Arkadiusz Kasprowskich

Arkadiusz Kasprowskich Szwajcaria
Ubezpieczenia

Temat: Szkoda mi czasu

Nie mam czasu na reakcje na wyglupy oszolomow i trolli z zza wegla schowanych za jakims tam nickiem.

To wychodzi z mody: rejestracja nie swoim nazwiskiem!

Nie interesuja mnie juz fora dyskusyjne, gdzie ludzie rejestruja sie nickami zamiast prawdziwego imienia i nazwiska

Od chwili poznania LinkedIn, GoldenLine, Branzowe Forum Tlumaczy nie interesuja mnie inne fora.

Marketerzy powinni sie nad tym zastanowic, jezeli chca bic up to date!

Pozdrawiam
Arek Kasprowski
Zurich, 08.07.2007, 12:33, niedziela
Izabela P.

Izabela P. Team Leader

masz racje Arku, ale wiekszosc ludzi czuje sie bardziej "free" kiedy moga sie skryc pod Nickiem na forum dyskusyjnym....
pozdrawiam
Iza
Arkadiusz Kasprowskich

Ubezpieczenia

Izabela P.:
masz racje Arku, ale wiekszosc ludzi czuje sie bardziej "free" kiedy moga sie skryc pod Nickiem na forum dyskusyjnym....
pozdrawiam
Iza

Wiekszosci sa interesujace... chyba tylko dla wybieranych na wyborach

Dla mnie interesujace sa mniejszosci :-)) gdybys sie mnie zapytala Izabela. Tylko mniejszosci i przede wszystkim mniejszosci.
Nic na to nie poradze. Nawet moj ojciec mowil mi w te slowy:
"wiecej jest..." niestety ;-)
Pozdrawiam
Arek Kasprowski
Zurich, 10.07.2007, 13:40, wtorek

konto usunięte

Mysle, ze nie jest istotne jak sie nazywaja uzytkownicy ale to czy nie naduzywaja tego, ze mozna sie nazywac dowolnie.

Zatem bunt przeciwko nickom jest raczej buntem przeciwko abuserom.

konto usunięte

Forum jest dla mnie miejscem zdobycia informacji, pochodzącej od praktyków, od ludzi, którzy zetknęli się z moim lub podobnym problemem, mówię tu o forach dla osób korzystających np. z systemów operacyjnych w PC. Czasem pojawiam sie na innych forach, gdy poruszy mnie temat, np. sekty.
GL jest miejscem pozyskiwania kontaktów biznesowych.
Tak myślałam.

Zaczynam mieć wątpliwości, czytając zastrzeżenia w niektórych grupach, zakazujące umieszczania ogłoszeń o np. szkoleniach.
Nie wstydzę się swojego imienia, nazwiska, czy wyglądu.
Właściwie nie potrzebna mi anonimowość; nie czuję się mniej wolna, ujawniając siebie.

Internet jest okrutny, w ujawnianiu. Najgorsze jest chyba to, że jak się raz pojawisz, to już nie znikniesz. Kto wie, czy ukrywanie się pod nickiem coś daje?

A w sumie mam coraz mniej czasu na żywe uczestnictwo na forach...

Pozdrawiam, Barbara

konto usunięte

Dzień Dobry
Za słowa wypowiedziane pod swoim nazwiskiem bierze się pełną odpowiedzialność a pod nickiem padają niejednokrotnie szczere wypowiedzi. Na pełną szczerość można sobie pozwolić w zamkniętych kręgach i dlatego wiele osób wyrażając publicznie trafne opinie woli pozostać anonimowa, o czym świadczą przypadki z historii.
Izabela P.

Izabela P. Team Leader

Slawek D.:
..... pod nickiem padają niejednokrotnie szczere wypowiedzi. ........

i to jest wlasnie to. wiedzac ze jestesmy " pod przykrywka" nicka pozwalamy sobie w koncu na powiedzenie "tego co chcemy" a nie tego co wypada!

czlowiek jednakze czlowiekowi nierowny. kazdy z nas jest inny. kazdy z nas potrzebuje czegos innego. jeden sie schowa za nickiem. drugi poda pelne nezwisko i mu nic w tym nie przeszkodzi by byc szczerym.

ilt ludzi tyle pogladow :)

milego dnia, pozdrowienia z upalnej Bratyslawy
Izabela

konto usunięte

Izabela P.:

ile ludzi tyle pogladow :)

…i tylko głupiec nie odczuwa strachu wyrażając szczere opinie.

