Temat: Pokarmy, których na pewno nie trzyma się w lodówce

Pokarmy, których na pewno nie trzyma się w lodówce

Można śmiało powiedzieć, że ludzie, którzy robią zakupy i starają się kupić artykuły spożywcze aby wykorzystać je również później, chcieliby, aby produkty te były trwałe. Dlatego robimy to, co naszym zdaniem jest najlepsze, aby zapobiec zepsuciu niektórych produktów spożywczych, czyli wkładamy określone produkty do lodówki. W ten sposób myśłimy, że pomagamy im dłużej „przeżyć”. Ironią losu jest to, że trzymanie poniższych produktów w lodówce w rzeczywistości działa odwrotnie. Przyspieszamy tylko ich gnicie i psujemy jego smak, a wszystko to prowadzi do wyrzucenia niezjedzonego produktu do kosza.

Jabłka

Problem z jabłkami polega na tym, że i tak przechowują się już około 1-2 tygodni, gdy znajdują się w temperaturze pokojowej. Enzymy zawarte w owocach stają się bardziej aktywne, gdy są przechowywane w temperaturze pokojowej. Dlatego jabłka są tak odżywcze. Pamiętaj jednak, że słodkie owoce takie jakie jak śliwka dojrzewają szybciej ze względu na pewien gaz wydzielany przez jabłka. Dlatego najlepiej oddzielić inne owoce od jabłek. Jeśli masz kosz wypełnionegy jabłkami, najlepiej nie przechowywać ich w lodówce.

https://www.carnovels.com/worldwide/fridge-ta-po?utm_me...