konto usunięte

Temat: Szkoda mi czasu

Gdyby zestawić pewne szczegóły z wcześniejszych wypowiedzi:
Barbara Irena H.:
GL jest miejscem pozyskiwania kontaktów biznesowych.
...
Nie wstydzę się swojego imienia, nazwiska, czy wyglądu.
oraz:
Izabela P.:
Slawek D.:
..... pod nickiem padają niejednokrotnie szczere wypowiedzi.
........

i to jest wlasnie to. wiedzac ze jestesmy " pod przykrywka" nicka pozwalamy sobie w koncu na powiedzenie "tego co chcemy" a nie tego co wypada!
i dalej:
Paweł Z.:
Mnie interesuja konkretne rzeczowe wypowiedzi/odpowiedzi na forach. A
jak bede sobie chcial pogadac z realnymi osobnikami to sie spotkamy w realu w jakiejs knajpce. Poki co na moim wlasnym forum tez uzywam nicka a nie nazwiska jako administrator...
to nasuwa się pewien pomysł - dobrze by było, żeby w GL każdy mógł mieć nicka (przydatnego właśnie na wszelakich forach) niezależnie od podanego imienia i nazwiska w profilu. Jeśli podczas dyskusji ktoś nas bardziej zainteresuje to zaglądamy do jego profilu. Traktując GL jako miejsce pozyskiwania kontaktów biznesowych oczekujemy tam prawdziwych danych, próbujemy nawiązać kontakt itp.
Traktując GL jako miejsce pozyskiwania informacji (jak Paweł) niekoniecznie będzie nas profil rozxmówcy interesował.
Jak na razie automatyczne podpisujemy się przy każdej, nawet zdawkowej, wypowiedzi pełnym imieniem (imionami), nazwiskiem i jeszcze czasami z "firmową" stopką. Nick byłby wygodniejszy -
np ten mój wpis podpisany byłby jako "JK" na przykład. A co widzimy?:
Izabela P.

Izabela P. Team Leader

mnie widocznosc nazwiska na forum nie przeszkadza, w zasadzie jest mi to obojetne, nie ma to wplywu na to co pisze i jak.

konto usunięte

Jeśli trzyma się pion i przestrzega zasad przypinanie strzelniczej tarczy nazwiska nie powinno być obowiązkowe. Przypięta tarcza onieśmiela wiele ciekawych osób i zubaża forum o ich wypowiedzi.
Arkadiusz Kasprowskich

Arkadiusz Kasprowskich Szwajcaria
Ubezpieczenia

Slawek D.:
Jeśli trzyma się pion i przestrzega zasad przypinanie strzelniczej tarczy nazwiska nie powinno być obowiązkowe. Przypięta tarcza onieśmiela wiele ciekawych osób i zubaża forum o ich wypowiedzi.

Komu to przeszkadza? Widocznie nie maja nic do powiedzenia.

konto usunięte

Jeśli szukają informacji i są na „nasłuchu” na pewno mogą podzielić się swoimi opiniami. Nieśmiałość jest jednym z elementów milczenia.
Arkadiusz Kasprowskich

Ubezpieczenia

Tak to prawda. Nie potrafie jednak zrozumiec Twojego stylu. Jestem z pewnoscia zbyt dlugo za granica, zeby rozumiec wspolczesny jezyk polski eg., "Niesmialosc jest jednym z elementow milczenia"

Mnie pasowaloby bardziej "Milczenie jest miedzy innymi spowodowane niesmialoscia."

A moze chodzi o to "Kogoz interesuja Twoje grafomanskie i nieudolne wpisy, kolego Arku Kasprowski, nie wiem jak ci to powiedziec, ale one obchodza mniej wiecej nikogo"

konto usunięte

Arek K.:
A moze chodzi o to "Kogoz interesuja Twoje grafomanskie i nieudolne wpisy, kolego Arku Kasprowski, nie wiem jak ci to powiedziec, ale one obchodza mniej wiecej nikogo"
Oops, a ja tu linka do tego wątku już pare razy podałem - to tak na marginesie.
Chciałbym poprosić o źródło - skąd pochodzi podany cytat?