Słoneczne pozdrowienia z kraju orłów

Publikujac i wyglaszajac poglady pod wlasnym nazwiskiem zawsze masz przyprawiona gombrowiczowska gebe, gdyz nie jestes tak do konca wolny w wyrazaniu pogladow (oczywiscie nie mam na mysli tutaj obrzucania obelgami kogos i bezkarnosci w tym zakresie) i chcac nie chcac wygrywa poprwnosc. Chyba ze ejstes looserem i masz w nosie co inni o tobie sadza. Pod nickiem pokazujesz swoja ukryta strone. Juz po nicku czy avatarze poznajesz, z kim masz do czynienia. Nawet po braku avatara. I tak do koncu nie wiesz, czy ktos jest prawdziwy...A prawdziwy pozostaje tylko adres IP. Mnie interesuja konkretne rzeczowe wypowiedzi/odpowiedzi na forach. A jak bede sobie chcial pogadac z realnymi osobnikami to sie spotkamy w realu w jakiejs knajpce. Poki co na moim wlasnym forum tez uzywam nicka a nie nazwiska jako administrator...Ale nie mam nic przeciw forom, na ktorym panuja zasady, ze rejestracja dopiero po przeslaniu ksera dowodu osobistego i jednoczesnej walidacji poprzez kamere internetowa w sesji live :) Bo tylko tak mozesz kogos zweryfikowac.Jesli takie forum znajdziesz.Paweł Zakrzewski edytował(a) ten post dnia 14.07.07 o godzinie 15:19

konto usunięte

Paweł Z.:
I tak do koncu nie wiesz, czy ktos jest prawdziwy...A prawdziwy pozostaje tylko adres IP.

Prawdziwa pozostaje tylko twarz. IP może być przekierowane a o szczerości wypowiedzi można się przekonać w realnych sytuacjach. Uważam, że ważna jest przede wszystkim kultura wypowiedzi, choć niejednokrotnie trudno jest ubrać w ładne słowa zwrócenie uwagi na niektóre formy manipulacji. Czy nowa formuła " żyj i pozwól zginąć innym " ma obowiązywać nadal?Slawek Drej edytował(a) ten post dnia 15.07.07 o godzinie 11:25
Arkadiusz Kasprowskich

Ubezpieczenia

Paweł Z.:
Publikujac i wyglaszajac poglady pod wlasnym nazwiskiem zawsze masz przyprawiona gombrowiczowska gebe, gdyz nie jestes tak do konca wolny w wyrazaniu pogladow (oczywiscie nie mam na mysli tutaj obrzucania obelgami kogos i bezkarnosci w tym zakresie) i chcac nie chcac wygrywa poprwnosc. Chyba ze ejstes looserem i masz w nosie co inni o tobie sadza. Pod nickiem pokazujesz swoja ukryta strone. Juz po nicku czy avatarze poznajesz, z kim masz do czynienia. Nawet po braku avatara. I tak do koncu nie wiesz, czy ktos jest prawdziwy...A prawdziwy pozostaje tylko adres IP. Mnie interesuja konkretne rzeczowe wypowiedzi/odpowiedzi na forach. A jak bede sobie chcial pogadac z realnymi osobnikami to sie spotkamy w realu w jakiejs knajpce. Poki co na moim wlasnym forum tez uzywam nicka a nie nazwiska jako administrator...Ale nie mam nic przeciw forom, na ktorym panuja zasady, ze rejestracja dopiero po przeslaniu ksera dowodu osobistego i jednoczesnej walidacji poprzez kamere internetowa w sesji live :) Bo tylko tak mozesz kogos zweryfikowac.Jesli takie forum znajdziesz.Paweł Zakrzewski edytował(a) ten post dnia 14.07.07 o godzinie 15:19

Czesc Pawel
a gdyby tak podejsc do prawie kazdego mozliwie przyjaznie i mozliwie bez uprzedzen, w sensie Ty jestes ok to i ja jestem ok.
Najlepiej wychodzi dzien, kiedy uda sie odzwierciedlic w drugim czlowieku jak lustrze, usmiechnij sie do lustra :) (:
Mnie zawsze lustro robi dobrze (: :)
Arek Kasprowski
Zurich, 26.07.2007, 10:08, czwartek

konto usunięte

coraz czesciej odnosze nieodparte wrazenie przegladajac fora GL ,ze z poczatkowo merytorycznej dyskusji zaczyna sie robic przysłowiowy magiel. Zaczynaja docinki, zahartowani w bojach przesmiewcy ( i ich grupy)znajdujac Boga ducha winnego/nnych ,ktory/rzy ma/ją inne niz oni "jedynie słuszny monopol na prawde" i zaczyna sie jazda. Czesc osob ,ktora nie chce wycofac sie w pore, wdaje sie w jałowe rozmowy /przepychanki słowne ..one wciagaja ich ...a po jakims czasie poczatkowy temat/problem staje sie drugorzednym..Najwazniejszym jest przeforsowanie swoich ( powaznych i błachych) racji. Znane sa juz jakies pseudonimy/ nicki ,jacys "ściemniacze" kto /kogo/kim itd. Chciałoby sie zadac pytanie..dokad to wszystko zmierza. Czy nie został gdzieś zrobiony błąd na starcie?

