Agata Paczuska

Agata Paczuska Student, Szkoła
Główna Gospodarstwa
Wiejskiego w
Warszawie

Temat: Koktajle ZIELONE - catering.

Witam,
jestem nowicjuszem w tej dziedzinie, więc nawet nie wiem czy dobrze trafiłam.

Potrzebuje Waszej pomocy.

Chciałabym założyć firmę serwujące zielone koktajle – łączące owoce z warzywami i roślinami liściastymi. Problem jest w tym, że chciałabym sprzedawać te koktajle na różnego rodzaju targach (np. śniadaniowych), eventach, głównie w plenerze, w takich namiotach targowych (widziałam takie firmy w innych miastach). Zastanawiam się jak Sanepid podszedłby do takiej działalności gdyż nie miałabym żadnego stacjonarnego punktu w którym mogłabym przygotowywać wcześniej owoce, wszystko chciałabym robić na miejscu. Owoce i warzywa dostarczane by były przez hurtownie na wskazane miejsce i tu o ile wiem, że warzywa mogę kupić umyte to z owocami jest gorzej. Głównie byłby to banany ananasy, kiwi, mango itp. (owoce wymagające obierania). Jak mam rozwiązać mycie/przygotowanie owoców na miejscu, żeby przeszło przez sanepid i wszystko było zgodnie? Wiem, że na takich targach śniadaniowych zapewniają dostęp do wody. Wszytko jest robione na oczach klienta, przygotowywane pod konkretne zamówienie i blendowane. Czy jest to do rozwiązania.

Proszę o Waszą opinię i pomoc.