konto usunięte

Temat: "Przyzwyczailiśmy się do taniego mięsa, które jemy dwa,...

"Przyzwyczailiśmy się do taniego mięsa, które jemy dwa, trzy razy dziennie. Zapytajmy, dlaczego mięso jest takie tanie"

70 proc. produkowanych antybiotyków jest przeznaczone dla zwierząt hodowlanych. Człowiek zażywa antybiotyk, gdy jest poważnie chory, a zwierzęta jedzą je, by nie zachorować. Potem te antybiotyki są w mięsie, które spożywamy, ale trafiają też do środowiska, dzięki czemu coraz więcej szczepów bakterii się na nie uodparnia. Uodpornione superbakterie w końcu zaatakują człowieka - mówi Stefano Liberti, autor książki "Władcy jedzenia. Jak przemysł spożywczy niszczy planetę?"

(...)
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,24816208,prz...
Jakub S.

Jakub S. Podejmę wyzwania
dotyczące rekrutacji
w branży IT ,
sprz...

Temat: "Przyzwyczailiśmy się do taniego mięsa, które jemy dwa,...

Witam
W rozmowie z jednym z zaprzyjaźnionych lekarzy weterynarii poruszyłem ten temat. I co usłyszałem "prywatnie" ( nie sprawdzałem osobiście) jedyne "mięso nadające się do spożycia nie faszerowane antybiotykami to jakie? Ot taki wybryk natury jak się okazuje czyli Indyk...otóż ten ptasior (bestia wredna ,wróg koncernów farmaceutycznych) jak się go napasie antybiotykami to nie chce rosnąć ...Podobno jedyny zwierzak.. którego mięso jest pozbawione antybiotyków i innych "cudownych" wynalazków koncernów farmaceutycznych.. Jak jest na prawdę..kto to wie...Materiał do przemyśleń.

Następna dyskusja:

Testy psychologiczne - czy ...




Wyślij zaproszenie do