konto usunięte
Temat: Spadek - prosze o rade
WitamZaczne od poczatku Moj dziadek przepisal swoja gospodarke na dwoch synow -mojego ojca i wujka Po smierci mojego ojca Sad podzielil jego czesc na moja matke na mnie i dwoje dzieci mojego ojca z pierwszego malzenstwa Moj dziadek rowniez nie zyje I teraz wujek ze ma polowe gospodarstwa i ma sporo pieniedzy to chce od nas czworga to odkupic W sklad gospodarstwa wchodza budynki - stodola obora i dom 1.5ha lasu i ponad 4 ha ziemi Wujek zaproponowal ze odkupi od kazdego czesc za 15 tys co wydaje mi sie smieszna cena Zaznacze ze gospodarka polozona jest 40 km od Warszawy I tu bedzie moje pytanie Jesli nie bede chciala mu sprzedac swej czesci to czy on bedzie mogl kupic od pozostalych? I czy wtedy bedzie porzebny geodeta bo teraz on chce to kupic bez brania nawte rzeczoznawcy A moze On po prostu ma racje ze to jest tyle warte? Nie wiem co mam z tym zrobic A on mnie ponagla zebym podjela decyzje Boje sie tez tego ze jak mu tego teraz nie sprzedam to jeszcze gorzej na tym wyjde Jesli ktokolwiek zna sie na tym i wie jak to ugryzc to prosze o odpowiedz Pozdrawiam