konto usunięte

Arek K.:
... Nie potrafie jednak zrozumiec Twojego stylu. Jestem
z pewnoscia zbyt dlugo za granica, zeby rozumiec wspolczesny jezyk polski eg., "Niesmialosc jest jednym z elementow milczenia"

Mnie pasowaloby bardziej "Milczenie jest miedzy innymi spowodowane niesmialoscia."
Wiele się zmieniło Arku. To nie te czasy, gdy otwarcie mówiło się o prawie wszystkim. Kolejność słów ma swoje znaczenie i nie chcę kogokolwiek urażać. Moje zdanie sugeruje istnienie jakiegoś syndromu strachu, że nie zostaniemy wysłuchani lub zaraz pojawią się sprzeczne opinie. Jest jeszcze wątek autentyczności i świadomość, że w sklepie mogę spotkać osobę, która nie zgadza się z moim zdaniem.

Ten artykuł był godz wcześniej w czołówce witryny

Polska pęknięta na pół
Diagnoza Społeczna 2007, raport o życiu Polaków, ma być gotowy we wrześniu. Będzie o co się pokłócić - już wstępna prezentacja wyników wywołała kontrowersje. Bije z nich ogromny optymizm. Skoro jest tak dobrze, dlaczego jest tak źle - pytają sceptycy.
Skąd "białe miasteczko", rozpaczliwe głodówki w szpitalach i protesty innych grup zawodowych? ...Slawek Drej edytował(a) ten post dnia 13.08.07 o godzinie 13:31
Arkadiusz Kasprowskich

Ubezpieczenia

Janusz Andrzej K.:
Arek K.:
Oops, a ja tu linka do tego wątku już pare razy podałem - to tak na marginesie.
Chciałbym poprosić o źródło - skąd pochodzi podany cytat?

Ten cytat to moja robota :)
Arkadiusz Kasprowskich

Ubezpieczenia

Slawek D.:
Arek K.:
... Nie potrafie jednak zrozumiec Twojego stylu. Jestem
z pewnoscia zbyt dlugo za granica, zeby rozumiec wspolczesny jezyk polski eg., "Niesmialosc jest jednym z elementow milczenia"

Wiele się zmieniło Arku. To nie te czasy, gdy otwarcie mówiło się o prawie wszystkim. Kolejność słów ma swoje znaczenie i nie chcę kogokolwiek urażać. Moje zdanie sugeruje istnienie jakiegoś syndromu strachu, że nie zostaniemy wysłuchani lub zaraz pojawią się sprzeczne opinie. Jest jeszcze wątek autentyczności i świadomość, że w sklepie mogę spotkać osobę, która nie zgadza się z moim zdaniem.

Ten artykuł był godz wcześniej w czołówce witryny

Polska pęknięta na pół
Diagnoza Społeczna 2007, raport o życiu Polaków, ma być gotowy we wrześniu. Będzie o co się pokłócić - już wstępna prezentacja wyników wywołała kontrowersje. Bije z nich ogromny optymizm. Skoro jest tak dobrze, dlaczego jest tak źle - pytają sceptycy.
Skąd "białe miasteczko", rozpaczliwe głodówki w szpitalach i protesty innych grup zawodowych? ...Slawek Drej edytował(a) ten post dnia 13.08.07 o godzinie 13:31

Prawdziwie patriotycznie podchodzisz do wszystkiego o czym piszesz. Uwazasz, patriotyzm w takim wydaniu w jakim nas karmiono nim kiedys, mialby miec racje bytu w naszym obecnym nastawionym jedynie na zysk materialny ale rowniez i niematerialny - spoleczenstwie. Ja mieszkam tu gdzie mieszkam i nie tylko teraz ale rowniez przed 20 laty podajrzanie patrzono na ludzi, ktorzy chcieli naprawiac ten swiat. Podkreslam swiat przed 20 laty, kiedy tutaj w CH plynelo mlekow w rzekach, w jeziorach byl miod a kielbaski z musztarda rosly na drzewach.

