:00!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Możenie Państwo stać się posiadaczami oryginalnego prezentu:

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZAPROSZENIA NA KURS SUSHI !!!!!!!!!!!!!!!!!

do zrealizowania w dowolnym terminie.

konto usunięte

Temat: Kurs Sushi

Serdecznie zapraszamy na styczniowe i lutowe edycje szkolenia kulinarnego pt. " Czas sushi".

Szkolenia odbywają się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.

Terminy kursów:

Kurs I stopnia "Czas Sushi" - 09.I.2010 - godzina: 15.30
Kurs I stopnia "Czas Sushi" - 14.I.2010 - godzina: 18.30
Kurs I stopnia "Czas Sushi" - 23.I.2010 - godzina: 15.30
Kurs I stopnia "Czas Sushi" - 30.I.2010 - godzina: 15.30
Kurs I stopnia "Czas Sushi" - 11.II.2010 - godzina: 18.30
Kurs I stopnia "Czas Sushi" - 20.II.2010 - godzina: 15.30

Osoby zainteresowane uczestnictwem w szkoleniu zapraszam na naszą stronę masala.com.pl

Temat: Kurs Sushi

Sushiakademia zaprasza na profesjonalne kursy sushi dla amatorów i sushimasterów.
Grupa liczy ok. 15 osób, prowadzi 2 instruktorów.
Koszt kursu / zaproszenia/ wynosi 150 pln za osobę.

Najbliższe kursy odbędą się :
W WARSZAWIE:
STYCZEŃ 2010

* w sobotę 9 stycznia o godz 13:00 /brak miejsc/
* we wtorek 19 stycznia o godz 18:00
* w sobotę 30 stycznia o godz 13:00
* w niedzielę 31 stycznia o godz 11:00 / kurs II stopnia /180 pln

LUTY 2010
* w sobotę 6 luty o godz 13:00
* we wtorek 16 luty o godz 18:00
* w sobotę 27 luty o godz 13:00

Zapraszamy na kursy w : Gdańsku, Poznaniu, Krakowie, Wrocławiu.
więcej informacji na http://sushiakademia.pl

Temat: Kurs Sushi

Witam Was serdecznie w Nowym Roku i szcześliwego:-)

Przygotowalismy dla pasjonatów robienia sushi nowe terminy na styczeń:

Najbliższe szkolenia:
13.01.2010- kurs dla początkujących
20.01.2010- kurs dla początkujących
27.01.2010- kurs dla początkujących

Koszt kursu: 150 pln od osoby
Czas trwania: 3 do 4 godzin

Chcemy, aby nasz Sushi Master nauczył was robić sushi w miłej, ciepłej atmosferze zabawy i relaksu.

Jest to wspaniała forma spędzenia wolnego popołudnia jak również świetny pomysł na randkę z ukochanym lub ukochaną.

Nasze spotkania nie są komercyjnym pokazem umiejętności Sushi Mastera tylko czasem, który spędzamy na szkoleniu swoich umiejętności i pysznej uczcie.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego.

Do zobaczenia:-)

http://szkoleniasushi.plMaja Markowska edytował(a) ten post dnia 06.01.10 o godzinie 10:45
Karol Kudra

Karol Kudra Informatyk, Spec.
ds. reklamacji,
Koordynator ds.
eksport...

Temat: Kurs Sushi

Witam

Czy przewidują Państwo jakieś kursy w Krakowie w lutym lub w marcu?

Pozdrawiam
Karol
Sławomir Drewniak

Sławomir Drewniak Sales/ Distribution/
Promotion Manager

Temat: Kurs Sushi

Powiem szczerze -mnie trochę te kursy smieszą. W życiu nie wydałbym na to ani złotówki. Nie chce nikogo obrażać i zniechęcać ale to strata kasy. No chyba że mógłbym uczestniczyć w kursie w Japoni z Japońskim sushi masterem który naprawdę zna tajniki.

Mam wrażenie że wiele osób/firm chce po prostu wyciągnąć siano od ludzi -zwłaszcza np takie które organizują kursy np. w restauracji włoskiej, kawiarni lub barze bistro i puszczają ludziom filmy z youtuba. Ok. Jasne. Ja też coś tam niby umiem, może zróbmy to u mnie w domu?

Oczywiście, pewnie można się zapisać i szczycić się potem dyplomem ukończenia. Natomiast sprawa trochę przypomina mi akcję z kursami na dj'a. Są ludzie którzy pasjonują się muzyką, zbierają od lat płyty, są zakochani w muzyce, dochodzą do wszystkiego sami, żyją swoją pasją, są dj'ami i nie mają na to papierów. A Inni idą na kurs bycia djem i po tygodniu mają dyplom:))) Dyplom dja:)) Dobre.

Widzę pewne podobieństwa.
Aleto tylko moja mała dygresja, proszę się nie stresować.

Dopiszę jeszcze - np. taki Pan Maciej Rydz - mniemam, wiem i czuję że zawodowiec - wrzuca zdjęcia jak co zrobić, własnoręcznie nakręcone filmiki, pokazuje technikę, sposób, efekt. Wielki szacun za to. I po co kurs?Sławek Drewniak edytował(a) ten post dnia 16.02.10 o godzinie 20:42
Łukasz Tuszko

Łukasz Tuszko Właściciel,
Restauracja TenSushi

Temat: Kurs Sushi

Jeszcze rok temu na wszystkich forach było głośno i ludzie narzekali, że nikt nie organizuje kursów sushi. Wniosek - Ludzie tego potrzebują...

