Izabela S. psycholog
Temat: pieczenie ciast w lokalu - jakie wymogi?
Witam,mam pytanie, jakie wymogi - DOKŁADNIE - należy spełnić, aby w lokalu - kawiarni, można było piec ciasta?
jaka powierzchnia kuchni minimalna?
jakie sprzęty wymagane?
wysokość pomieszczenia?
czy sprzęty muszą być koniecznie specjalnie do gastronomii? czy np. takie, które w domu się używa też mogą być?
czy osoba, które piecze ciasta, musi (oprócz książeczki sanepidowskiej) mieć jeszcze jakieś papierki? czy sam talent wystarczy?
czy można piec ciasta w domu?
jakie wymogi należy spełnić?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje!
Czy jeśli się przejdę do sanepidu, znajdą się tam osoby, które udzielą mi informacji na ten temat?
Ewentualnie może macie jakieś namiary na specjalistów w tej dziedzinie, z którymi można się spotkać i udzielą fachowej odpowiedzi?