Temat: Czy forum może być doskonałe?

Witam,

Co to znaczy doskonałe forum?

Czy forum może być doskonałe?
A jeśli tak to kiedy?
A jeśli nie to dlaczego nie?

Zapraszam do wypowiedzi.......
Marcin B.

Marcin B. Freelancer
(fotografia,
tworzenie stron,
pozycjonowanie)

[author]Jolanta
Danuta Kowalczyk

Danuta Kowalczyk Stale dokształcający
się Product
Manager/Brand
Manager z ...

doskonałe forum moim zdaniem dąży do doskonałości :)
rozwija się, spełnia swoje zdania i nade wszystko jest miejscem interaktywnego kontaktu, odpowiada na wszystkie potrzeby, inspiruje i pozwala na wolność wypowiedzi [ale z szacunkiem], skupia ludzi, którzy chcą wymienić się spostrzeżeniami i potrafią szanować odmienność - to na początek :)
Marcin B.

Marcin B. Freelancer
(fotografia,
tworzenie stron,
pozycjonowanie)

Danuta K.:

Coś w tym jest! :)

Marcin B.:
Danuta K.:

Coś w tym jest! :)

Tylko jak to osiągnąć?

Co by w nim miało być by zmierzało do doskonałości?

Danuta K.:
rozwija się, spełnia swoje zdania i nade wszystko jest miejscem interaktywnego kontaktu, odpowiada na wszystkie potrzeby, inspiruje i pozwala na wolność wypowiedzi [ale z szacunkiem], skupia ludzi, którzy chcą wymienić się spostrzeżeniami i potrafią szanować odmienność - to na początek :)

Witam:)
Jeśli założymy, że doskonałe forum dąży do doskonałości to zgadzam się, ale wydaje mi się, że niemożliwe jest osiągniecie tej doskonałości. Forum jest zbiorowością różnych ludzi o różnych poglądach i temperamentach. Nie wszyscy pamiętają o szacunku dla innych osób, nie wszyscy trafnie odczytują intencje autorów niektórych wypowiedzi, nie wszyscy zachowują dystans.

Czy doskonałość jest wartością stałą czy względną? Czy dla każdego to samo jest doskonałe?

konto usunięte

Maria K.:
Danuta Kowalczyk:

Witam:)
Jeśli założymy, że doskonałe forum dąży do doskonałości to zgadzam się, ale wydaje mi się, że niemożliwe jest osiągniecie tej doskonałości. Forum jest zbiorowością różnych ludzi o różnych poglądach i temperamentach. Nie wszyscy pamiętają o szacunku dla innych osób, nie wszyscy trafnie odczytują intencje autorów niektórych wypowiedzi, nie wszyscy zachowują dystans.

Czy doskonałość jest wartością stałą czy względną? Czy dla każdego to samo jest doskonałe?

I to jest sedno sprawy! Jak tu być obiektywnym skoro mamy różne poglądy, temperamenty, pochodzenie społeczne, wykształcenie, doświadczenia życiowe i wreszcie wrażliwość...
Forum doskonałe to moim zdaniem utopia. Wybierajmy fora, gdzie czujemy się najlepiej i które mówi się o znanej nam tematyce. Po prostu i zwyczajnie-:)
Marcin B.

Marcin B. Freelancer
(fotografia,
tworzenie stron,
pozycjonowanie)

Co zadecydowało, że zarejestrowaliście się - a następnie zaczęliście udzielać się na forum goldenline.pl?

sam odpowiedzałeś na to pytanie:-)
goldenline to "ciekawe fora, które tworzą ludzie, piszący interesujące i przydatne informacje"
Marcin B.

Marcin B. Freelancer
(fotografia,
tworzenie stron,
pozycjonowanie)

Maria K.:

Masz rację, ale może są tutaj osoby, które kierowały się czymś innym?

konto usunięte

Marcin B.:
Maria K.:

Masz rację, ale może są tutaj osoby, które kierowały się czymś innym?

Mnie polecił to forum pewnien znajomy...na początku wydawało mi się, że trochę tutaj wionie swoistym snobizmem, ale potem zauważyłam, że jest na "luzie" i można znaleźć odpowiedni zakątek dla siebie. Ciekawe dyskusje, inteligentni ludzie. Uwieeelbiam!
Danuta Kowalczyk

się Product
Manager/Brand
Manager z ...

odwołując sie do wypowiedzi powyżej..

doskonałość nie jest stała, bo doskonałości nie da się osiągnąć, ale należy do niej się zbliżać - jest to zmienna nie tylko w czasie, ale i przestrzeni, którą są ludzie.
a dlaczego tu jestem? zaprosił mnie znajomy :) i tak poszło :) i nie żałuję :)

Marcin B.:
[author]Jolanta
Danuta Kowalczyk

się Product
Manager/Brand
Manager z ...

[author]Jolanta
Marcin B.

Marcin B. Freelancer
(fotografia,
tworzenie stron,
pozycjonowanie)

[author]Jolanta

konto usunięte

Marcin B.:
[author]Jolanta
Marcin B.

Marcin B. Freelancer
(fotografia,
tworzenie stron,
pozycjonowanie)

Renata M.:
chociaż niektórzy przesadzają

Można wiedzieć, w jaki sposób niektórzy przesadzają?

konto usunięte

Marcin B.:
Renata M.:
chociaż niektórzy przesadzają

Można wiedzieć, w jaki sposób niektórzy przesadzają?

Były przypadki, rzadkie zresztą, gdzie ludzie nachalnie reklamowali swoje towary albo firmy, albo nawet probowali kogoś nawrócić na inną religię-:)))
Był nawet przypadek, gdzie pewna firma stworzyła "forumowiczkę"
dla potrzeb swojego marketingu, ale sprawa się rypła!
Danuta Kowalczyk

się Product
Manager/Brand
Manager z ...

Renata M.:

Były przypadki, rzadkie zresztą, gdzie ludzie nachalnie reklamowali swoje towary albo firmy, albo nawet probowali kogoś nawrócić na inną religię-:)))
Był nawet przypadek, gdzie pewna firma stworzyła "forumowiczkę"
dla potrzeb swojego marketingu, ale sprawa się rypła!

potwierdzam - reklama szkoleń, reklama pewnych działań, reklama firmy, ale takie działanie ma swoje znaczenie - czasem ammy dostęp do wiedzy o czymś [mówię o konferencjach, szkoleniach, nowych inicjatywach], których nie poznałabym, gdyby nie forumowe "ogłoszenia parafialne"

i potwierdzam stwierdzenia wyżej - znalazłam tu kilka rodzynek [w sensie na forach], których przekonania, zainteresowania i sposób myślenia podzielam - to miłe :) bo lubię sie otaczać takimi ludźmi, chociaż i inność jest inspirująca w dobie "inność to powinność" :)

konto usunięte

Sama korzystam ze skarbicy kontaktów i wiadomości jakie daje GL, odnalazłam tutaj nawet pewne interesujące osoby z którymi miałam już sporadyczne kontakty profesjonalne i to jest bardzo pozytywne!
Natomiast niektórzy przekraczają jednak barierę dobrego smaku i jak mówiłam robią to nachalnie. I w tym tkwi zasadnicza różnica.
Jest bowiem reklama i reklama...najlepiej być dyskretnym, ale wydajnym-:)

Wyślij zaproszenie do