Temat: Projektant pub/restauracja
Radosław Gładysz:
Witam
Szukam projektanta do ogarnięcia lokalu pod pub/restauracje wielkość lokalu 110 m2. Kontakt na priv. Dodam ze lokalizacja Warszawa.
Pozdrawiam
RadekRadosław Gładysz edytował(a) ten post dnia 08.02.10 o godzinie 22:15
zapraszam do G4 [
http://gcztery.eu]
ZESTAWIENIE SPRZĘTU W KUCHNI O ŚREDNIEJ
WIELKOŚCI MOŻLIWOŚĆ OBSŁUGI 160-200 GOŚCI JEDNORAZOWO:
Sprzęt uzależniony jest również od rodzaju kuchni np. azjatycka
czy grecka wymagają nieco innego wyposażenia ale też są
urządzenia ,które stanowią wyposażenie zgodne z przepisami
sanepid i nie mogą być zmienione np: zlewozmywaki stanowiskowe itp.
Ceny są szacunkowe
1. piec konwekcyjno-parowy-16000zł
2. trzon kuchenny-6000zł
3. zespół stołów pomocniczych-od 3000zł do 6000zł
4. zlewozmywaki stanowiskowe -od 7500zł
5. okap kuchenny z filtrami z gn i wentylatorem od 2700zł
6. umywalka około 500zł
7. grill od 2500zł
8. kuchenka mikrofalowa(profesjonalna) do rozmrażania
potraw od 1200zł
9. podgrzewacz od 1300zł
10.szatkownica do warzyw (w zależności od ilości tarczy) od
2700zł
11.inny drobny pomocniczy sprzęt kuchenny(np. elekt.
otwieracz do konserw, zestaw noży, deski z tworzywa
dokrojenia, noże elektryczne i inne) około 2000zł
+ wyposażenie zmywalni naczyń:
1. zmywarka od 4500zł
2. stół pomocniczy od 1300zł
3. zlewozmywak głęboki(basen) od 2000zł
Razem szacunkowy koszt wyposażenia:
od 53 200zł do 56 200zł wg podanych cen powyżej.
Oczywistą rzeczą jest ,że można kupić sprzęt używany( co nie
oznacza zniszczony) i koszty będą o połowę niższe. Tylko
trzeba wiedzieć jaki, jak kupić i gdzie.
Jeszcze jedno. To jest kuchnia standardowa, bez profilu przy
określonej specjalizacji lub przy jakiejś specyfice będą różnice
i…nie oznacza ,że ma być drożej.