Krzysztof W inwestor
Temat: Frytownica - jaka i jakiej firmy?
Dzień dobry! :)Zwracam się do Was z prośbą o poradę. Przymierzam się do otwarcia małego lokalu gastronomicznego, w którym jedną z głównych atrakcji będą różnego rodzaju frytki (w tym również frytki belgijskie). Lokal będzie miał małą salę konsumpcyjną, ale nacisk położony będzie na dania na wynos oraz, być może w przyszłości, dowóz.
I tu pojawia się pytanie - jaki model (i jakiego producenta) frytownicy będzie najbardziej odpowiedni? Oczywiście skłaniam się zdecydowanie do urządzenia gazowego. Zależy mi na mocy przerobowej i jakości - urządzenie będzie pracować jednak przez długie godziny,
Gdybym sam miał wybrać, to wybrałbym dużego Krometa 900fg 2x22l:
http://www.kromet.com.pl/pl/72-frytkownice-elektryczne...
Cena jest przystępna, ale pytanie brzmi: jak jest z jakością takich urządzeń Krometu?
Zastanawia mnie fakt, że urządzenia o mniejszej pojemności innych firm kosztują sporo więcej - np. MBM od 18 do 25 tys. (np.MBM GF908), a Lotus od 16 tys. do 20 tys. (np. Lotus F2/25-98G). Czy za te dodatkowe pieniądze dostaje się naprawdę o wiele większą jakość?
Wiadomo - u sprzedawców w zasadzie trudno o rzetelną poradę, bo każdy sobie rzepkę skrobie.
Jak to jest? Co wybrać? Co polecacie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!