konto usunięte

Arku - w stoczni zarabiałem, ok 6000 co m-c. Przed wypadkiem ok. 3000 na rękę. Teraz jako cieć mogę dostać 800 -1000. W 83 nie szukałem dla siebie miejsca na ziemi po obcych ambasadach wierząc, że mimo wszystko będzie dobrze. Przeszedłem wszystkie szczeble kariery od montera do dyrektora i prezesa by w końcu na wizytówce pozostać przy stanowisku, na którym się znam. Wyprzedzając innych. to, co umiem i wiem przeraża młodych specjalistów z dyplomami, dlatego od 6 lat jestem bez pracy i jakoś muszę sobie radzić. Być może też zmuszony będę wyjechać, bo już raz to zrobiłem a zdobyta wiedza praktyczna zajmuje połowe arkusza CV. Dla mnie będzie to już wyjazd w jedną stronę, dlatego boli mnie to, co wiem jak zdobywało się społeczną aprobatę w latach 79-81.Slawek Drej edytował(a) ten post dnia 13.08.07 o godzinie 14:07
Arkadiusz Kasprowskich

Ubezpieczenia

Slawek D.:
Arku - w stoczni zarabiałem, ok 6000 co m-c. Przed wypadkiem ok. 3000 na rękę. Teraz jako cieć mogę dostać 800 -1000. W 83 nie szukałem dla siebie miejsca na ziemi po obcych ambasadach wierząc, że mimo wszystko będzie dobrze. Przeszedłem wszystkie szczeble kariery od montera do dyrektora i prezesa by w końcu na wizytówce pozostać przy stanowisku, na którym się znam. Wyprzedzając innych. to, co umiem i wiem przeraża młodych specjalistów z dyplomami, dlatego od 6 lat jestem bez pracy i jakoś muszę sobie radzić. Być może też zmuszony będę wyjechać, bo już raz to zrobiłem a zdobyta wiedza praktyczna zajmuje połowe arkusza CV. Dla mnie będzie to już wyjazd w jedną stronę, dlatego boli mnie to, co wiem jak zdobywało się społeczną aprobatę w latach 79-81.Slawek Drej edytował(a) ten post dnia 13.08.07 o godzinie 14:07

Miedzy wierszami Twojego tekstu mozna wyczytac wiele dodatkowych rzeczy. Mam jednak nadal pewne klopoty z calkowitym zrozumieniem Twoich zdan. Niektore rzeczy - wedlug mojej logiki - zaprzeczaja sobie nawzajem. Nie potrafilbys wziasc wzgledu na mnie i pisac prosciej. Prosze. Chyba, ze chcesz do mnie napisac maila - jezeli tak to prosze. Maila, prosze. Nie pw. :) okay :)

Pozdrawiam,
Arek Kasprowski

konto usunięte

Arku - forum jest publiczne i nie zamierzam się na nim żalić. Dymi się w kraju od listopada a mandaryni obecnej sytuacji zamierzają zabrać zabawki i uciec z piaskownicy. Są wakacje i tematy, o których lepiej nie pisać tylko wskazać źródła do samodzielnego przemyślenia. Idź moim śladem i wyślij mi adres na skrzynkę wtedy odpiszę prywatnie.

konto usunięte

Arku dlaczego opuszczasz się* na forum?

*) zmniejszasz aktywność

konto usunięte

Przerwany ślad znajdziesz Arku w Anastazji.

Pozdrawiam – „człowiek bez klasy”

konto usunięte

szkoda czasu

konto usunięte

Nigdy go nie szkoda na naukę.

konto usunięte

Michał Pietraś

Michał Pietraś Dyrektor Sprzedaży,
FlexLink Systems
Polska Sp. z o. o.

Slawek D.:

Witaj Sławku,

a może "człowiek bez klasy" dałby się zaprosić na forum ludzi z klasą? :)

Pozdrawiam,

Michał

konto usunięte

Michał P.:
Slawek D.:

Witaj Sławku,

a może "człowiek bez klasy" dałby się zaprosić na forum ludzi z klasą? :)

Pozdrawiam,

Michał

Dziękuję Michał za zaproszenie
Są różne klasy i nie chcę stwarzać kontrastów.
Pozdrawiam .)) -slavek

Wyślij zaproszenie do