konto usunięte

Krzysztof S.:
coraz czesciej odnosze nieodparte wrazenie przegladajac fora GL ,ze z poczatkowo merytorycznej dyskusji zaczyna sie robic przysłowiowy magiel. Zaczynaja docinki, zahartowani w bojach przesmiewcy ( i ich grupy)znajdujac Boga ducha winnego/nnych ,ktory/rzy ma/ją inne niz oni "jedynie słuszny monopol na prawde" i zaczyna sie jazda. Czesc osob ,ktora nie chce wycofac sie w pore, wdaje sie w jałowe rozmowy /przepychanki słowne ..one wciagaja ich ...a po jakims czasie poczatkowy temat/problem staje sie drugorzednym..Najwazniejszym jest przeforsowanie swoich ( powaznych i błachych) racji. Znane sa juz jakies pseudonimy/ nicki ,jacys "ściemniacze" kto /kogo/kim itd. Chciałoby sie zadac pytanie..dokad to wszystko zmierza. Czy nie został gdzieś zrobiony błąd na starcie?

...gdyby pewne osoby głosiły mniej radykalną ideologię dostałyby
mniej radykalne odpowiedzi! Jeżeli Twoim zdaniem wszystkie kobiety
to idiotki bez dobrego gustu, niezdolne do racjonalnego myślenia, wydajnej pracy i pchające się do "męskich" zawodów zamiast siedzieć
przy garach to nie dziw się, że napotkasz babski ruch oporu!
Zanim następnym razem coś takiego napiszesz pomyśl najpierw, że jesteśmy w XXI wieku i świat się zmienił od zakończenia I wojny światowej, a potem ubolewaj nad odpowiedziami! Kto mieczem wojuje od miecza ginie! Monopol na rację to niemożliwe, chociaż chesz nam pokazać, że Ty właśnie go masz...

konto usunięte

Arek K.:
Nie mam czasu na reakcje na wyglupy oszolomow i trolli z zza wegla schowanych za jakims tam nickiem.

To wychodzi z mody: rejestracja nie swoim nazwiskiem!

Nie interesuja mnie juz fora dyskusyjne, gdzie ludzie rejestruja sie nickami zamiast prawdziwego imienia i nazwiska

Oj tak, w niektórych grupach miałem wrażenie, że jeśli nie większość, to co najmniej kilka osób to "Crouching Tiger, Hidden Dragon" (staram się jak najżyczliwiej okreslić takie postawy).
Owszem, niektóre nowo poznane osoby dały sie namówić na spotkanie (przy całkiem realnych pierogach np.), ale to raczej wyjątkowe sytuacje.
Izabela P.

Izabela P. Team Leader

spotkania na realu sa organizowane, wiem cos o tym choc nigdy nie uczestniczylam z racji odleglosci jaka mam do PL.

konto usunięte

Izabela P.:
spotkania na realu sa organizowane, wiem cos o tym choc nigdy nie uczestniczylam z racji odleglosci jaka mam do PL.
jasne,
zresztą nie przypuszczam Iza, żeby Ciebie akurat dotyczyć mogły nasze wątpliwości.
pozdrawiam

ps. ale jakby tak przypadkiem w Bratysławie?
(cos innego niż jedyne znane mi knedliczki ... ;)

konto usunięte

Co za czasy... pirace to mnie wyzywają od złodzieja... kupuję oryginalne płyty to od frajera...
odezwę się … to od trolla...
zastosuje nieznane rozwiązania ...to od ignoranta...
wprowadzę nowe trendy … to zaczynają traktować jak swoje...
jak chcę zwrócić uwagę na bardzo istotne sprawy… to od oszołoma. Jak już myślę, że osiągnąłem dno, to przychodzi ktoś i rzuca mi łopatę... Nie jestem Crouching Niger & Hidden Dragon.Slawek Drej edytował(a) ten post dnia 02.08.07 o godzinie 23:02
Izabela P.

Izabela P. Team Leader

Janusz Andrzej K.:
Izabela P.:
jasne,
zresztą nie przypuszczam Iza, żeby Ciebie akurat dotyczyć mogły nasze wątpliwości.
pozdrawiam

:) to bylo tylko tak dla informacji.

(wiec moze bryndzowe haluski....)

konto usunięte

Izabela P.:
Janusz Andrzej K.:
Izabela P.:
jasne,
pozdrawiam

:) to było tylko tak żeby delikatnie zaczepić

(piwo beczkowe też mają niezłe pamietam)
Izabela P.

Izabela P. Team Leader

Janusz Andrzej K.:
Izabela P.:
Janusz Andrzej K.:
Izabela P.:
jasne,
pozdrawiam

:) to było tylko tak żeby delikatnie zaczepić

(piwo beczkowe też mają niezłe pamietam)

dobre i dosc tanie,
ale koncze temat Blavy bo Arek zaraz bedzie krzyczal ze odbiegamy od tematu :DD

Wyślij zaproszenie do