konto usunięte
Temat: efekt cieplarniany i margaryna
Warto być septycznym w przypadku reklamowanych produktów, oraz naukowych (pseudonaukowych) dowodów na szkodliwość niektórych produktów oraz ich wpływu na otaczające środowisko...Producenci wykorzystują powierzchowną wiedzę klienta i snują teorie w celu uzyskania zysku...
"Na wyjaśnienie roli tłuszczów roślinnych i zwierzęcych w zagrożeniu miażdżycą poświęciłam cztery lata pracy, przestudiowałam ponad 600 publikacji z różnych ośrodków naukowych z całego świata. I aktualnie nie mam cienia wątpliwości, że hipercholesterolową teorię miażdżycy wymyślono w celu zdyskredytowania tłuszczów zwierzęcych i wprowadzenia do diety ludzi znacznie tańszych olejów roślinnych oraz margaryn. Rozmowa z prof. Grażyną Cichosz"
Więcej... http://wyborcza.pl/1,76842,7717475,My_chcemy_masla_a_n...Marek Bronisław Hubert edytował(a) ten post dnia 06.01.11 o godzinie 16:13