Sądziłem że osoba, która robi sama sushi i to na całkiem niezłym poziomie(przynajmniej sądząc po zdjęciach) będzie w stanie zauważyć po co takie kursy są organizowane. Oczywiście firmy, które to organizują, robią to dla pieniędzy(biznes jak każdy inny), ale trzeba też zwrócić uwagę na efekt uboczny takich kursów, jakim jest promowanie kuchni sushi w polsce. Mimo kilkuset restauracji sushi w polsce ta kuchnia nadal pozostaje dla wielu obca. Takie kursy są świetną okazją do tego aby coraz więcej ludzi przekonywało się do tego japońskiego specjału.
Nie każdy ma w sobie tyle motywacji, aby się uczyć samemu, a kurs jest świetnym sposobem na poznanie przynajmniej podstaw tej sztuki.
Najprędzej to ja powinienem się obawiać takich kursów, gdyż na pierwszy rzut oka jak się ludzie nauczą sami robić sushi to stracę klientów. Nic bardziej mylnego, gdyż ci co sami robią już sushi serwują to swoim przyjaciołom, rodzinie, znajomym, co jest najlepszą formą promocji zarówno dla mnie jak i dla innych restauracji sushi.

Oczywiście szanuję twój punkt widzenia i nie piszę tego, aby go zmienić, lecz po to aby zwrócić uwagę na "drugą stronę medalu"

Pozdrawiam
Lucas
Restauracja TENSUSHI

Sławek Drewniak:
Powiem szczerze -mnie trochę te kursy smieszą. W życiu nie wydałbym na to ani złotówki. Nie chce nikogo obrażać i zniechęcać ale to strata kasy. No chyba że mógłbym uczestniczyć w kursie w Japoni z Japońskim sushi masterem który naprawdę zna tajniki.

Mam wrażenie że wiele osób/firm chce po prostu wyciągnąć siano od ludzi -zwłaszcza np takie które organizują kursy np. w restauracji włoskiej, kawiarni lub barze bistro i puszczają ludziom filmy z youtuba. Ok. Jasne. Ja też coś tam niby umiem, może zróbmy to u mnie w domu?

Oczywiście, pewnie można się zapisać i szczycić się potem dyplomem ukończenia. Natomiast sprawa trochę przypomina mi akcję z kursami na dj'a. Są ludzie którzy pasjonują się muzyką, zbierają od lat płyty, są zakochani w muzyce, dochodzą do wszystkiego sami, żyją swoją pasją, są dj'ami i nie mają na to papierów. A Inni idą na kurs bycia djem i po tygodniu mają dyplom:))) Dyplom dja:)) Dobre.

Widzę pewne podobieństwa.
Aleto tylko moja mała dygresja, proszę się nie stresować.

Dopiszę jeszcze - np. taki Pan Maciej Rydz - mniemam, wiem i czuję że zawodowiec - wrzuca zdjęcia jak co zrobić, własnoręcznie nakręcone filmiki, pokazuje technikę, sposób, efekt. Wielki szacun za to. I po co kurs?Sławek Drewniak edytował(a) ten post dnia 16.02.10 o godzinie 20:42
Sławomir Drewniak

Sławomir Drewniak Sales/ Distribution/
Promotion Manager

Temat: Kurs Sushi

Zgadzam się z tym co napisałeś. To druga strona medalu, bardzo istotna zpunktu widzenia promocji i popularności sushi w Polsce. Generalnie im większa konkurencja i ruch w interesie tym lepiej.

Natomiast napisałem to zainspirowany opowieścią znajomego który uczestniczył w takim kursie w trójmieście. Nie wiem kto był organizatorem i jakie miał doświadczenie w temacie, ale sądze że nikłe. Naprawdę dziwne rzeczy się tam działy i dziwne teorie były wygłaszane. Jak nic nie wiedział o sushi, to teraz wie jeszcze mniej...

Ps. Dzięki za pozytywny komentarz dotyczący mojego sushi. Cały czas się uczę, natomiast zawsze coś tam mi się nie podoba. Marzę o własnym barze w Gdyni, natomiast wiadomo.....$$$$

Pozdrawiam
Arkadiusz K.

Arkadiusz K. SUSHI CHEF/ KUCHARZ
Z ZAMIŁOWANIA PASJI
I WYKSZTAŁCENIA

Temat: Kurs Sushi

Dobry kurs sushi uczy przede wszystkim historii, teorii oraz jak rozpoznać dobrze zrobione sushi. Jak poznać dobrze zrobione sushi, jakie składniki używa się do sushi,odtajnia się japońskie nazwy używane w barach sushi nie każdy od razu wie co to oshinko czy hamachi a nie zawsze ma odwagę się spytać.
Dobrze przeprowadzony kurs sushi zachęca do poznawania tajnik tej kuchni jak i japońskiej kultury ( propaguje też dobre sushi bary), niestety u nas jest wielu słabych kucharzy sushi ktorzy po krotkim czasie myślą że są masterami- więcej pokory i szacunku dla siebie i innych.
Absolutnie popieram Łukasza, sam zdecydowałem się "szkolić" osoby dopiero po 10 latach pracy i cały czas się rozwijam.
To tak jak z kursami językow obcych........
Wiadomo że po kilkugodzinnym kursie sushi nikt nie jest sushi masterem, bardziej chodzi tutaj o zapoznanie się z ty, jak to wygląda z 2 strony baru a reszta to już praktyka i zdolności.
Bardzo często jest to też super miło spędzony czas z kulturą i sztuką:)
Pozdrawiam,

Następna dyskusja:

Kurs sushi, warsztaty kuli...




Wyślij zaproszenie do